open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

Ухвала про виклик до суду

"03" липня 2024 р. Справа № 911/1706/24

Суддя Господарського суду Київської області Шевчук Н.Г. розглянувши матеріали судового доручення Господарського суду Латвійської Республіки

про вручення представнику компанії "Rockway Developments Ltd" повістки Господарського суду від 27.03.2024 з викликом на судове засідання у кримінальному провадженні № 11903003322 (архів № К75-0252-25) на 09 жовтня 2024 року та витягу з Кримінально-процесуального закону та Кримінального закону документа

встановив:

01 липня 2024 року до Господарського суду Київської області супровідним листом Управління судової роботи та міжнародної правової допомоги Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) від 18.06.2024 № 32367/12.2-24/вх.34132/12-24 (№ 145-м-ін-145/24(А)) надійшли матеріали судового доручення на виконання Господарського суду Латвійської Республіки про вручення представнику компанії "Rockway Developments Ltd" (номер реєстрації у Белізі № 103956), фактична адреса якого: України, Київська область, місто Бровари, вулиця Кутузова, будинок 61, судових документів в межах кримінальної справи № 11903003322 (№ К75-0252-25) провадження щодо майна, набутого злочинним шляхом.

Порядок виконання доручень іноземних судів урегульовано статтями 369, 370 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно із частиною першою статті 369 Господарського процесуального кодексу України, суд виконує доручення іноземних судів щодо надання правової допомоги - вручення викликів до суду чи інших документів, допит сторін чи свідків, проведення експертизи чи огляду на місці, вчинення інших процесуальних дій, передані їм у порядку, встановленому міжнародним договором, згода на обов`язковість якого надана Верховною Радою України, а якщо його не укладено, дипломатичними каналами.

Відповідно до частини третьої статті 369 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що виконання судового доручення здійснюється відповідно до цього Кодексу. На прохання іноземного суду процесуальні дії можуть вчинятися під час виконання судового доручення із застосуванням права іншої держави, якщо таке застосування не суперечить законам України.

Положеннями статті 370 Господарського процесуального кодексу України визначено, що доручення іноземного суду про вручення виклику до суду чи інших документів виконується у судовому засіданні або уповноваженим працівником суду за місцем проживання (перебування, місцем роботи) фізичної особи чи місцезнаходженням юридичної особи. Виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вручаються особисто фізичній особі чи її представникові або представникові юридичної особи під розписку. У виклику до суду, який направляється з метою виконання доручення іноземного суду про вручення документів згідно із частинами п`ятою і шостою цієї статті, зазначається інформація про наслідки відмови від отримання документів та неявки до суду для отримання документів.

За таких обставин, судове доручення Господарського суду Латвійської Республіки підлягає виконанню у судовому засіданні з викликом уповноваженого представника компанії "Rockway Developments Ltd" (Київська область, місто Бровари, вулиця Кутузова, будинок 61).

Керуючись статтями 234-235, 369-370 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Прийняти до виконання судове доручення Господарського суду Латвійської Республіки про вручення документів компанії "Rockway Developments Ltd".

2. Призначити судове засідання на 11.07.2024 о 14:10.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Київської області за адресою:

місто Київ, вулиця Симона Петлюри, 16/108; зал судових засідань № 4.

3. Викликати для участі у судовому засіданні та отримання документів уповноваженого представника компанії "Rockway Developments Ltd".

4. Відповідно до частини першої статті 120 Господарського процесуального кодексу України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Явку компанії "Rockway Developments Ltd" визнати обов`язковою.

5. Повноваження представників мають бути підтверджені документами відповідно до статті 60 Господарського процесуального кодексу України.

6. Попередити компанію "Rockway Developments Ltd" про наслідки, визначені частинами 5, 6 статті 370 Господарського процесуального кодексу України, а саме:

у разі відмови особи отримати виклик до суду чи інші документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, суддя, уповноважений працівник суду, представник адміністрації місця тримання особи робить відповідну позначку на документах, що підлягають врученню. У такому разі документи, що підлягають врученню за дорученням іноземного суду, вважаються врученими.

у разі неявки до суду без поважних причин особи, яку належним чином повідомлено про день, час та місце судового засідання, якій мають бути вручені виклик до суду чи інші документи за дорученням іноземного суду, такі документи вважаються врученими.

7. Надіслати копію ухвали "Rockway Developments Ltd" (07403, Київська область, місто Бровари, вулиця Кутузова (нова назва Олега Онікієнка), будинок 61).

Ухвала набирає законної сили після її підписання відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України та не підлягає оскарженню.

Суддя Н.Г. Шевчук

Ухвалу підписано:03.07.2024

Джерело: ЄДРСР 120149361
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку