open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Україна

ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 березня 2010 р. справа № 2а-3925/10/0570

час прийняття постанови:

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Зеленова А. С.

при секретарі Беспалько Г.Г.

За участю представника позивача Іванченка В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Макіївської об’єднаної державної податкової інспекції до фізичної особи – підприємця ОСОБА_2 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, -

встановив

25.02.2010 року позивач – Макіївська об’єднана державна податкова інспекція звернулася до Донецького окружного адміністративного суду з позовом до фізичної особи – підприємця ОСОБА_2 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

В обґрунтування позову вказав, що фізична особа – підприємець ОСОБА_2 зареєстрований як суб’єкт підприємницької діяльності Виконавчим комітетом Макіївської міської ради 25.12.2006 року та взятий на облік платника податків з моменту реєстрації.

В порушення норм податкового законодавства, відповідач з ІV кварталу 2007 року по теперішній час не надає обов’язкової податкової звітності до податкової служби.

Неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

Заборгованості перед бюджетом у відповідача не має.

Тому позивач просить припинити підприємницьку діяльність фізичної особи - підприємця ОСОБА_2.

Представник позивача у судовому засіданні підтримав позов у повному обсязі, надав пояснення аналогічні викладеним у позові, просив суд задовольнити позов.

Відповідач в судове засідання не з’явився, про час і місце судового розгляду повідомлений належним чином. Заяв про відкладення розгляду справи або про розгляд справи за його відсутності суду не надавав. За таких обставин суд вважає за можливе розглянути справу за його відсутності на підставі наявних у справі доказів.

Суд, заслухавши пояснення позивача, дослідивши надані докази, встановив наступне.

Згідно свідоцтва про державу реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців від 25.12.2006 року, ОСОБА_2, зареєстрований як фізична особа – підприємець за адресою: АДРЕСА_1. Взятий на облік платника податків з моменту реєстрації, йому присвоєно ідентифікаційний номер НОМЕР_1 у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів .

Згідно Акту про неподання податкової звітності від 12.02.2010 року №292/17 фізичною особою – підприємцем ОСОБА_2 не подаються податкові декларації і розрахунки по податках і зборах з четвертого кварталу 2007 року.

Згідно Закону України від 21 грудня 2000 р. за № 2181 „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” зі змінами та доповненнями, відповідно до якого податкові декларації подаються за базовий податковий (звітний) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі при сплаті квартальних або піврічних авансових векселів), - протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя); порушення п. 1 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування” від 18.02.1997 року, а саме платник податків і зборів (обов’язкових платежів) зобов’язаний подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов’язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов’язкових платежів).

Відповідно до ст. 16 Закону Украни “Про оподаткування прибутку підприємств”, ст. 7 Закону України “Про податок на додану вартість”, ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” (з змнами та доповненнями), субкт пдпримницько дяльност зобовязаний у встановлен чинним законодавством строки, подавати податков декларацї, бухгалтерську звтнсть державнй податковй нспекц, на яку покладен згдно з п. 3 ст.10 Закону Украни “Про державну податкову службу в Укран” функц по контролю за свочасним х представленням.

Відповідно до ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, так як відповідачем протягом року не надавалася податкова декларація до податкового органу. За таких обставин, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до п. 15 ч. 1 ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України від 21.02.1993 р. № 7-93 „Про державне мито” фінансові органи та державні податкові інспекції звільнені від сплати державного мита.

Як вбачається із ч. 4 ст. 94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі ст. 46 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, керуючись ст. ст. 5-15, 159-163, 185-186 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Позов Макіївської об’єднаної державної податкової інспекції до фізичної особи – підприємця ОСОБА_2 про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця - задовольнити.

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи – підприємця ОСОБА_2 зареєстрованого Виконавчим комітетом Макіївської міської ради 25.11.2006 року, місце проживання: АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1 у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі - з дня складення в повному обсязі - до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд.

Якщо постанову було проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справі, то строк подання заяви про апеляційне оскарження обчислюється з дня отримання нею копії постанови.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання зяви про апеляційне оскарження.

Суддя Зеленов А. С.

Джерело: ЄДРСР 13574238
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку