open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 452/3011/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"03" жовтня 2024 р. м. Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

у складі: головуючого судді Пташинського І.А.,

з участю секретаря судового засідання Макаревич Л.Р.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Самборі в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,-

в с т а н о в и в:

ТзОВ Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» звернулось до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором в розмірі

42143,06грн., а також понесені витрати по сплаті судового збору у сумі 3 028,00 грн.

В підтвердження позовних вимог посилається на те, що між ТзОВ«Мілоан»та

ОСОБА_1 було укладено кредитний договір № 7772383 від 13.05.2023 року, який укладено в електронній формі в Особистому кабінеті позичальника, що створений в інформаційно-комунікаційній системі Товариства та доступний зокрема через сайт Товариства та\або відповідний мобільний додаток чи інші засоби, відповідно до п. 6 Кредитного договору, Порядок (технологія) укладення договору та спосіб ідентифікації, верифікації позичальника.

Відповідно до п.2.1. Кредитного договору, Кредитні кошти надаються ТзОВ «Мілоан» позичальнику у безготівковій формі шляхом їх перерахування за реквізитами платіжної картки, реквізити якої надані відповідачем первісному кредитору з метою отримання кредиту.

Згідно з п.1.1. Кредитного договору, кредит вважається наданим в день перерахування ТзОВ «Мілоан» грошових коштів у сумі, визначеній у п.1.2. Кредитного договору, за реквізитами, зазначеними у п.2.1. Кредитного договору.

Підписанням Кредитного договору відповідач підтвердив, що він ознайомився з наявними схемами кредитування, отримав проект цього кредитного Договору разом з додатками

(в електронному вигляді в особистому кабінеті), ознайомився з усіма його умовами. Приймаючи умови Кредитного Договору, відповідач також підтверджує, що умови Договору йому зрозумілі та він підтверджує, що договір адаптовано до його потреб та фінансового стану, а інформація надана йому Кредитодавцем з дотриманням вимог законодавства та забезпечує правильне розуміння позичальником суті фінансової послуги без нав`язування її придбання

Ці правила є публічною пропозицією (офертою) у розумінні ст. ст. 641, 644 ЦК України на укладення договору кредиту та визначають порядок і умови кредитування, права і обов`язки сторін, іншу інформацію, необхідну для укладення договору.

29.01.2024 року між ТзОВ «Мілоан» та ТзОВ «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» (далі - ТОВ «ФК «ЄАПБ», Позивач) укладено Договір факторингу

№ 29012024 (далі - Договір факторингу), у відповідності до умов якого ТзОВ «Мілоан» передає (відступає) ТОВ «ФК «ЄАПБ» за плату належні йому Права Вимоги, а ТзОВ «ФК «ЄАПБ» приймає належні ТзОВ «Мілоан» Права Вимоги до Боржників, вказаними у Реєстрі боржників.

Відповідно до Реєстру боржників №1 від 29.01.2024 року до Договору факторингу

№ 29012024 від 29.01.2024 року ТзОВ «ФК «ЄАПБ» набуло права грошової вимоги до відповідача в сумі 31 340 грн., 00 коп. з яких:

- 7000,00 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу;

- 23340,00 грн. - сума заборгованості за відсотками;

- 1000,00 грн. - заборгованість за комісією;

18.08.2023 року між ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» та ОСОБА_1 було укладено кредитний договір № 4822885.

Згідно з п. 1 Договору позики, за цим Договором позикодавець зобов`язується передати позичальнику у власність грошові кошти (надалі «Позику»), на погоджений умовами Договору строк (надалі - «Строк Позики»), шляхом їх перерахування на банківський картковий рахунок позичальника, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів у день закінчення Строку Позики, або достроково, та сплатити позикодавцю плату (Проценти) від суми позики.

Підписанням цього Договору позики відповідач підтверджує, що він ознайомився на сайті https://clickcredit.ua/informaciva з повною інформацією щодо позикодавця та його послуги, що передбачена ст. 12 ЗУ «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», (п.п. 5.1. п. 5 Договору позики), а також погодився, що до моменту підписання Договору вивчив цей Договір та Правила надання грошових коштів у позику за допомогою веб-сайту та мобільного додатку «ClickCredit» (на умовах повернення позики в кінці строку позики), що розміщені на сайті https://clickcredit.ua/informaciya (надалі «Правила»), їх зміст, суть, об`єм зобов`язань Сторін та наслідки укладення цього Договору, йому зрозумілі, (п.п. 5.3. п. 5 Договору позики).

Ці правила є публічною пропозицією (офертою) у розумінні ст. ст. 641, 644 ЦК України на укладення договору кредиту та визначають порядок і умови кредитування, права і обов`язки сторін, іншу інформацію, необхідну для укладення договору.

14.06.2021 року між ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» та ТзОВ «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» (далі - ТОВ ФК «ЄАПБ», Позивач) укладені Договір факторингу № 14/06/21 (далі - Договір факторингу), у відповідності до умов якого ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» передає (відступає ТОВ ФК «ЄАПБ» за плату належні йому Права Вимоги, а ТзОВ «ФК «ЄАПБ» приймає належні ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» Права Вимоги до Боржників, вказаними у Реєстрі боржників.

Також між ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» та ТзОВ «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» було укладено додаткову угоду № 2 від 28.07.2021 року до договору факторингу № 14/06/21 від 14.06.2021 року, та додаткову угоду № 20 від 27.02.2024 року до договору факторингу № 14/06/21 від 14.06.2021 року про внесення змін до п. 1.3 Договору факторингу та права вимоги до боржника.

Відповідно до Реєстру боржників № 19 від 27.02.2024 року до Договору факторингу

№ 14/06/21 від 14.06.2021 року, ТзОВ «ФК «ЄАПБ» набуло права грошової вимоги до відповідача в сумі 10 803.06 грн., з яких:

3 725.18 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу;

7 077.88 грн. - сума заборгованості за відсотками;

Враховуючи те, що відповідач своїх зобов`язань щодо сплати кредитних коштів не виконує, позивач просить суд стягнути з відповідача борг за вказаними кредитними договорами та сплачений при зверненні до суду судовий збір.

Ухвалою суду від 13.08.2024 року відкрито спрощене позовне провадження у справі та призначено справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін.

За клопотанням позивача та з урахуванням положень ст. ст. 274-277 ЦПК України розгляд справи проведено в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін. Крім того позивач не заперечує проти розгляду справи за відсутності представника товариства та винесення заочного рішення.

Від відповідача не надійшло заперечень щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзиву на позовну заяву.

Відповідно до ч. 8 ст. 178 ЦПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений законом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Згідно з ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Ухвалою Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 03 жовтня 2024 року постановлено провести заочний розгляд даної справи на підставі наявних у справі доказів.

Повно та всебічно з`ясувавши обставини справи, які підтверджені дослідженими в судовому засіданні доказами в їх сукупності, відповідно до норм матеріального права та з дотриманням норм процесуального права, суд вважає, що позов слідзадовольнити з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що між ТзОВ«Мілоан»та ОСОБА_1 було укладено кредитний договір № 7772383 від 13.05.2023 року, який укладено в електронній формі в Особистому кабінеті позичальника, що створений в інформаційно-комунікаційній системі Товариства та доступний зокрема через сайт Товариства та\або відповідний мобільний додаток чи інші засоби, відповідно до п. 6 Кредитного договору, Порядок (технологія) укладення договору та спосіб ідентифікації, верифікації позичальника.

Відповідно до п.2.1. Кредитного договору, Кредитні кошти надаються ТзОВ «Мілоан» позичальнику у безготівковій формі шляхом їх перерахування за реквізитами платіжної картки, реквізити якої надані відповідачем первісному кредитору з метою отримання кредиту.

Згідно з п.1.1. Кредитного договору, кредит вважається наданим в день перерахування ТзОВ «Мілоан» грошових коштів у сумі, визначеній у п.1.2. Кредитного договору, за реквізитами, зазначеними у п.2.1. Кредитного договору.

Підписанням Кредитного договору відповідач підтвердив, що він ознайомився з наявними схемами кредитування, отримав проект цього кредитного Договору разом з додатками (в електронному вигляді в особистому кабінеті), ознайомився з усіма його умовами. Приймаючи умови Кредитного Договору, відповідач також підтверджує, що умови Договору йому зрозумілі та він підтверджує, що договір адаптовано до його потреб та фінансового стану, а інформація надана йому Кредитодавцем з дотриманням вимог законодавства та забезпечує правильне розуміння позичальником суті фінансової послуги без нав`язування її придбання

29.01.2024 року між ТзОВ «Мілоан» та ТзОВ «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» (далі - ТОВ «ФК «ЄАПБ», Позивач) укладено Договір факторингу

№ 29012024 (далі - Договір факторингу), у відповідності до умов якого ТзОВ «Мілоан» передає (відступає) ТОВ «ФК «ЄАПБ» за плату належні йому Права Вимоги, а ТзОВ «ФК «ЄАПБ» приймає належні ТзОВ «Мілоан» Права Вимоги до Боржників, вказаними у Реєстрі боржників.

Відповідно до витягу з Реєстру боржників №1 від 29.01.2024 року до Договору факторингу № 29012024 від 29.01.2024 року вбачається, що ТзОВ «ФК «ЄАПБ» набуло права грошової вимоги до відповідача в сумі 31 340 грн., 00 коп. з яких:

- 7000,00 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу;

- 23340,00 грн. - сума заборгованості за відсотками;

- 1000,00 грн. - заборгованість за комісією;

Із розрахунку заборгованості за кредитним договором № 76514542 від 13.05.2023 року вбачається, що станом на 30.06.2024 року за відповідачем рахується заборгованість у розмірі 31340,00 грн., з яких: 7 000, 00 грн.заборгованість за основною сумою боргу; 23340,00 грн.заборгованість за відсотками, 1000,00 грн. заборгованість за комісією.

18.08.2023 року між ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» та ОСОБА_1 було укладено кредитний договір № 4822885.

Згідно з п. 1 Договору позики, за цим Договором позикодавець зобов`язується передати позичальнику у власність грошові кошти (надалі «Позику»), на погоджений умовами Договору строк (надалі - «Строк Позики»), шляхом їх перерахування на банківський картковий рахунок позичальника, а позичальник зобов`язується повернути позикодавцеві таку ж суму грошових коштів у день закінчення Строку Позики, або достроково, та сплатити позикодавцю плату (Проценти) від суми позики.

Підписанням цього Договору позики відповідач підтверджує, що він ознайомився на сайті https://clickcredit.ua/informaciva з повною інформацією щодо позикодавця та його послуги, що передбачена ст. 12 ЗУ «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг», (п.п. 5.1. п. 5 Договору позики), а також погодився, що до моменту підписання Договору вивчив цей Договір та Правила надання грошових коштів у позику за допомогою веб-сайту та мобільного додатку «ClickCredit» (на умовах повернення позики в кінці строку позики), що розміщені на сайті https://clickcredit.ua/informaciya (надалі «Правила»), їх зміст, суть, об`єм зобов`язань Сторін та наслідки укладення цього Договору, йому зрозумілі, (п.п. 5.3. п. 5 Договору позики).

Ці правила є публічною пропозицією (офертою) у розумінні ст. ст. 641, 644 ЦК України на укладення договору кредиту та визначають порядок і умови кредитування, права і обов`язки сторін, іншу інформацію, необхідну для укладення договору.

14.06.2021 року між ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» та ТзОВ «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» (далі - ТОВ ФК «ЄАПБ», Позивач) укладені Договір факторингу № 14/06/21 (далі - Договір факторингу), у відповідності до умов якого ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» передає (відступає ТОВ ФК «ЄАПБ» за плату належні йому Права Вимоги, а ТзОВ «ФК «ЄАПБ» приймає належні ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» Права Вимоги до Боржників, вказаними у Реєстрі боржників..

Відповідно до Реєстру боржників № 19 від 27.02.2024 року до Договору факторингу

№ 14/06/21 від 14.06.2021 року, вбачається, що ТзОВ «ФК «ЄАПБ» набуло права грошової вимоги до відповідача в сумі 10 803.06 грн., з яких:

- 3 725.18 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу;

- 7 077.88 грн. - сума заборгованості за відсотками;

Також між ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» та ТзОВ «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» було укладено додаткову угоду № 2 від 28.07.2021 року до договору факторингу № 14/06/21 від 14.06.2021 року, та додаткову угоду № 20 від 27.02.2024 року до договору факторингу № 14/06/21 від 14.06.2021 року про внесення змін до п. 1.3 Договору факторингу та права вимоги до боржника.

Із розрахунку заборгованості за кредитним договором № 4822885 від 18.08.2023 року вбачається, що станом на 30.06.2024 року за відповідачем рахується заборгованість у розмірі 10803,06 грн., з яких: 3 725.18 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу; 7 077.88 грн. - сума заборгованості за відсотками;

Відповідно до ст. 4 ЦПК України, до суду може звернутись кожна особа за захистом своїх порушених прав, а також в інтересах інших осіб у випадках встановлених законом.

За вимогами ст.ст. 12, 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків встановлених цим кодексом. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно дост. 526 ЦК України, зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимогЦК України.

Відповідно дост. 611 ЦК Україниу разі порушення зобов`язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом.

Відповідно до ч. 1ст. 1054 ЦК Україниза кредитним договором банк або інша фінансова установа зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти.

Згідно зіст.1049 ЦК України, позичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором.

Аналізуючи викладене, суд вважає доведеним, що відповідач, отримавши від ТзОВ «Мілоан» та ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» кошти за кредитними договорами, умови договорів належним чином не виконував та кошти ТзОВ «Мілоан» та ТзОВ «Фінансова Компанія «1 Безпечне Агентство Необхідних Кредитів» не повернув, внаслідок чого у відповідача виникла заборгованість у вищевказаному розмірі.

Враховуючи, що відповідач по справі ухиляється від виконання своїх договірних зобов`язань, про що свідчить невнесення ним жодного платежу згідно розрахунків заборгованості, наданих позивачем:

- за кредитним договором № 7772383 від 13.05.2023 року в сумі 31 340,00 грн., з яких: - 7000,00 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу; - 23340,00 грн. - сума заборгованості за відсотками; - 1000,00 грн. - заборгованість за комісією;

- за кредитним договором № 4822885 від 18.08.2023 року в сумі 10 803.06 грн., з яких:- 3 725.18 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу; - 7 077.88 грн. - сума заборгованості за відсотками. Загальний розмір заборгованості 42,143,06 грн. а тому суд вважає за необхідне позов задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 141 ЦПК України, судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

З матеріалів справи вбачається, що позивачем понесені судові витрати, пов`язані зі сплатою судового збору в розмірі 3 028,00 грн., які підлягають стягненню з відповідача на користь позивача.

На підставі ст.ст.525,526,530 ЦК України, та ст.ст.2,10,12,76,77,141,263-265,280- 282, ЦПК України, суд , -

в и р і ш и в:

Позовні вимоги товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів» - задовольнити .

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого та проживаючого за адресою; АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів», юридична адреса: 01032, м. Київ вул. Симона Петлюри, будинок 30, код ЄДРПОУ 35625014, реквізити IBAN

№ НОМЕР_2 у АТ«ТАСкомбанк»),суму заборгованості за кредитними договорами в розмірі 42143 (сорок дві тисячі сто сорок три) гри. 06 коп., з яких:

- за кредитним договором № 7772383 від 13.05.2023 року в сумі 31 340,00 грн., з яких: - 7000,00 грн. - сума заборгованості за основною сумою боргу; - 23340,00 грн. - сума заборгованості за відсотками; - 1000,00 грн. - заборгованість за комісією;

- за кредитним договором № 4822885 від 18.08.2023 року в сумі 10 803.06 грн., з яких:-

3725.18грн.-сума заборгованостіза основноюсумою боргу;-7077.88грн.-сума заборгованостіза відсотками.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого та проживаючого за адресою; АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів», юридична адреса м. Київ вул. Симона Петлюри, будинок 30, код ЄДРПОУ 35625014, реквізити IBAN

№ НОМЕР_2 у АТ «ТАСкомбанк») судові витрати у розмірі 3 028,00 грн.

Письмову заяву про перегляд заочного рішення може бути подано відповідачем до Самбірського міськрайонного суду Львівської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Європейська агенція з повернення боргів», ЄДРПОУ: 35625014, місце знаходження: 01032, м. Київ, вул. Симона Петлюри, 30.

Відповідач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце реєстрації АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Суддя

Джерело: ЄДРСР 122072556
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку