open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ПОСТАНОВА

Іменем України

04 жовтня 2010 року Ленінський районний суд м. Вінниці

в складі :

головуючого судді Осаулова А.А.

при секретарі Самченко Т.П.

за участю прокурора Курбатової І.Л.

захисника ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Вінниці матеріали кримінальної справи та постанову слідчого СВ Ленінського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області Мороз С.О. про направлення справи до суду для вирішення питання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо обвинуваченої:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, українки,

громадянки України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не працюючої, проживаючої в АДРЕСА_1,

у вчиненні злочину, передбаченого ст. 190 ч.1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Ленінського районного суду м.Вінниці надійшла кримінальна справа по обвинуваченню ОСОБА_3 у вчиненні злочину за ч.1 ст.190 КК України із постановою слідчого СВ Ленінського РВ ВМУ УМВС України у Вінницькій області Мороз С.О. про направлення справи до суду для вирішення питання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо неї.

В судовому засіданні встановлено, що 18.01.2008 року ОСОБА_3, діючи умисно шляхом обману приховала від працівників Ленінського районного центру зайнятості м. Вінниці той факт, що вона працює на посаді художникаоформлювача на 0,25 ставки у Вінницькій обласній бібліотеці для юнацтва та отримує заробітну плату, а з метою отримання грошової допомоги незаконно звернулась із письмовою заявою про надання її статусу безробітної і виплату їй грошової допомоги, маючи намір незаконно заволодіти державними коштами шляхом обману в Ленінському районному центрі зайнятості.

В свою чергу працівники Ленінського районного центру зайнятості м. Вінниці не знаючи, що ОСОБА_3 працює на 0,25 ставки на посаді художника оформлювача та отримує заробітну плату, надали їй статус безробітної та з 29.01.2008 року по 17.09.2008 року виплачували грошову допомогу по безробіттю в загальній сумі 3464,40 гривні, якими вона розпорядилась на власний розсуд.

Вчинення ОСОБА_3 зазначеного суспільно небезпечного діяння доведено:

- показаннями свідка ОСОБА_4, яка показала, що дійсно у вказаний період ОСОБА_3 працювала у бібліотеці на посаді художника-оформлювача з 1999 по 2009 роки.

-показаннями свідка ОСОБА_5, яка повідомила, що ОСОБА_3 при наданні заяви про отримання статусу безробітної та написанні заяви про отримання статусу безробітної не вказала про те, що вона працює на іншій роботі, тому їй було надано статус безробітної та виплочено грошової компенсації відповідно до встановленого статусу;

- копіями документів з Ленінського районного центру зайнятості м. Вінниці відносно ОСОБА_3 (а.с.7 11);

- копією заяви ОСОБА_3, щодо надання їй статусу безробітної від 18.01.2008 року, де вона вказала та підписалась під тим, що не працює ніде (а.с.10);

- копією відомості виплат допомоги по безробіттю по ПК ОСОБА_3 (а.с.13);

- копією наказу №19 від 01.02.2008 року, щодо переведення ОСОБА_3 на 0,25 ставки художника оформлювача (а.с.21);

- копією постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 19.10.2009 року щодо стягнення з ОСОБА_3 на користь Ленінського районного центру зайнятості м. Вінниці коштів в сумі 3464.40 грн. (а.с.65 66);

- актом №178 стаціонарної судово психіатричної експертизи від 29.06.2010 року, згідно з яким в період вчинення злочину ОСОБА_3 страждала на хронічне психічне захворювання у вигляді шизофренії, параноїдної форми, не могла усвідомлювати свої дії та керувати ними (а.с.83 85).

За наслідками досліджених доказів в судовому засіданні суд вважає, що винуватість ОСОБА_3 у вчиненні шахрайства доведена в судовому засіданні, однак до неї не може бути застосовано покарання, оскільки згідно акту стаціонарної судово психіатричної експертизи від 29.06.2010 року в період вчинення злочину ОСОБА_3 страждала на хронічне психічне захворювання у вигляді шизофренії, параноїдної форми, не могла усвідомлювати свої дії та керувати ними і на даний час ОСОБА_3 страждає на хронічне психічне захворювання у вигляді шизофренії, параноїдної форми, тому потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді примусового амбулаторного лікування.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.244, 248,419-421 КПК України, ст.94 КК України, суд -

П О С Т А Н О В И В :

Застосувати до ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Провадження по справі закрити.

Запобіжний захід щодо ОСОБА_3 у виді підписки про невиїзд - скасувати.

Постанова може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області протягом 7 діб з моменту її проголошення.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 12465346
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку