open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №5-170/10/10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

1 грудня 2010 р. Київський районний суд м.Харкова у складі:

головуючого - судді Плетньова В. В.

при секретарі Бієнко О.С.,

за участю прокурора Чайченко А.Е.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Харкові справу за поданням Київського МРВ КВГ УДДУПВП у Харківській обл. про скасування звільнення від відбуваня покарання з випробуваням відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 народження, уродж. с.Коробочкіно Чугуївського району Харківської обл., одруженого , пенсіонера. проживаючого за адресою: м. Харків, АДРЕСА_1. засудженого 06.07.2009 року за ст. 204 ч.З КК України до 5 років позбавлення волі, в силу ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням та іспитовим строком 3 роки,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 було засуджено вироком Жовтневого районного суду м.Харкова від 6.07.2009 року за ст. 204 ч. З КК України до 5 років позбавлення волі, в силу ст. 75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням та іспитовим строком 3 роки.

В своєму поданні заступник начальника Київського МРВ КВІ УДДУПВП у Харківській обл. просить скасувати іспитовий строк і направити засудженого _ до місць позбавлення волі, посилаючись на невиконання обов'язків, які було покладено вироком суду.

В судовому засіданні представник відділу Горова Д.О. підтримала подання, вважає, що звільнення від покарання з випробуванням мас бути скасовано.

Засуджений ОСОБА_1 не погодився з поданням, стверджує, що взагалі ніякого суду не було, його до Жовтневого районного суду не викликали.

Вислухавши думки учасників судового розгляду справи, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що звільнення від покарання з випробуванням має бути скасовано, а засуджений направлений до місць позбавлення волі для відбування призначеного вироком суду покарання, виходячи з наступного:

Згідно вимог ч.2 ст.78 КК України якщо засуджений не виконує покладені на нього обов'язки або систематично вчинює правопорушення, що потягли за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, суд направляє засудженого для відбування призначеного покарання.

Матеріали у відношенні ОСОБА_1, засудженого Жовтневим районним судом м.Харкова 06.07.2009 року за ст. 204 ч. З 2 Кримінального кодексу України до 5 років позбавлення волі з застосуванням ст. 75 КК України та іспитовим строком 3 роки надійшли 26.08.2009 р. на виконання до КВІ Київського району м. Харкова. Згідно ст. 76 КК України на ОСОБА_1 судом були покладений такі обов'язки: не виїжджати на постійне місце проживання за межі України без дозволу органів кримінально-виконавчої системи, повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання, роботи чи навчання та періодично з'являтися до кримінально-виконавчої інспекції для реєстрації.

01.09.2009 року гр. ОСОБА_1 був ознайомлений з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням згідно вироку Жовтневого районного суду м. Харкова від 06.07.2009 р., про що була відібрана підписка та йому був встановлений день явки на реєстрацію - 3-й понеділок кожного місяця. Певний період він являвся на реєстрації, що спростовує його доводи про т є, що він взагалі не засуджувавсь за злочин.

ОСОБА_1 не явився у призначений для реєстрації день 15.02.2010 року, жодних документів, підтверджуючих поважність причини не явки, не надав, за що йому було винесено письмове попередження. Він був повторно ознайомлений з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням та попереджений про кримінальну відповідальність за ухилення від відбування покарання з випробуванням, про що надав письмове пояснення.

Незважаючи на винесене попередження ОСОБА_1 повторно не явився у призначені для реєстрації дні: 05.07.2009 року та 19.07.2010 року жодних документів, підтверджуючих поважність причини не явки, не надав, за що йому було винесено друге письмове попередження. Засуджений був повторно ознайомлений з порядком та умовами відбування покарання з випробуванням та попереджений про кримінальну відповідальність за ухилення від відбування покарання з випробуванням, про що надав письмове пояснення.

З метою встановлення поважності причини неявки у призначений для реєстрації день були направлені запити до міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги, станції швидкої допомоги та до міської лікарні № 10, за місцем проживання засудженого.

Згідно отриманої відповіді гр. ОСОБА_1 до Міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги та до міської лікарні № 10 (за місцем проживання) за медичною допомогою не звертався, на лікуванні не перебував.

Відповідно до наданої відповіді зі Станції швидкої медичної допомоги гр. ОСОБА_1 у призначені для реєстрації дні, а саме: 15.02.2010 року, 05.07.2010 року та 19.07.2010 року за медичною допомогою не звертався, та відповідно на лікуванні не перебував.

Крім того засуджений ОСОБА_1 був притягнутий до адміністративної відповідальності: 10.03.10 Київським РВ МВС України в Харківській області за ст. 1 78-1КУпАП; 2.08.10 Київським РВ МВС України в Харківській області за ст. 178-2 КУпАП; 17.08.10 Київським РВ МВС України в Харківській області заст. 178-ЗКУпАП.

6.09.2010 року ОСОБА_1 знову не з'явився в призначений для реєстрації день, жодних документів, підтверджуючих поважність причин не явки, не надав.

Таким чином, гр. ОСОБА_1 не виконує покладені на нього вироком суду обов'язки: не являється на реєстрації у призначений день без поважних причин, систематично допускає адміністративні правопорушення, що свідчить про його небажання стати на шлях виправлення та про ухилення від відбування покарання з випробуванням.

Керуючись ст.408-2 КПК України, ст.78 ч.2 КК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Скасувати звільнення ОСОБА_1 від покарання з випробуванням. Направити його для відбування призначеного вироком Жовтневого районного суду м.Харкова від 6.07.2009 року за ст. 204 ч. З КК України покарання на строк 5/П'ЯТЬ/ років. Виконання постанови покласти на Київський МРВ КВІ УДДУПВП у Харківській обл.

На постанову може бути подано апеляцію до Апеляційного суду Харківської області у термін 7 діб через Київський_г2аііднний суд м.Харкова.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 14069229
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку