open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 643/6653/24

Провадження №2-н/643/1510/24

СУДОВИЙ НАКАЗ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01.07.2024 року м. Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Задорожна А.М., розглянувши заяву Приватного акціонерного товариства «Харківенергозбут» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за електроенергію із ОСОБА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

ПАТ «Харківенергозбут» (далі заявник) звернулось до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 (далі боржник) заборгованості за спожиту електричну енергію за період з 02.07.2021 по 31.05.2024 в розмірі 7670, 18 грн, а також судові витрати.

Згідно ст.ст. 526, 527, 530 ЦК України зобов`язання повинні виконуватись належним чином і в установлений строк відповідно до умов договору та вимог закону. Одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається.

Відповідно до пунктів 5.8, 5.10 Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, розрахунковим періодом за цим договором є календарний місяць; оплата рахунка постачальника за цим договором має бути здійснена споживачем у строки, визначені в рахунку, але не менше 5 робочих днів від дати отримання споживачем цього рахунка, або протягом 5 робочих днів від строку оплати, зазначеного в комерційній пропозиції, прийнятій споживачем.

Пунктом 6.2 договору передбачено, що споживач зобов`язується забезпечувати своєчасну оплату спожитої електричної енергії відповідно до умов цього договору та пов`язаних з постачанням електричної енергії послуг згідно з умовами цього договору.

Договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг є публічним договором приєднання, який встановлює порядок та умови постачання електричної енергії виключно побутовим та малим непобутовим споживачам постачальником універсальних послуг та укладається сторонами з урахуванням ст.ст.633,634,641,642 ЦК Українишляхом приєднання споживача до цього договору.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.57 Закону України «Про ринок електричної енергії» електропостачальники мають право на своєчасне та в повному обсязі отримання коштів за продану електричну енергію та послуги з постачання електричної енергії відповідно до укладених договорів.

Відповідно до п.п.1 п.3ст.58 Закону України «Про ринок електричної енергії», споживач зобов`язаний сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів.

Згідно п.3 ч.1 ст.161 ЦПК України, судовий наказ може бути видано, якщо заявлено вимогу про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та 3 відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості.

Відповідно до ч.1 ст.160 ЦПК України, судовий наказ є особливою формою судового рішення, що видається судом за результатами розгляду вимог, передбачених статтею 161 цього Кодексу.

Згідно ч.1 ст.167 ЦПК України, розгляд заяви про видачу судового наказу проводиться без судового засідання і повідомлення заявника і боржника.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України, Закону України «Про судовий збір», з боржника підлягає стягненню 302, 80 гривень судового збору на користь держави.

Керуючись ст.526 ЦК України, ст.ст.141, 160, 161, 167, 168 ЦПК України,-

НАКАЗУЮ:

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , на користь Приватного акціонерного товариства «Харківенергозбут», яке розташоване за адресою: 61037 м.Харків, вул. Гоголя, 10, (п/р із спеціальним режимом використання IBAN № НОМЕР_2 в філії ХОУ АТ «Ощадбанк» МФО 351823, ЄДРПОУ 42206328) заборгованість за електричну енергію за період з 02.07.2021 по 31.05.2024 у розмірі 7 670 (сім тисяч шістсот сімдесят) грн. 18 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,РНОКПП НОМЕР_1 ,зареєстрованого заадресою: АДРЕСА_1 ,на користьПриватного акціонерноготовариства «Харківенергозбут»,яке розташованеза адресою:61037м.Харків,вул.Гоголя,10(р/рIBAN№ НОМЕР_3 в АТ«Ощадбанк» МФО351823,ЄДРПОУ 42206328)витрати посплаті судовогозбору урозмірі 302(тристадві)грн.80коп тасуми заотримання інформаційноїдовідки зЄДДР урозмірі 89,62грн.

Під час розгляду вимог у порядку наказного провадження та видачі судового наказу суд не розглядає обґрунтованість заявлених стягувачем вимог по суті.

Судовий наказ після набрання ним законної сили видати стягувачу.

Відповідно до ч. 3ст. 167 ЦПК Українисудовий наказ оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, проте може бути скасований у порядку, передбаченомурозділом ІІ ЦПК України.

Копію судового наказу разом із заявою стягувача та доданими до неї документами надіслати боржникові рекомендованим листом із повідомленням.

Боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до Московського районного суду м. Харкова.

У разі ненадходження до суду заяви від боржника про скасування судового наказу протягом п`яти днів після закінчення строку на її подання судовий наказ набирає законної сили.

Суддя А.М. Задорожна

Судовий наказ набрав чинності "___" _______________ 20__ року.

Судовий наказ видано "___" _______________ 20__ року.

Строк пред`явлення судового наказу до виконання до "___" _______________ 20__ року.

Суддя _____________________________________________________________________

(підпис) (ініціали, прізвище судді, який видав судовий наказ)

Місце печатки суду

Відмітки про виконання судового наказу

Дата надходження судового наказу на виконанняПовне найменування установи, підприємства, організації, у якій знаходився судовий наказ на виконанніЗагальна сума, відрахована за судовим наказомДата повернення судового наказу до органу державної виконавчої служби чи стягувачевіПідстава повернення судового наказуПідпис керівника установи, підприємства організації (з прикладанням печатки)Примітки

Інші відмітки

__________________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________________,

__________________________________________________________________________________,

__________________________________________________________________________________,

__________________________________________________________________________________.

Джерело: ЄДРСР 120139790
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку