open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/3113/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви про зміну предмета позову

до розгляду та продовження розгляду справи

02 липня 2024 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого-судді Костецького Н.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву представника позивача про зміну предмета позову та доповнення його підстав у справі за позовом ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання до вчинення дій, -

встановив:

в провадженні суду перебуває справа № 380/3113/24 за позовом ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання до вчинення дій.

Ухвалою суду від 17.06.2024 відкрито спрощене позовне провадження у справі.

01.07.2024 представником позивача подано до суду заяву про зміну предмета позову та доповнення його підстав, у якій просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка полягає у ненаданні військовозобов`язаному майору юстиції запасу ОСОБА_1 на підставі п. 5 ч. 1 ст. 23 Закону України від 21.10.1993 №° 3543-ХІІ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», в редакції Закону України від 11 квітня 2024 року №° 3633-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» згідно його заяви від 23 травня 2024 року, відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації;

- зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_2 надати військовозобов`язаному майору юстиції запасу ОСОБА_1 на підставі п. 5 ч. 1 ст. 23 Закону України від 21.10.1993 №° 3543-ХІІ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», в редакції Закону України від 11 квітня 2024 року №° 3633-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», згідно його заяви від 23 травня 2024 року, відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

- стягнути за рахунок бюджетних асигнувань ІНФОРМАЦІЯ_3 на користь ОСОБА_1 витрати на: сплату судового збору за подання позовної заяви в сумі 1211,20 грн (одна тисяча двісті одинадцять гривень 20 копійок), а також за подання апеляційної скарги на ухвалу від 19 лютого 2024 року про повернення позовної заяви в сумі 2422,40 грн (дві тисячі чотириста двадцять дві гривні 40 копійок); правничу допомогу адвоката, визначені згідно з умовами договору від 22 січня 2024 року № 24.01-22.01 про надання правничої допомоги, на підставі доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті ОСОБА_1 .

Визначаючись щодо наявності підстав для прийняття до розгляду поданої представником позивача заяви, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 47 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), крім прав та обов`язків, визначених у статті 44 цього Кодексу, позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову. Позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Суд, перевірив подану представником позивача заяву та встановив, що така відповідає вимогам КАС України і приймається до розгляду.

Частиною другою статті 241 КАС України визначено, що всі процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, а також клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись статтями 47, 48, 171, 241, 243, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

прийняти до розгляду заяву представника позивача про зміну предмета позову та доповнення його підстав у справі за позовом ОСОБА_1 до ІНФОРМАЦІЯ_1 про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання до вчинення дій, та продовжити розгляд справи з урахуванням такої заяви.

Надіслати сторонам копії ухвали прийняття заяви про зміну предмета позову та доповнення його підстав до розгляду та продовження розгляду справи сторонам.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 02.07.2023 року.

Суддя Костецький Н.В.

Джерело: ЄДРСР 120124970
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку