open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

02 липня 2024 року Справа № 915/1678/23

м. Миколаїв

Господарський суд Миколаївської області у складі судді Ржепецького В.О., розглянувши матеріали справи

про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ; АДРЕСА_1 ; адреса фактичного місцезнаходження: АДРЕСА_2 )

кредитор: Головне управління ДПС у Миколаївській області (код ЄДРПОУ 44104027; 54001, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6)

керуючий реструктуризацією: арбітражний керуючий Белінська Наталія Олександрівна (адреса: 21050, м. Вінниця, вул. Миколи Оводова, 38, оф. 305)

встановив:

У провадженні Господарського суду Миколаївської області перебуває справа про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Згідно розпорядження керівника апарату Господарського суду Миколаївської області №77 від 26.06.2024 призначено повторний автоматизований розподіл судових справ про банкрутство, які перебували у провадженні судді Ткаченка О.В.

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями головуючим у справі №915/1678/23 визначено суддю Ржепецького В.О.

Враховуючи зазначене, справу №915/1678/23 про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 слід прийняти до свого провадження.

Відповідно до ч. 3 ст. 3 ГПК України, судочинство у господарських судах здійснюється відповідно до закону, чинного на час вчинення окремої процесуальної дії, розгляду і вирішення справи.

Згідно із ч.2 ст.232ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Ухвалою суду від 18.01.2024 відкрито провадження у справі № 915/1678/23 про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ); введено процедуру реструктуризації боргів фізичної особи; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; призначено керуючим реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Белінську Наталію Олександрівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 190 від 12.02.2013).

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, Господарським судом Миколаївської області здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність на офіційному вебпорталі судової влади України. Відповідне повідомлення опубліковане 26.02.2024 на офіційному сайті Вищого господарського суду України за № 72607.

Ухвалою від 22.04.2024 суд постановив:

1. Визначити розмір та перелік усіх визнаних вимог для внесення керуючим реструктуризацією боржника до реєстру вимог кредиторів ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ):

- позачергові вимоги: Головне управління ДПС у Миколаївській області (код ЄДРПОУ 44104027) - 4844,40 грн.;

- вимоги другої черги: Головне управління ДПС у Миколаївській області (код ЄДРПОУ 44104027) - 8545,95 грн;

2. Зобов`язати керуючого реструктуризацією провести збори кредиторів не пізніше 14 днів з дня отримання даної ухвали та надати до суду рішення зборів кредиторів, оформлене протоколом та прийняте відповідно до вимог ч. 8 ст. 123 Кодексу України з процедур банкрутства;

3. Призначити судове засідання для розгляду погодженого кредитором плану реструктуризації боргів/переходу до процедури погашення боргів/ про закриття провадження на 01 липня 2024 року о 13:30 год.

4. Зобов`язати керуючого реструктуризацією завчасно до судового засідання надати суду звіт про процедуру реструктуризації боргів боржника з підтверджуючими документами.

02.05.2024 керуючою реструктуризацією подано до суду проєкт плану реструктуризації боргів станом на 30.04.2024 року.

10.05.2024 керуючою реструктуризацією подано до суду клопотання, яким остання просить суд:

1.Зобов`язати Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області надати арбітражному керуючому, керуючій реструктуризації фізичної особи ОСОБА_1 Белінській Наталії Олександрівні на електронну адресу: ІНФОРМАЦІЯ_1 інформацію про отримання пенсійного забезпечення, надати суми отримання пенсійного забезпечення (у разі отримання) та заробітної плати (доходів) за останні 3 роки з 18.01.2021 р. по даний час щодо:

- матері - ОСОБА_3 - ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_2 , громадянка України);

- сестрі - ОСОБА_4 - ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП - НОМЕР_3 , громадянка України);

2. У разі задоволення пункту 1 даного клопотання, направити ухвалу на виконання до ГУ Пенсійного фонду України в Миколаївській області (54008 м. Миколаїв, вул. Морехідна, буд. 1; електронна адреса: post@mk.pfu.gov.ua ).

Клопотання обгрунтовано необхідністю отримання відомостей про дохід членів сім`ї та вивчення матеріального становища сім`ї боржника за останні 3 роки.

27.06.2024 керуючою реструктуризацією подано до суду:

- реєстр вимог кредиторів у справі № 915/1678/23 про неплатоспроможність ОСОБА_1 та відомості про майно боржника, що є в заставі станом на 22.04.2024 рік;

- заяву про затвердження плану реструктуризації боргів ОСОБА_1 , до якої додано: план реструктуризації боргів ОСОБА_1 , протокол зборів кредиторів від 25.06.2024;

- клопотання про перерахування з депозитного рахунку Господарського Миколаївської області основної грошової винагороди арбітражному керуючому Белінській Наталії Олександрівні (Свідоцтво на право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №190 від 12.02.2013р.) за виконання повноважень керуючого реструктуризацією у справі № 915/1678/23 за кошти сплачені боржником в сумі 20130,00 грн. (двадцять тисяч сто тридцять гривень 00 копійок) за наступними реквізитами: № рахунку: НОМЕР_4 в АТ «ПУМБ»; отримувач: Белінська Наталія Олександрівна Ідентифікаційний номер: НОМЕР_5 ;

- клопотання про проведення судового засідання, яке призначене на 01 липня 2024 року о 13:30 год. у справі №915/1678/23 про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 без присутності керуючої реструктуризацією;

- звіт про виконану роботу керуючої реструктуризацією станом на 27.06.2024.

Відповідно до приписів ст. 113 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ), провадження у справах про неплатоспроможність боржника - фізичної особи, фізичної особи - підприємця здійснюється в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб, з урахуванням особливостей, встановлених цією Книгою.

Згідно ч. 3-7 ст. 126 КУзПБ господарський суд розглядає заяву про затвердження плану реструктуризації боргів боржника протягом 10 днів з дня її отримання. Про дату розгляду заяви про затвердження плану реструктуризації боргів господарський суд повідомляє боржника, кредиторів, керуючого реструктуризацією, а також третіх осіб, якщо план реструктуризації передбачає виконання зобов`язань боржника такими особами; господарський суд заслуховує кожного присутнього на засіданні кредитора, який має заперечення щодо плану реструктуризації боргів; явка кредиторів, які не брали участі в голосуванні чи проголосували проти схвалення плану реструктуризації боргів боржника, а також третіх осіб, якщо план реструктуризації передбачає виконання зобов`язань боржника такими особами, є обов`язковою. У разі відсутності зазначених у цій частині кредиторів господарський суд призначає нове засідання суду для затвердження плану реструктуризації боргів боржника. Повторна неявка в судове засідання кредиторів, які не брали участі в голосуванні чи проголосували проти схвалення плану реструктуризації боргів боржника, а також третіх осіб, якщо план реструктуризації передбачає виконання зобов`язань боржника такими особами, не перешкоджає розгляду справи; неявка в судове засідання належно повідомлених про таке засідання боржника, кредиторів, які схвалили план реструктуризації боргів, або керуючого реструктуризацією не перешкоджає розгляду справи; господарський суд зобов`язаний затвердити план реструктуризації боргів боржника, якщо такий план схвалений кредиторами та боржником.

Відповідно до абз. 2 ч. 5 ст. 121 КУзПБ, дія мораторію щодо задоволення забезпечених вимог кредиторів за рахунок майна боржника, яке є предметом забезпечення, припиняється після спливу 120 днів з дня відкриття провадження у справі про неплатоспроможність, якщо господарський суд протягом цього часу не ухвалив постанову про визнання боржника банкрутом або постановив ухвалу про затвердження плану реструктуризації боргів.

Абзацом 5 пункту 1-6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування: господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство (неплатоспроможність) звернення у межах провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) про визнання недійсними правочинів, вчинених боржником, дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, оголошення про проведення першого, повторного та/або другого повторного аукціону, виконання плану санації (у тому числі якщо провадження у справі про банкрутство продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом") чи реструктуризації боргів боржника, процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

Враховуючи обставини даної справи, продовження воєнного стану на території України, на підставі п. 1.6 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, суд вважає необхідним продовжити строк процедури реструктуризації, строк дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, провести розгляд заяви про затвердження плану реструктуризації поза межами встановленого Кодексом України з процедур банкрутства строку у розумний строк, тривалість якого обумовлюється введенням в Україні за указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 21022-ІХ, воєнного стану через військову агресію Російської Федерації проти України, призначити у справі судове засідання для розгляду зазначених вище заяв та клопотань.

Керуючись ст. 30, 113, 124-127 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 3, 12, 32, 232, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Справу №915/1678/23 про неплатоспроможність фізичної особи ОСОБА_1 прийняти до свого провадження.

2. Призначити судове засідання у справі на 30 серпня 2024 року о 10:50 год.

Судове засідання відбудеться за адресою: м. Миколаїв, вул. Фалєєвська, 14.

3. Продовжити строк процедури реструктуризації у справі до 30.08.2024 включно.

4. Продовжити строк дії мораторію на задоволення вимог кредиторів до 30.08.2024 включно.

5. Провести розгляд заяви про затвердження плану реструктуризації поза межами встановленого Кодексом України з процедур банкрутства строку у розумний строк, тривалість якого обумовлюється введенням в Україні за указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022, затвердженого Законом України від 24.02.2022 № 21022-ІХ, воєнного стану через військову агресію Російської Федерації проти України

6. Ухвалу надіслати учасникам провадження у справі про банкрутство.

7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено і підписано 02.07.2024.

Суддя В.О.Ржепецький

Джерело: ЄДРСР 120119374
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку