open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 2-а/2218/9948/11

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2011 року суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Сарбей О.Ф. розглянувши адміністративну справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до управління Пенсійного фонду в м. Хмельницькому про визнання дій неправомірними, перерахунок та виплату надбавки до пенсії як дитині війни,-

встановив:

18 травня 2011 року ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до Управління Пенсійного фонду України у м. Хмельницькому про визнання дій неправомірними, стягнення недоплачених сум щомісячної державної соціальної допомоги дитині війни з 01.01.2006 року по 01.09.2010 року, зобов'язання в подальшому перераховувати її щомісячну державну соціальну допомогу згідно законодавства.

Ухвалою суду від 26 травня 2011 року по справі було відкрите скорочене провадження.

Представник відповідача Управління Пенсійного фонду України в місті Хмельницькому надала суду письмові заперечення, позовні вимоги не визнала, просила відмовити в задоволенні позову враховуючи, що позивач отримує підвищення до пенсії як дружина померлого учасника війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»з 01.01.2006 року.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що позов не підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про соціальний захист дітей війни»від 18 листопада 2004 року № 2195-ІV (далі Закон № 2195-ІV) дитина війни - це особа, яка є громадянином України та якій на час закінчення (2 вересня 1945 року) Другої світової війни було менше 18 років.

Судом встановлено, що позивачка ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 є пенсіонеркою, станом на 2 вересня 1945 року їй було менше 18 років, а тому у відповідності до вимог ст. 1 Закону № 2195-ІV має статус дитини війни.

Відповідно до довідки Управління Пенсійного фонду України в м. Хмельницькому № 117815 від 07.07.2011 року ОСОБА_1 з 23.05.2008 року перебуває на обліку в Управлінні пенсійного фонду Україні в Хмельницькій області та отримує підвищення до пенсії як дружина померлого учасника війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Іншого підвищення пенсії вона не одержувала.

У відповідності до ч. 2 ст. 6, п. 2 розділу ІV "Прикінцеві положення" Закону № 2195-ІV особам, які мають право на пільги відповідно до цього Закону та Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пільги надаються за їх вибором згідно з одним із зазначених законів.

Оскільки позивач отримує надбавку до пенсії як дружина померлого учасника війни відповідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», тому отримання підвищення до пенсії в статусі «дитина війни»відповідно до Закону України «Про соціальний захист дітей війни»позивачці не передбачено.

ОСОБА_1 обрала користування пільгами, які надаються згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», а тому не має права на підвищення пенсії, передбачене Законом України «Про соціальний захист дітей війни».

З огляду на викладене, її позовні вимоги є безпідставними і задоволенню не підлягають.

Керуючись Законом України «Про соціальний захист дітей війни», Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", ст.ст. 7, 71, 86, 158, 160-163, 256 КАС України, суд, -

постановив:

В задоволенні адміністративного позову ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду в м. Хмельницькому про визнання дій неправомірними, перерахунок та виплату надбавки до пенсії як дитині війни відмовити.

Апеляційна скарга на постанову суду може бути подана протягом десяти днів з моменту отримання постанови.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 18701619
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку