open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство

"03" липня 2024 р. м. Київ Справа № 911/1759/24

Суддя Наріжний С.Ю., розглянувши подані до суду матеріали

за заявою Фізичної особи-підприємця Берлоуса Юрія Миколайовича ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 )

до боржника Державного підприємства «Дослідне господарство «Озерна» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків Національної академії аграрних наук України» (09129, Київська обл., Білоцерківський р-н, с. Озерна, вул. Липки, буд. 6; код ЄДРПОУ 00497673)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

до Господарського суду Київської області звернувся ФОП Берлоус Ю.М. із заявою від 02.07.2024 б/№ (вх. № 936/24) про відкриття провадження у справі про банкрутство ДП «ДГ «Озерна» ІБКІЦБ НААН».

Заява обґрунтована наявністю у Боржника заборгованості перед Заявником в загальному розмірі 608853,44 грн, яка підтверджена рішенням Господарського суду Київської області від 30.11.2023 у справі № 911/2568/23, яке набрало законної сили відповідно до постанови Північного апеляційного господарського суду від 17.04.2024.

Дослідивши подану заяву з доданими доказами суд встановив, що наданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду та призначення підготовчого засідання у справі.

З поданих матеріалів судом встановлено, що Боржник є державним підприємством, засновником якого є Національна академія аграрних наук України.

Стаття 96 КУзПБ встановлює особливості банкрутства державних підприємств та підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків, зокрема:

1. Боржник зобов`язаний надати господарському суду докази, що підтверджують належність боржника до державних підприємств або господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

2. Кабінет Міністрів України вживає заходів для запобігання банкрутству державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, визначає оптимальні шляхи відновлення їх платоспроможності та координує дії відповідних органів виконавчої влади.

3. Органи виконавчої влади приймають рішення щодо: доцільності надання державної підтримки неплатоспроможним підприємствам; розроблення заходів, спрямованих на забезпечення захисту інтересів держави і вибір оптимальних шляхів реструктуризації та погашення боргових зобов`язань; проведення аналізу фінансового стану боржника, його санації та погодження плану санації; доцільності виключення відповідних суб`єктів господарювання з переліку підприємств, що є об`єктами права державної власності, які не підлягають приватизації, та застосування до них процедури санації чи ліквідації.

4. Державні підприємства та господарські товариства, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, подають на розгляд кредиторів план санації, погоджений з органом (суб`єктом), уповноваженим управляти державним майном.

5. З метою запобігання банкрутству державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, може застосовуватися порука.

6. Відкриття провадження у справі про банкрутство за заявою боржника не є підставою для припинення повноважень органу, уповноваженого управляти майном боржника, щодо управління відповідним об`єктом державної власності.

7. У разі якщо боржник є державним підприємством або господарським товариством, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, господарський суд залучає до участі у справі про банкрутство представників органу, уповноваженого управляти державним майном, з повідомленням про відкриття провадження у справі про банкрутство такого підприємства.

8. У разі відкриття провадження у справі про банкрутство державного підприємства або господарського товариства, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, участь у зборах кредиторів та роботі комітету кредиторів можуть брати з правом дорадчого голосу представники органу, уповноваженого управляти державним майном.

9. Припинення, продовження повноважень та відсторонення від виконання обов`язків керуючих санацією, ліквідаторів державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, здійснюються господарським судом за наявності підстав та в порядку, встановленому цим Кодексом.

Арбітражний керуючий у справі про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі, повинен скласти іспит за програмою підготовки арбітражних керуючих у справах про банкрутство державних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

Таким чином на виконання вимог ст. 96 КУзПБ суд дійшов висновку про необхідність залучення Національної академії аграрних наук України до участі у даній справі та зобов`язує Боржника, а також Національну академію аграрних наук України надати суду відомості відповідно до ч. 1 ст. 96 КУзПБ.

Керуючись ст. 12, 20, 120, 121, 176, 232-235 ГПК України, ст. 28, 34, 35, 96, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти заяву ФОП Берлоуса Ю.М. від 02.07.2024 б/№ (вх. № 936/24) про відкриття провадження у справі про банкрутство ДП «ДГ «Озерна» ІБКІЦБ НААН» (код ЄДРПОУ 00497673) до розгляду.

2.Проведення підготовчого засідання суду призначити на "23" липня 2024 року о 14 год. 40 хв. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Київської області за адресою: м. Київ, вул. С.Петлюри, 16/108, в залі судових засідань № 1.

3.Боржнику ДП «ДГ «Озерна» ІБКІЦБ НААН» до підготовчого засідання надати суду:

- оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи) документів, на підставі яких діє Боржник (статут, положення);

- відзив на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство, в якому зазначити відомості, передбачені ст. 36 КУзПБ;

- відомості на виконання вимог до ч. 1 ст. 96 КУзПБ.

4.Залучити Національну академію аграрних наук України (01010, м. Київ, вул. Омеляновича-Павленка Михайла, буд. 9; код ЄДРПОУ 00024360) до участі у даній справі.

5.Зобов`язати Національну академію аграрних наук України надати суду відомості щодо Боржника - ДП «ДГ «Озерна» ІБКІЦБ НААН», на виконання вимог до ч. 1 ст. 96 КУзПБ.

6.Викликати у судове засідання представників Заявника, Боржника, НААН України та арбітражного керуючого Панченка Р.М.

7.Рекомендувати учасникам судового процесу взяти участь в судовому засіданні 23.07.2024 о 14:40 та наступних судових засіданнях по даній справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою модулю відеоконференцзв`язку (підсистеми «Електронний суд») (https://vkz.court.gov.ua) у порядку ст. 197 ГПК України та відповідно до рішення ВРП від 17.08.2021 за № 1845/0/15-21, за умови завчасного повідомлення учасником у справі суду даних облікового запису (логіну) та контактного телефону для зв`язку, а також надання доказів на підтвердження повноважень представника.

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник у справі повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в системі відеоконференцзв`язку та перевірити наявні у нього технічні засоби на відповідність технічним вимогам для участі в режимі відеоконференції.

Учасник у справі має авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи; очікувати запрошення головуючого/секретаря судового засідання для приєднання до відеоконференції.

8.Учасникам у справі всі заяви, клопотання, письмові пояснення та докази подавати до суду завчасно за допомогою засобів поштового зв`язку, електронної пошти суду (з накладенням ЕЦП) або кабінету «Електронний суд».

9.Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет (http://court.gov.ua/fair/).

10.Копію ухвали надіслати: Заявнику, Боржнику, Національній академії аграрних наук України, арбітражному керуючому Панченку Р.М., органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням Боржника, державному реєстратору за місцезнаходженням Боржника.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена окремо відповідно до ст. 254, 255 ГПК України.

Дата підписання ухвали 03.07.2024.

Суддя С.Ю. Наріжний

Джерело: ЄДРСР 120149355
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку