open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

27.11.2007р. Справа № 22-а-3344/07

Київський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого: Бєлової Л.В.,

суддів: Бистрик Г.М.,

Малиніна В.В.

при секретарі: Гладишко О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Києві заяву позивача - ОСОБА_1 про поновлення пропущеного процесуального строку на апеляційне оскарження постанови Солом'янського районного суду м. Києва від 19 квітня 2007 року по справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві, Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м. Києва, 3-тя особа - Академія прокуратури України про визнання неправомірними дій та зобов'язання до перерахунку пенсії і відшкодування моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ

У січні 2007 року позивач - ОСОБА_1 звернувся до Солом'янського районного суду м. Києва з позовом до Головного управління Пенсійного фонду України у м. Києві, Управління Пенсійного фонду України в Солом'янському районі м. Києва, 3-тя особа - Академія прокуратури України про визнання неправомірними дій та зобов'язання до перерахунку пенсії і відшкодування моральної шкоди.

Постановою Солом'янського районного суду м. Києва від 19 квітня 2007 року ОСОБА_1 відмовлено у задоволенні позову.

Не погоджуючись із вказаною постановою, позивач - ОСОБА_1 звернувся з заявою про апеляційне оскарження та апеляційною скаргою.

Апеляційна скарга подана позивачем - ОСОБА_1 із пропуском строку на подання апеляційної скарги, проте ним подано заяву про поновлення пропущеного процесуального строку на апеляційне оскарження постанови Солом'янського районного суду м. Києва від 19 квітня 2007 року.

Заслухавши суддю - доповідача, вислухавши учасників процесу які з'явились, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява позивача - ОСОБА_1 про поновлення пропущеного процесуального строку на апеляційне оскарження постанови Солом'янського районного суду м. Києва від 19 квітня 2007 року - підлягає задоволенню з наступних підстав.

Суддя-доповідач - Бєлова Л.В.

Справа в апеляційній інстанції №22а - 3344/07

Головуючий в першій інстанції - Калініченко О.Б.

Справа в першій інстанції № 2а-191 2007 року

Відповідно до ч. 3 ст. 186 КАС України, - заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження

Відповідно до ч. 5 ст. 186 КАС України, - апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Так, оскаржувана постанова була постановлена судом першої інстанції 19 квітня 2007 року.

Позивач копію оскаржуваної постанови отримав 07 травня 2007 року - згідно розписки в матеріалах справи (а. с. 157).

Заява про апеляційне оскарження була подана позивачем - ОСОБА_1 24 квітня 2007 року - згідно штампу вхідної кореспонденції суду - Вх. № 19491 (а. с. 159) - тобто в межах строку встановленого КАС України для подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга була подана позивачем - ОСОБА_1 15 травня 2007 року - згідно зі штампом вхідної кореспонденції суду - Вх. № 22476 (а.с. 161).

Останнім же днем на подання апеляційної скарги був 13 травня 2007 року.

Так як 13 травня 2007 року перепадає на неділю (вихідний день), останнім днем на подання апеляційної скарги був 14 травня 2007 року.

В заяві про поновлення пропущеного процесуального строку на апеляційне оскарження, позивач - ОСОБА_1 зазначає що пропустив процесуальний строк на подання апеляційної скарги на один день через те що 14 травня 2007 року - понеділок, і в канцелярії Солом'янського районного суду м. Києва відмовились прийняти його апеляційну скаргу, пояснивши що згідно графіку роботи канцелярії вони приймають заяви від громадян тільки по вівторках та четвергах.

Вказані апелянтом причини пропуску строку на апеляційне оскарження колегія суддів визнає поважними.

За таких обставин, колегія суддів вважає, що позивач - ОСОБА_1 з поважних причин пропустив строк на апеляційне оскарження постанови Солом'янського районного суду м. Києва від 19 квітня 2007 року, а тому його заява про поновлення строку на апеляційне оскарження вказаної постанови підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 102, 186, 206 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву позивача - ОСОБА_1 про поновлення пропущеного процесуального строку на апеляційне оскарження постанови Солом'янського районного суду м. Києва від 19 квітня 2007 року - задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження постанови Солом'янського районного суду м. Києва від 19 квітня 2007 року.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя

Судді:

Джерело: ЄДРСР 1340784
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку