open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 522/14775/23

Провадження № 2/522/2751/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне)

13 червня 2024 року Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Шенцевої О.П.,

при секретарі Міщенко О.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Одесі цивільну справу за позовом Приватного підприємства «Керуюча компанія КОІН» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

26 липня 2023 року Приватне підприємство «Керуюча компанія КОІН» (далі ПП «КК КОІН» звернулося до Приморського районного суду м. Одеси з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надання житлово-комунальних послуг.

В обґрунтування своїх вимог посилалось на те, що відповідач є споживачем послуг, які надає позивач у приміщенні №802 (316,4 кв.м.), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 у комплексі «Maristella Marine Residence» (далі - Об`єкт), за користування якими не оплатив їх вартість, в результаті чого за період з 01.11.2021 року по 31.05.2023 року виникла заборгованість у розмірі 294 189,00 гривень, яку позивач просив стягнути на свою користь, а також судові витрати.

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 28.07.2023 року відкрито провадження у справі.

Представник позивача надав до суду заяву про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримує у повному обсязі та зазначив, що проти заочного розгляду справи не заперечує.

Відповідач в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце повідомлявся належним чином, про причини неявки не повідомив.

Згідно з ч.1ст. 280 ЦПК Українисуд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: 1) відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; 2) відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; 3) відповідач не подав відзив; 4) позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Суд, у зв`язку з неявкою відповідача та неповідомленням про поважність причин такої неявки в судове засідання, ненаданням відповідачем відзиву на позов, зі згоди позивача, ухвалив слухати справу у відсутності відповідача, згідност. 280-281 ЦПК України, при заочному розгляді на підставі наявних у справі доказів.

У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, відповідно до ч.2ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису не здійснюється.

Відповідно дост. 268 ЦПК України, у разі неявки всіх учасників справи в судове засідання, яким завершується розгляд справи, або розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, суд підписує рішення без його проголошення.

Суд, дослідивши та проаналізувавши матеріали справи, додані до неї документи приходить до висновку, що позов не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач ОСОБА_1 є власником приміщення №802 (316,4 кв.м.), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 у комплексі «Maristella Marine Residence».

ПП «КК КОІН» здійснює управління комплексом «Maristella Marine Residence», який розташований за адресою: м.Одеса вул.Бернардацці, 2-А.

Так згідно з Договором компенсації експлуатаційних витрат за комунальні послуги № б/н від 01.12.2021 року Підприємство «Томатекс» у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю (Балансоутримувач) зобов`язується забезпечувати експлуатаційне користування комунальними послугами на багатофункціональному комплексі з рятувальною станцією та туристично-дайвінговим центром («Maristella Marine Residence»), що розташований за адресою: м.Одеса вул.Бернардацці, 2-А, а ПП «КК КОІН» (Управитель) зобов`язується своєчасно компенсувати балансоутримувачу експлуатаційні витрати за відповідні комунальні послуги у строк та на умовах, передбачених цим Договором (а.с.20-21).

Згідно з Договором поруки №316 від 15.02.2023року ПП «КК КОІН» (Поручитель) зобов`язується нести відповідальність за можливе невиконання Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ (боржник) його основного грошового зобов`язання перед ТОВ «Інфокс» (Кредитор) по розрахункам за спожиті послуги водопостачання і водовідведення за Договором на послуги водопостачання і водовідведення № 377745 від 16.11.2021 року (а.с.27-29).

За Договором поруки №ДП 14-23 від 15.02.2023 року ПП «КК КОІН» (Поручитель) зобов`язується нести відповідальність за можливе невиконання Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ (боржник) його грошового зобов`язання перед АТ «ДТЕК Одеські електромережі» (Кредитор) по розрахункам за спожиті послуги за Договором про розподіл електроенергії № 244-1 від 22.04.2019 року (а.с.30-31).

Згідно з Договором поруки №01/15 від 15.02.2023 року ПП «КК КОІН» (Поручитель) зобов`язується нести відповідальність за можливе невиконання Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ (Боржник) його грошового зобов`язання перед ТОВ «Енергетичне партнерство» (кредитор) за здійснення оплати за послуги за Договором про постачання електричної енергії споживачу № 01/07-21 від 01.07.2021 року (а.с.32-33).

Відповідно до Договору поруки №01 від 28.06.2023 ПП «КК КОІН» (Поручитель) зобов`язується нести відповідальність за можливе виконання Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ (Боржник) його грошового зобов`язання перед ТОВ «Одесагаз-постачання» (Кредитор) за рішенням Південно-західного апеляційного господарського суду від 14.06.2023 (справа № 916/2014/22) про затвердження мирової угоди між Боржником та Кредитором (а.с.34- 38).

В підтвердження належного виконання обов`язків з управління (витрат) щодо управління багатофункціональним комплексом з рятувальною станцією та туристично-дайвінговим центром («Maristella Marine Residence») позивач ПП «КК КОІН» надав суду фільтровану виписку за період з 01.01.2021 року по 10.07.2023 року переказів Підприємству «Томатекс» у вигляді ТОВ; фільтровану виписку за період з 01.01.2023 року по 10.07.2023 року переказів контрагенту ТОВ «ІНФОКС»; фільтровану виписку за період з 01.01.2023 року по 10.07.2023 року переказів контрагенту АТ «ДТЕК ОДЕСЬКІ ЕЛЕКТРОМЕРЕЖІ»; фільтровану виписку за період з 01.01.2023 року по 10.07.2023 року переказів контрагенту ТОВ «ЕНЕРГЕТИЧНЕ ПАРТНЕРСТВО»; платіжну інструкцію №1652 від 29.06.2023 року про перерахування грошових коштів на рахунок ТО «Одесагаз-постачання» (а.с.39-56).

Згідно з Інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно від 28.06.2023 року нежитлове приміщення №802, яке не є об`єктом житлової нерухомості, загальною площею 316,4 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстровано за ОСОБА_1 на праві власності.

Позивачем надано суду копії проектів Договору №1 про надання послуг від 2023 року та Договору №2 про відшкодування комунальних витрат від 2023 року, відповідно до яких ПП «КК КОІН» є виконавцем (управителем), а власник приміщення (без прізвища та імені) за адресою: АДРЕСА_1 (без номера приміщення) є замовником (споживачем) й в підтвердження укладення таких договорів з іншими власниками приміщень Об`єкта та виконання позивачем обов`язків за цими договорами ПП «КК КОІН» надав суду підписані такі договори з іншими споживачами (а.с.62-76).

Крім того, позивач надав суду проекти Договору №1 про надання послуг від 2023 року та Договору №2 про відшкодування комунальних витрат від 2023 року, відповідно до яких ПП «КК КОІН» є виконавцем (управителем), а власник приміщення №802, ОСОБА_1 є замовником (споживачем), з посиланням на те, що відповідач ухилився від підписання цих договорів, але позивач надавав відповідачу послуги за цими договорами (а.с.119-120).

Позивач стверджує, що відповідно до Договорів про надання послуг та відшкодування комунальних витрат ПП «КК КОІН» надав відповідачу послуги: із механізованого та ручного прибирання прибудинкової території Об`єкта; прибирання сходових кліток, пожежних переходів, підтримання в належному санітарному та технічному стані конструктивних елементів будинку Об`єкта; прибирання технічних приміщень та покрівлі Об`єкта; технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем Об`єкта (систем холодного водопостачання та водовідведення, зливових каналізації, дощових стоків); технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж електропостачання та електрообладнання, а також інших внутрішньобудинкових мереж Об`єкта; прибирання і вивезення снігу, посипання частини прибудинковій території, призначеної для проходу та проїзду; протиожеледними сумішами Об`єкта; поточний ремонт конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання та водовідведення, зливової каналізації, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою, розташованих на закріпленій у встановленому порядку прибудинкової території Об`єкта; поточний ремонт мереж електропостачання и електрообладнання, а також інших інженерних систем Об`єкта; обслуговування інженерних вузлів насосної, автоматизованих систем; забезпечення контролю доступу на територію комплексу, до зони паркування/стоянки транспортних засобів; забезпечення технічного обслуговування ліфтового господарства Об`єкта; обслуговування автоматизованих систем управління Об`єкта, систем протипожежної автоматики; відшкодування вартості орендної плати за користування земельною ділянкою орендарю; комплексне обслуговування зони паркування (користувачів паркомісць), а також забезпечення постачання електроенергії, холодної та гарячої води та водовідведення, кондиціювання, вентиляції та опалення приміщень.

На підтвердження виконання обов`язків по утриманню та обслуговуванню багатофункціонального комплексу з рятувальною станцією та туристично-дайвінговим центром «Maristella Marine Residence» позивач надав суду відповідні договори, а саме:

Договір №0151/21-ТО про обслуговування системи пожежної сигналізації від 01.12.2021 р. між ТОВ «БМК «ЗЕВС» (Виконавець) та ПП «КК КОІН» (Замовник), за умовами якого замовник доручає, а виконавець приймає на себе зобов`язання з технічного обслуговування системи пожежної сигналізації на Об`єкті (а.с.77-79).

Договір №01/12-02 про надання послуги з управління багатоквартирними будинками від 01.12.2021 між ПП «КК КОІН» (Замовник) та ФОП ОСОБА_2 (Управитель), за умовами якого управитель зобов`язується надавати Замовнику послуги з управління Об`єктом (а.с.80-82).

Договір № 01122021/3-ФО про надання охоронних послуг від 01.12.2021 між ПП «Охоронна агенція «Фенікс» (Виконавець) та ПП «КК КОІН» (Замовник), за умовами якого Охорона надає Замовнику послуги з охорони майна Замовника та запобігання розкрадань на Об`єкті, зазначеного у Додатку № 1 (а.с.83-91).

Договір № 20/01-2022-1 про проведення робіт з розконсервування, запуску басейнів та підготування до експлуатаційного періоду від 20.05.2022 між ПП «КК КОІН» (Замовник) та ПП «Гідромонтаж 1» (Виконавець), за умовами якого виконавець надає послуги замовнику з проведення налагоджувальних робіт до експлуатаційного періоду 3-х басейнів на Об`єкті (а.с.92-98).

Договір підряду №0929-22/К на консервацію обладнання гідромодуля та водоохолоджуючої машини від 29.09.2022 р. між ПП «КК КОІН» (Замовник) та ТОВ «Перша Інженерна Компанія» (Підрядник), за умовами якого замовник доручає і оплачує, а підрядник проводить роботи з консервації Обладнання на Об`єкті (а.с.99-103).

Договір №0331-23/ТО про надання послуг з технічного обслуговування 31.03.2023 між ПП «КК КОІН» (Замовник) та ТОВ «Перша Інженерна Компанія» (Виконавець), за умовами якого замовник доручає, а виконавець бере на себе зобов`язання надати послуги з технічного обслуговування, перевірки працездатності, розконсервації та консервації обладнання на на Об`єкті (а.с.104-107).

На виконання обов`язків та понесених витрат щодо надання послуг за вищенаведеними договорами позивач надав суду підтверджуючі документи: фільтровану виписку за період з 01.01.2021 по 10.07.2023 переказів контрагенту ТОВ «БМК «ЗЕВС»; акт звірки взаємних розрахунків за період з грудня 2021 по грудень 2022 із ФОП ОСОБА_2 ; фільтровану виписку за період з 01.01.2021 по 10.07.2023 переказів контрагенту ПП «Охоронна агенція «ФЕНІКС»; фільтровану виписку за період з 01.01.2021 по 10.07.2023 переказів контрагенту ПП «Гідромонтаж-1»; фільтровану виписку за період з 01.01.2021 по 10.07.2023 переказів контрагенту ТОВ «Перша Інженерна Компанія»; фільтровану виписку за період з 22.02.2023 по 10.07.2023 переказів контрагенту ТОВ «Перша Інженерна Компанія» (а.с.108-115).

Згідно з бухгалтерською довідкою № 47 від 30.06.2023 року, ОСОБА_1 має заборгованість, що виникла за договором надання послуг №1 б/д та договором про відшкодування комунальних витрат №2 б/д, з оплати виконаних робіт та комунальних витрат за період з 01.11.2021 року по 31.05.2023 року та становить 294 189,23 грн. (а.с.121-125).

Відмовляючи в задоволені позовних вимог ПП «КК КОІН» суд виходить з наступних обставин та норм матеріального права.

Позивач, звернувшись до суду з вимогами про стягнення з власника нежитлового приміщення житлово-комунальних послуг, вважає, що таке право у нього виникло на підставі договору компенсації експлуатаційних витрат за комунальні послуги, укладеного між ним та Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ, та договорів поруки, за якими він зобов`язався нести відповідальність за можливе невиконання Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ його грошових зобов`язань перед постачальниками житлово-комунальних послуг.

Відповідно дост. 5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», до житлово-комунальних послуг належать: 1) житлова послуга - послуга з управління багатоквартирним будинком. Послуга з управління багатоквартирним будинком включає: утримання спільного майна багатоквартирного будинку, зокрема прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, виконання санітарно-технічних робіт, обслуговування внутрішньобудинкових систем (крім обслуговування внутрішньобудинкових систем, що використовуються для надання відповідної комунальної послуги у разі укладення індивідуальних договорів про надання такої послуги, за умовами яких обслуговування таких систем здійснюється виконавцем), утримання ліфтів тощо; купівлю електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного будинку; поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку; 2) комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.

Згідно з ч. 1ст. 6 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», учасниками правовідносин у сфері надання житлово-комунальних послуг є: 1) споживачі (індивідуальні та колективні); 2) управитель; 3) виконавці комунальних послуг.

Управитель багатоквартирного будинку зобов`язаний забезпечувати належне утримання спільного майна багатоквартирного будинку та прибудинкової території відповідно до нормативних вимог і договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, від власного імені укладати з підрядниками необхідні договори про виконання окремих робіт та послуг (п.1 ч.4 ст. 8 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Згідно із п. 5 ч. 2ст. 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», індивідуальний споживач зобов`язаний оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами.

За ч.ч. 1, 2ст. 10 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ціни (тарифи) на житлово-комунальні послуги встановлюються за домовленістю сторін, крім випадків, коли відповідно до закону ціни (тарифи) є регульованими. У такому разі ціни (тарифи) встановлюються уповноваженими законом державними органами або органами місцевого самоврядування відповідно до закону. Вартість послуг з управління багатоквартирним будинком визначається за домовленістю сторін, крім випадку обрання управителя органом місцевого самоврядування.

Відповідно дост. 19 вказаного Законувідносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах. Учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є: власник, споживач, виконавець, виробник. Виробник послуг може бути їх виконавцем. Особливими учасниками відносин у сфері житлово-комунальних послуг є балансоутримувач та управитель, які залежно від цивільно-правових угод можуть бути споживачем, виконавцем або виробником.

Згідно із п. 1 ч. 2ст. 24 вказаного Законубалансоутримувач зобов`язаний укладати договір з власником (співвласниками) на утримання на балансі відповідного майна. Однак пунктами 1 та 5 частини 3статті 20 вказаного Законутакож передбачено, що споживач зобов`язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору, оплачувати житлово-комунальні послуги у строки, встановлені договором або законом.

З матеріалів справи вбачається, що балансоутримувачем багатофункціонального комплексу з рятувальною станцією та туристично-дайвінговим центром («Maristella Marine Residence») в м. Одеса, вул. Бернардацці, 2-А, є Підприємство «Томатекс» у вигляді ТОВ, на яке покладено обов`язок забезпечення та надання споживачам відповідних комунальних послуг на договірній основі.

При цьому суду не надано доказів, що на багатофункціональний комплекс з рятувальною станцією та туристично-дайвінговим центром («Maristella Marine Residence»), який розташований за адресою: АДРЕСА_1 , поширюється статус багатоквартирного житлового будинку.

Позивачем не надано доказів, що між Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ та відповідачем ОСОБА_1 укладалися будь-які договори щодо отримання комунальних послуг, послуг з утримання будинку та прибудинковою територією, погоджувалися тарифи по оплаті цих послуг. Як і не надано доказів, що Підприємство «Томатекс» у вигляді ТОВ, як балансоутримувач Об`єкту, передало свої права щодо укладення таких договорів позивачу ПП «КК КОІН».

У відповідності до ч.1ст. 626 ЦК Українидоговором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків.

Згідно з ч.1ст. 628 ЦК Українизміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторіні погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Відповідно дост. 638 ЦК Українидоговір є укладеним, якщо сторони досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди. Договір укладається шляхом пропозиції однієї сторони укласти договір (оферти) і прийняття пропозиції (акцепту) другою стороною.

Згідно з ч.3ст. 639 ЦК України, якщо сторони домовились укласти у письмовій формі договір, щодо якого законом не встановлена письмова форма, такий договір є укладеним з моменту його підписання сторонами.

Надані позивачем проекти договорів з відповідачем, як підставу стягнення з ОСОБА_1 заборгованості з оплати комунальних послуг за Договором №1 про надання послуг від 2023 року та Договором №2 про відшкодування комунальних витрат від 2023 року, є лише наміром ПП «КК КОІН» укласти з власником нежитлового приміщення ОСОБА_1 договорів. Факт не підписання ОСОБА_1 цих договорів лише підтверджує, що зміст договору сторонами не погоджений, договір не є укладеним, оскільки сторони не досягли згоди щодо усіх істотних умов договору.

Щодо посилання позивача на договори поруки, як на обґрунтування позовних вимог до відповідача, суд вважає за необхідне зауважити наступне.

За умовами Договору компенсації експлуатаційних витрат за комунальні послуги № б/н від 01.12.2021 року, Підприємство «Томатекс» у вигляді ТОВ (Балансоутримувач) зобов`язалося забезпечувати експлуатаційне користування комунальними послугами на багатофункціональному комплексі з рятувальною станцією та туристично-дайвінговим центром («Maristella Marine Residence», м. Одеса, вул. Бернардацці, 2-А), а ПП «КК КОІН» (Управитель) зобов`язалося своєчасно компенсувати балансоутримувачу експлуатаційні витрати за відповідні комунальні послуги у строк та на умовах, передбачених Договором. Відтак - за умовами цього Договору зобов`язання ПП «КК КОІН» полягають у забезпеченні балансоутримувачу Підприємству «Томатекс» у вигляді ТОВ фінансування оплати експлуатаційних витрат за відповідні комунальні послуги у строк та на умовах, передбачених Договором.

В забезпечення цих зобов`язань ПП «КК КОІН» уклало договори поруки з ТОВ «Інфокс», ТОВ «Одесагаз-постачання», АТ «ДТЕК Одеські електромережі», ТОВ «Енергетичне партнерство», за якими взяло на себе зобов`язання забезпечити виконання зобов`язань Підприємством «Томатекс» у вигляді ТОВ по розрахунках за укладеними Балансоутримувачем договорами на постачання відповідних комунальних послуг із вказаними компаніями.

Відповідно до ч. 1ст. 553 ЦК Україниза договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником.

Згідно з ч. 1, ч. 2ст. 554 ЦК Україниу разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки.

У відповідності до ч. 1, ч. 2ст. 556 ЦК Українипісля виконання поручителем зобов`язання, забезпеченого порукою, кредитор повинен вручити йому документи, які підтверджують цей обов`язок боржника. До поручителя, який виконав зобов`язання, забезпечене порукою, переходять усі права кредитора у цьому зобов`язанні, в тому числі й ті, що забезпечували його виконання.

Позивач ПП «КК КОІН», як поручительПідприємства «Томатекс» у вигляді ТОВ (Боржник) перед кредиторами ТОВ «Інфокс», ТОВ «Одесагаз-постачання», АТ «ДТЕК Одеські електромережі», ТОВ «Енергетичне партнерство», вважає, що у разі невиконання Боржником визначених відповідними договорами з кредиторами зобов`язань, ці зобов`язання виконує позивач, як поручитель, й при цьому набуває права кредитора у цих зобов`язаннях, а відтак - набуває і права пред`являти претензії до боржників Підприємства «Томатекс» у вигляді ТОВ на суму сплачених позивачем, як поручителем, грошових коштів первісним кредиторам.

Однак, слід зауважити, що відповідач ОСОБА_1 не є боржником у цих зобов`язаннях. А відтак - пред`явлення вимог до нього з приводу несплати ним послуг, які надаються Балансоутримувачу Підприємству «Томатекс» у вигляді ТОВ постачальниками комунальних послуг - ТОВ «Інфокс», АТ «ДТЕК Одеські електромережі», ТОВ «Енергетичне партнерство», ТОВ «Одесагаз-постачання», є безпідставним.

Відмовляючи в задоволені позову, суд виходить з того, що позивачем не надано належних доказів того, що його права порушені з боку відповідача, та не наведено підстав його права стягувати з відповідача ОСОБА_1 заборгованість за комунальні послуги.

За таких обставин, розглянувши справу в межах визначених предмету спору та підстав позову, з урахуванням вищенаведеного, оцінюючи належність, допустимість і достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок у їх сукупності, суд приходить до висновку, що у задоволенні позовних вимог ПП «КК КОІН» слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 4, 12, 13, 27, 64, 76, 81, 95, 133, 141, 223, 247, 258-259, 263-265, 268, 280-282, 354 ЦПК України, суд

ВИРІШИВ:

Позов Приватного підприємства «Керуюча компанія КОІН» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості залишити без задоволення.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Апеляційна скарга на заочне рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Заочне рішення суду набирає законної сили, якщо протягом строків, встановлених цим Кодексом, не подані заява про перегляд заочного рішення або апеляційна скарга, або якщо рішення залишено в силі за результатами апеляційного розгляду справи.

Повний текст рішення складений 24.06.2024 року.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 120141995
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку