open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 296/5981/24

2/296/2625/24

У Х В А Л А

про проведенні судового розгляду

цивільної справи в режимі відеоконференції

"23" липня 2024 р. м.Житомир

Суддя Корольовського районного суду м. Житомира Шкиря В.М., розглянувшиклопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлії Олегівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції під час розгляду цивільної справи №296/5981/24, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Корольовського районного суду м. Житомира перебуває цивільна справа №296/5981/24 за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлії Олегівни до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та встановлення факту проживання чоловіка, жінки однією сім`єю без шлюбу.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу справ між суддями від 27.06.2024, справа передана на розгляд судді Шкирі В.М.

27.06.2024 ухвалою суду відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження з викликом сторін. Підготовче засідання призначено на 12-00годину 29липня2024року

23.07.2024 року на адресу Корольовського районного суду м.Житомира надійшло клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлії Олегівни про участь у судовому засіданні призначеного на 12 год. 00 хв. 24 липня 2024 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів

Розглянувши подане клопотання, суддя приходить до наступного

Згідно ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості.

У разі відсутності в учасника справи, його представника засобів електронної ідентифікації, передбачених абзацом першим цієї частини, ідентифікація такої особи здійснюється відповідно до вимог Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус".

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23.04.2020р. затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

Пунктом 2 Розділу 1 Порядку передбачено, що учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до п. 5 Розділу 1 Порядку, ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з п. 2 Розділу 2 Порядку, система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення(за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua - EasyCon), що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

Відповідно до п. 3 Розділу 2 Порядку, технічні засоби відеозапису ходу і результатів процесуальних дій - сукупність програмно-апаратних засобів та приладів, що забезпечують належне фіксування, зберігання, копіювання (дублювання) і використання інформації, яка відображає процес відеоконференції.

Згідно з п. 1 Розділу 3 Порядку, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою. У разі, якщо учасник не має електронного підпису (або Система не дозволяє реєстрацію з використанням електронного підпису), то він повинен попередньо зареєструватись в Системі з використанням логіну та паролю чи за допомогою інших передбачених обраною Системою засобів реєстрації. При цьому, в своїй заяві про участь у судовому засіданні, поданій відповідно до пункту 3 цього розділу, учасник справи повинен вказати про наявність або відсутність у нього електронного підпису.

Відповідно до п. 7 Розділу 3 Порядку, головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час) та інформує про це секретаря судового засідання.

Згідно з п. 8 Розділу 3 Порядку, секретар судового засідання інформує учасника справи засобами телефонного зв`язку (електронної пошти), вказаними в заяві, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції або відсутності такої можливості.

Суд зазначає, що в суді наявна технічна можливість проведення судових засідань, в режимі відеоконференції з учасниками справи поза межами приміщення суду з використанням комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon.

Учасник справи, його представник бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

При цьому суд зазначає, що відповідно до ч. 5 ст. 212 Ц№ПК України та п. 5 Розділу 1 Порядку, ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву, крім випадку коли суд після призначення судового засідання чи під час такого засідання втратив технічну можливість забезпечити проведення відеоконференції

Попередити представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлію Олегівну, що використовувані нею технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 212, 258, 260, 261 ЦПК Суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлії Олегівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції під час розгляду цивільної справі №296/5981/24 за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлії Олегівни до ОСОБА_2 про поділ спільного майна подружжя та встановлення факту проживання чоловіка, жінки однією сім`єю без шлюбу - задовільнити.

Розгляд справи №296/5981/24 проводити в режимі відеоконференції за участі представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлії Олегівни .

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду ОСОБА_3 необхідно використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення.

Попередити представника позивача ОСОБА_1 адвоката Паруль Юлію Олегівну, що використовувані нею технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку, а також про те, що саме вона несе ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо.

Відеоконференція буде проведена за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення EasyCon (https://vkz.court.gov.ua - EasyCon).

Роз`яснити , що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції вони зобов`язані зайти та авторизуватися в Системі за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Роз`яснити що відповідно до ст. 212 ЦПК учасник справи, його представник бере участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги», у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). У разі відсутності в учасника справи, його представника засобів електронної ідентифікації, передбачених абзацом першим цієї частини, ідентифікація такої особи здійснюється відповідно до вимог Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Копію даної ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання

Ухвалу підписано 23.07.2024.

Суддя В. М. Шкиря

Джерело: ЄДРСР 120559821
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку