open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

08 вересня 2006 р. Справа № 5/270-А

за позовом Державної податкової інспекції у Тячівському районі, м. Тячів

до Приватного підприємця ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1

про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця,

Суддя: О.С. Йосипчук

Представники:

від позивача:

від відповідача: не з”явився

СУТЬ СПОРУ: Державна податкова інспекція у Тячівському районі, м. Тячів (далі - позивач) звернулася до господарського суду з позовною заявою до Приватного підприємця ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 (далі - відповідач) про припинення підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця.

Позивач просить задоволити позов по мотивах, викладених у позовній заяві, зокрема, посилається на те, що відповідач більше року не подає в органи ДПІ декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Відповідач письмових заперечень проти позову та доказів, які в нього є суду не подав, явку уповноваженого представника у судове засідання не забезпечив.

Вивчивши матеріали справи, суд

встановив:

Приватний підприємець ОСОБА_1 зареєстрована фізичною особою -підприємцем 13.07.2002р. за адресою АДРЕСА_1 , що підтверджується довідкою державного реєстратора Тячівської районної державної адміністрації від 27.07.2006р. №НОМЕР_1.

Позивачем подано докази, що всупереч статті 9 Закону України „Про систему оподаткування” №1251-ХІІ від 25.06.91 (з наступними змінами та доповненнями) та пункту 4 статті 14 Декрету Кабінету Міністрів України “Про прибутковий податок з громадян” №13-92 від 26.12.91 (з наступними змінами та доповненнями), відповідач протягом більше року (з І кварталу 2003р. по теперішній час) не подає податковому органу декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів) (довідка ДПІ у Тячівському районі від 13.07.2006р. №НОМЕР_2).

У відповідності до ч. 3 п. 2 ст. 46 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців” №755-ІV від 15.05.03, який набрав чинності з 1 липня 2004 року (п. 1 Прикінцевих положень Закону) неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи -підприємця. Вказана підстава для скасування державної реєстрації також була передбачена чинним на момент прострочення відповідачем подання податкової звітності законодавством, а саме, п. 3 ч. 2 ст. 33 Положенням про порядок державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України №740 від 25.05.98.

Право суду на скасування державної реєстрації суб'єкта господарської діяльності у разі здійснення останнім діяльності, що суперечить закону, також передбачено ст. 247 Господарського кодексу України.

Позовні вимоги підтверджені належними доказами, відповідачем не спростовані, тому підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 2, 7-12, 70, 86, 94, 158-163 Кодексу адміністративного судочинства, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задоволити повністю.

Припинити підприємницьку діяльність фізичної особи - приватного підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ідент. номер НОМЕР_3).

2. Приватному підприємцю ОСОБА_1 у відповідності до п.5 ст. 49 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців” здійснити заходи для державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

3. Постанова суду набирає законної сили в порядку, передбаченому ст.254 КАС України.

4. Надіслати державному реєстратору копію постанови після набрання ним законної сили.

Суддя О.С. Йосипчук

Джерело: ЄДРСР 125756
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку