open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Головуючий у 1 інстанції - Якубенко О.Б.

Суддя-доповідач - Шишов О.О.

ДОНЕЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 серпня 2011 року справа №2а-4024/10/0543

приміщення суду за адресою: 83017, м. Донецьк, бул. Шевченка, 26

Колегія суддів Донецького апеляційного адміністративного суду у складі:

головуючого судді Шишова О.О.

суддів Сіваченка І.В. , Дяченко С.П.

при секретарі судового засідання Казаковій Т.М.

за участю позивача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Куйбишевському районі м.Донецька на постанову Куйбишевського районного суду м.Донецька від 15 квітня 2011р. у справі № 2а-4024/11/0543 (головуючий І інстанції Якубенко О.Б.) за позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Куйбишевському районі м.Донецька про перерахунок пенсії,-

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач звернулася до суду з позовом про визнання рішення щодо відмови у перерахунку пенсії неправомірним, зобов'язання здійснити перерахунок та виплату пенсії у відповідності зі статтею 42 Закону № 1058-IV, застосовуючи показник заробітної плати, що передував року звернення.

Постановою суду першої інстанції позовні вимоги задоволені.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, відповідач подав апеляційну скаргу в якій, посилаючись на порушення судом норм матеріального права, вказав, що відповідно вимог ч.4 ст.42 ст. ч.1 ст. 40 Закону України № 1058 «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» позивач не мав право на перерахунок пенсії.

Позивач у судовому засіданні просив залишити постанову суду першої інстанції без змін.

Представник відповідача, у судове засідання не прибув, хоча належним чином був повідомлений про дату, час і місце судового засідання, тому колегія суддів розглянула справу у відсутність нез’явившейся сторони.

Колегія суддів перевірила матеріали справи, обговорила доводи апеляційної скарги, і встановила наступне.

Розглядаючи позовні вимоги про перерахунок пенсій відповідно ч.4 ст.40 Закону слід зазначити, що після скасування окремих положень Закону України «Про бюджет на 2008 рік» на підставі Рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. N 10-рп/2008) діє редакція Закону 1058 станом на 09 липня 2007 року.

Частиною четвертою статті 42 Закону 1058-ІV визначено, що у разі, якщо застрахована особа після призначення пенсії продовжувала працювати, провадиться перерахунок пенсії з урахуванням страхового стажу після призначення пенсії.

Кожний наступний перерахунок пенсії провадиться не раніш як через два роки після попереднього перерахунку з урахуванням страхового стажу після призначення пенсії.

Перерахунок пенсії здійснюється із заробітної плати (доходу), з якої була обчислена пенсія, або за періоди страхового стажу, зазначені в частині першій статті 40 цього Закону.

Аналіз частини четвертої статті 42 Закону № 1058-IV свідчить, що при перерахунку пенсії застосовується заробітна плата (дохід) пенсіонера, яка використовувалася під час призначення пенсії.

При таких обставинах колегія суддів вважає, що вимоги позивача щодо застосування показника заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу в цілому по Україні, з якої сплачені страхові внески за календарний рік що передує року звернення за перерахунком пенсії, або застосування показника середньої заробітної плати працівників, зайнятих у галузях економіки України для перерахунку пенсії, за рік який передує року перерахунку, задоволенню не підлягають.

При таких обставинах постанова суду першої інстанції підлягає скасуванню з ухваленням нової постанови якою необхідно відмовити у задоволенні позовних вимог.

Повний текст постанови складений 26 серпня 2011 року.

Керуючись статтями 24, 160, 167, 184, 195, 196, 198, 200, 205, 206, 211, 212, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів, -

ПОСТАНОВИЛА:

Апеляційну скаргу Управління Пенсійного фонду України в Куйбишевському районі м.Донецька на постанову Куйбишевського районного суду м.Донецька від 15 квітня 2011р. у справі № 2а-4024/11/0543 – задовольнити.

Постанову Куйбишевського районного суду м.Донецька від 15 квітня 2011р. у справі № 2а-4024/11/0543 - скасувати.

У задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 - відмовити.

На підставі частини 3 статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України складення рішення у повному обсязі відкласти на строк – до 5 днів.

Рішення набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена безпосередньо до Вищого адміністративного суду України протягом 20 днів з дня складення в повному обсязі.

Головуючий О.О.Шишов

Судді І.В.Сіваченко

С.П.Дяченко

Джерело: ЄДРСР 18855726
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку