open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

З ПИТАНЬ ВИКЛИКУ СВІДКІВ У СПРАВІ

17 липня 2024 року Справа № 280/3819/24 провадження м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Новікової І.В.,

за участю секретаря судового засідання Михайлової К.

представника позивача - Палецької Ю.В.

представника відповідача Коцарь Г.С.

розглянувши в підготовчому засіданні клопотання представника відповідача про виклик свідків

за позовом Підприємства об`єднання громадян «Салютем»

до Головного управління ДПС у Запорізькій області

про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень рішень,

ВСТАНОВИВ:

26 квітня 2024 року до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Підприємства об`єднання громадян «Салютем» (далі - позивач) до Головного управління ДПС у Запорізькій області (далі - відповідач), в якій позивач просить суд визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення рішення ГУ ДПС у Запорізькій області від 09.02.2024 №151008010705, №150008010705, №150608010705 та №150308010705.

07.06.2024 від представника відповідача до суду надійшла заява про виклик свідків, в якій заявник просить суд викликати для допиту, в якості свідків заступника начальника відділу позапланових перевірок ризикових платників управління податкового аудиту - Афендікову Тетяну та заступника начальника відділу перевірок інших галузей економіки управління податкового аудиту - Астраханцеву Ірину. В обґрунтування поданого клопотання представник відповідача вказав на те, що зазначені особи брали безпосередню участь в проведенні перевірки позивача та можуть надати пояснення з приводу обставин викладених в акті документальної перевірки та як наслідок винесених оскаржуваних податкових повідомлень рішень.

В підготовчому засіданні 17.07.2024 представник відповідача підтримала заявлене клопотання і просила його задовольнити.

Представник позивача вирішення зазначеного клопотання залишив на розсуд суду.

Суд, дослідивши матеріали адміністративної справи, з`ясувавши думку представників сторін, розглянувши подану заяву, дійшов висновку, що подана заява підлягає задоволенню.

Відповідно до частин 1-3 статті 65 Кодексу адміністративного судочинства України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин.

Частинами 1, 3, 4 статті 92 КАС України передбачено, що виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи викладене, приймаючи до уваги, що вказаним особам можуть бути відомі обставини, що належить з`ясувати у справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотань представника відповідача та виклику та допиту зазначених осіб як свідків.

Керуючись ст.ст. 80, 241, 248, 256 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Викликати у судове засідання, що відбудеться у приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65в, в якості свідків:

ОСОБА_1 , заступника начальника відділу позапланових перевірок ризикових платників управління податкового аудиту ГУ ДПС у Запорізькій області, пр. Соборний, 166 м. Запоріжжя;

Астраханцеву Ірину, заступника начальника відділу перевірок інших галузей економіки управління податкового аудиту ГУ ДПС у Запорізькій області, пр. Соборний, 166 м. Запоріжжя.

Зобов`язати свідків з`явитись у судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Сергія Синенка, 65в, зал судового засідання №4, 07 серпня 2024 року о 14 год. 30 хв.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя І.В.Новікова

Джерело: ЄДРСР 120460857
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку