open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

2/130/691/2024

130/1272/24

У Х В А Л А

щодо витребування доказів

22.07.2024 р. м. Жмеринка

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

в складі судді Костянтина Шепеля,

із секретарем судового засідання Раїсою Буга,

розглянувши без виклику сторін клопотання представника позивача про витребування доказів у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес позика» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.,-

у с т а н о в и в :

Представник позивача 25 квітня 2024 року звертається з цим позовом до суду, в якому просить стягнути заборгованість за кредитним договором з ОСОБА_1 в сумі 134640,04 грн.

Ухвалою суду від 2 травня 2024 року позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі. Цією ж ухвалою прийнято рішення про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін. Встановлено відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подачі до суду відзиву на позовну заяву. Встановлено позивачу строк п`ять днів з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив та відповідачу строк п`ять днів з дня отримання відповіді на відзив, для надання заперечень.

17 травня 2024 року відповідачка ОСОБА_1 надала суду відзив на позовну заяву, ряд клопотань та додаткові пояснення.

21 травня 2024 року до суду представник позивача подає клопотання про витребування доказів по справі, а саме: витребувати у АТ «Універсал Банк» письмового доказу у вигляді відповідного рішення структурного підрозділу або посадової особи банку, чи у вигляді іншого письмового доказу, який би підтверджував або спростовував факт випуску банківської картки № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_2 ) та письмовий доказ у вигляді виписок про рух коштів по рахунку, який був відкритий для обслуговування банківської картки № НОМЕР_1 за 14 вересня 2023 року.

Клопотання мотивоване тим, що позивач не має можливості отримати інформацію про рахунки відповідача у АТ «Універсал Банк», оскільки вона становить банківську таємницю, водночас ця інформація має значення для вирішення справи.

Відповідно до наказу від 2 травня 2024 року № 42 в/к суддя Шепель К.А. перебував у щорічній основній відпустці з 3 червня 2024 року по 5 липня 2024 року.

Відповідно до частини першої статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

За таких обставин суд вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню з огляду на належність вказаних доказів та неможливість самостійного отримання позивачем вказаних доказів.

Керуючись статтями 84, 233, 260 ПК України суд -

п о с т а н о в и в :

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес позика» про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати Акціонерне товариство «Універсал Банк» надати Жмеринському міськрайонному суду Вінницької області в термін до 30 липня 2024 року письмовий доказ у вигляді відповідного рішення структурного підрозділу або посадової особи банку, чи у вигляді іншого письмового доказу, який би підтверджував або спростовував факт випуску банківської картки № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_2 ) та письмовий доказ у вигляді виписок про рух коштів по рахунку, який був відкритий для обслуговування банківської картки № НОМЕР_1 за 14 вересня 2023 року.

Ухвала не може бути оскаржена.

Суддя Костянтин ШЕПЕЛЬ

Джерело: ЄДРСР 120536205
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку