open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА


"23" червня 2011 р. Справа № 02/63-92

за позовом Першого заступника прокурора області в інтересах держави в особі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, м. Луцьк

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю “Павлівське мисливське господарство”, смт. Іваничі, Іваничівського райоу, Волинської області

третьої особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору: Волинської обласної ради

про визнання недійсним договору про умови ведення мисливського господарства від 15.10.2009р.

Суддя С.В. Костюк

за участю представників:

від позивача: ОСОБА_1., довіреність № 632 від 22.06.2011р.

від відповідача: Холмецький М.М. директор ТзОВ “Павлівське мисливське господарство”

від 3-ї особи: ОСОБА_2. (довіреність № 2748/0/2-10/01-32 від 22.11.2010р.)

В судовому засіданні взяв участь Ткачук С.Я. старший прокурор відділу представництва інтересів громадян та держави в судах прокуратури області.

Права та обовязки учасникам судового процесу розяснені відповідно до ст. ст. 20, 22 ГПК України.

Відводу складу суду не заявлено.

Клопотання про фіксацію судового процесу технічними засобами не поступило.

Суть спору: Перший заступник прокурора області звернувся з позовом в інтересах Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства та просить визнати недійсним договір про умови ведення мисливського господарства від 15.10.2009р. укладений між Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та ТзОВ „Павлівське мисливське господарство”.

Як зазначено в позовній заяві прокурорською перевіркою встановлено, що 28.08.2009р. за № 671 Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства на розгляд обласної ради направлено подання про надання в користування мисливських угідь ДП „Горохівське лісомисливське господарство”, ДП „Камінь-Каширське лісове господарство”, КСЛАТ „Тур”, Луцькій та Іваничівській районній організаціям Українського товариства мисливців і рибалок, та зазначено про залишення без розгляду подання № 552 від 16.07.2009р. стосовно надання мисливських угідь ТзОВ „Шацьке МГ”, ПП „Ольвіта”, ТзОВ „Павлівське МГ”, МПП „Вероніка”.

Водночас, користувачами земельних ділянок, а саме ДП „Ковельське лісове господарство”, ДП „Турійське лісове господарство”, ДП „Цуманське лісове господарство”, ДП „Володимир-Волинське лісомисливське господарство” направлено листи обласному управлінню про відкликання попередніх погоджень про надання мисливських угідь ТзОВ „Шацьке МГ”, ПП „Ольвіта”, ТзОВ „Павлівське МГ”, МПП „Вероніка”.

Всупереч ч. 1 ст. 22 Закону України „Про мисливське господарство та полювання”, рішення обласної ради № 32/6 від 18.09.2009р. про надання в користування мисливських угідь ТзОВ „Павлівське МГ” прийнято без внесеного подання Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, погодженого з облдержадміністрацією, Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища та державними підприємствами користувачами земельної ділянки.

Договір про умови ведення мисливського господарства від 15.10.2009р. укладений на підставі рішення обласної ради № 32/6 від 18.09.2009р., яке постановою Луцького міськрайонного суду від 22.09.2010р. визнане нечинним.

При обгрунтуванні заявленої вимоги посилається на положення ст.ст. 203, 215, 216 Цивільного кодексу України, ст.ст. 3, 6, 22, 23 Закону України „Про мисливське господарство та полювання”.

Представник Волинської обласної ради в судовому засіданні заявив усне клопотання про виключення Волинської обласної ради з числа відповідачів, оскільки оспорюваний договір укладений між Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та товариством з обмеженою відповідальністю “Павлівське мисливське господарство” та письмове клопотання про зупинення відповідно до ч. 1 ст. 79 ГПК України провадження у справі № 02/63-92 до розгляду касаційної скарги Вищим адміністративним судом України на ухвалу Львівського адміністративного апеляційного суду у справі № 2а-1928/0308/10.

Дані клопотання розглянуто в судовому засіданні. Клопотання про виключення Волинської обласної ради з числа відповідачів суд задовольняє виключає Волинську обласну раду з числа відповідачів та враховуючи те, що оспорюваний договір прийнято на підставі рішення обласної ради від 18.09.2009р. № 32/9, залучає Волинську обласну раду 3-ю особою на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору.

Клопотання про зупинення провадження у справі на підставі ч.1 ст. 79 ГПК України, а саме в звязку з касаційним оскарженням ухвали Львівського апеляційного адміністративного суду від 19.04.2011р. до Вищого адміністративного суду України відхиляє, оскільки передбачений ст. 79 ГПК України перелік підстав зупинення провадження у справі є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає. При цьому враховується те, що реєстрація касаційної скарги у Вищому адміністративному суді України не дає підстав для зупинення провадження у справі, а доказів щодо зупинення виконання ухвали Львівського апеляційного адміністративного суді від 19.04.2011р. (п. 5 ст. 215 КАСУ) Вищим адміністративним судом України не надано.

Директор ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” в судовому засіданні заперечує вимогу прокурора, вказуючи, що товариство понесло значні витрати при виконанні договору, ніякої шкоди його виконанням державі не було завдано, обласним управлінням лісового та мисливського господарства вирішується питання щодо внесення на розгляд сесії обласної ради подання про надання мисливських угідь, погодженого з облдержадміністрацією, Держу правлінням охорони навколишнього природного середовища та державними підприємствами-користувачами земельних ділянок. З врахуванням зазначеного просить розгляд справи відкласти, спір розглянути в більш тривалий строк згідно ст. 69 ГПК України.

Згідно повідомлення представника Волинської обласної ради чергова сесія обласної ради відбудеться 8 липня 2011р.

З врахуванням зазначеного господарський суд, керуючись ст. 69. 77 Господарського процесуального кодексу України, -

ухвалив:

1. Продовжити строк розгляду справи.

2.Розгляд справи відкласти на 19.07.2011р на 10 год.

3. Залучити Волинську обласну раду третьою особою на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору.

Ухвала надсилається сторонам рекомендованим листом. У разі неподання витребуваних судом документів та неявки в судове засідання сторін, спір буде розглянуто за наявними в справі матеріалами та до сторін будуть застосовані санкції, передбачені п.5 ст.83 ГПК України.


Суддя С. В. Костюк



Джерело: ЄДРСР 17380780
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку