open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 708/616/24

Номер провадження № 2/708/254/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 липня 2024 року м. Чигирин

Чигиринський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Акулова Є.М,

секретаря судових засідань Омельченко Ю.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чигирині цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду з позовом про розірвання шлюбу, зареєстрованого 09 червня 2017 року Виконавчим комітетом Хацьківської сільської ради Черкаського району Черкаської області, актовий запис №01.

В обгрунтуваня вказала, що в шлюбі народилася донька,- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Протягом останніх років сімейне життя між ними поступово погіршувалося. В сім`ї склалась психологічна несумісність, що призводила до постійних конфліктів, і як кінцевий результат, - фактичне припинення шлюбних відносин з 01 листопада 2023 року. На переконання позивачки примирення та подальше сумісне життя є неможливим, оскільки шлюб припинив своє фактичне існування. За таких обставин, позивач просить суд розірвати шлюб між нею та відповідачем, залишити прізвище чоловіка та судові витрати покласти на відповідача.

В судове засідання сторони не з"явилися. На адресу суду телефоном від позивача надійшла заява про розгляд справи за її відсутності та підтримки заявлених вимог.

Від відповідача телефоном надійшла заява про визнання позову та про розгляд справи за його відсутності.

Враховуючи, що в матеріалах справи достатньо даних про права та взаємовідносини сторін, суд вважає можливим вирішити справу на підставі наявних у ній матеріалів.

Згідно п1ч2ст. 49 ЦПК України відповідач маєправо визнатипозов (всіабо частинупозовних вимог)на будь-якійстадії судовогопроцессу.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

В тому числі, суд враховує вимоги ст.80 ЦПК України, зокрема достатність доказів для вирішення справи по суті.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступних висновків.

Як встановлено в судовому засіданні і вбачається із свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_1 від 09.06.2017 року, сторони перебувають в зареєстрованому шлюбі, який зареєстровано 09 червня 2017 року Виконавчим комітетом Хацьківської сільської ради Черкаського району Черкаської області, актовий запис №01. (а.с. 10).

У шлюбі народилася донька,- ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що збігається із даними свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 від 22.11.2017 року (ас12), яка натепер мешкає із матір"ю.

Враховуючи, що сторони мешкають окремо тривалий проміжок часу,спільного господарства не ведуть, не відновлюють сімейних відносин, не згідні на примирення, що свідчить про стійкий розлад подружніх стосунків, тому суд дійшов переконання, що шлюб існує формально і сім`ю зберегти неможливо, тому позов слід задовольнити.

Відповідно до ст.113 СК України, суд вважає можливим залишити відповідачці прізвище, яке вона отримала у зв`язку з реєстрацією даного шлюбу, тобто " ОСОБА_4 ", за її вказівкою.

Згідно приписів ч 1 ст142 ЦПК України в разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Враховуючи вимогупозивачки щодопокладення судовихвитрат навідповідача таприймаючи доуваги визнанняпозову відповідачемдо початкурозгляду справипо суті,в силунаведених приписів,позивачеві підлягаєповерненню здержавного бюджету50відсотків судовогозбору,сплаченого позивачемпри поданніпозову,-605,6грн. В іншій частині витрати покладаються на відповідача.

На підставі викладеного, ст.105, 110,112 СК України, керуючись ст.49,80-81,141-142,200,206,263-265 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Задовольнити позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про розірвання шлюбу.

Розірвати шлюб між ОСОБА_2 , зареєстрований 09 червня 2017 року Виконавчим комітетом Хацьківської сільської ради Черкаського району Черкаської області, актовий запис №01.

Прізвище подружжя, який змінив його при реєстрації шлюбу, залишити без змін, - ОСОБА_4 .

Повернути ОСОБА_1 і, ІНФОРМАЦІЯ_2 ,РНОКПП НОМЕР_3 ,з державногобюджету 50відсотків судовогозбору,-605,60грн (шістсотп"ятьгрн 60коп)., сплаченого при поданні позову, через АТ"Райффайзен Банк", №0445 Чигиринське відділення, 10.06.2024 року, за квитанцією до платіжної інструкції на переказ готівки № N1JN43366M.

Стягнути з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП НОМЕР_4 , на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_3 ,- 605,6 грн (шістсот п"ять грн 60 коп) судових витрат.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Черкаського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення рішення.

Суддя Євген АКУЛОВ

Джерело: ЄДРСР 120137695
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку