open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 609/795/24

2-о/609/56/2024

02 липня 2024 року Шумський районний суд Тернопільської області

в складі головуючого судді Харлана М.В.

за участю:

присяжних Шевчук В.В., Богомол І.І.

секретаря судового засідання Семенюк О.І.

заявника ОСОБА_1

представника заявника Кереї Ю.Б.

заінтересованої особи ОСОБА_3

представника служби у справах дітей

Кременецької районної військової

адміністрації Пилипчук С.К.

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Шумськ цивільну справу за заявою: ОСОБА_1

заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Служба у справах дітей Кременецької районної військової адміністрації Тернопільської області

вимоги заявника: про усиновлення дитини,-

В С Т А Н О В И В:

І. Стислий виклад позиції заявника.

1. 12 червня 2024 року ОСОБА_1 (далі заявник) звернувся до Шумського районного суду Тернопільської області із заявою про усиновлення дитини.

2. В обґрунтування заяви заявник зазначає, що з 2009 року він проживає з ОСОБА_3 , однією сім`єю за адресою АДРЕСА_1 , а з 01.09.2023 р. перебуває у зареєстрованому шлюбі з останньою.

У їх родині також проживає та виховується неповнолітня дочка дружини - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яку він бажає усиновити. Біологічний батько дитини, ОСОБА_5 - загинув.

З самого початку його відносин із ОСОБА_6 між ним та її донькою склались добрі родинні відносини. Заявник з любов`ю відноситься до дитини, постійно дбає про її здоров`я, фізичний, розумовий, духовний розвиток, виявляє батьківську турботу та фактично виконує батьківські обов`язки. Дитина вважає його своїм батьком.

Крім того, заявник вказав на те, що на даний час перебуває у складі Збройних Сил України, де має постійний заробіток. У сім`ї є власний житловий будинок, який належить батьку ОСОБА_3 .

Вказує, що за своїм матеріальним становищем, станом фізичного та психічного здоров`я має можливість утримувати та виховувати неповнолітню ОСОБА_4 та фактично виконувати батьківські обов`язки щодо неї. Його дружина ОСОБА_3 не заперечує щодо усиновлення ним її неповнолітньої доньки, на підтвердження чого надала нотаріально посвідчену згоду на усиновлення. Дитина ОСОБА_4 також надала згоду на її усиновлення заявником.

Зі станом здоров`я дитини та правовими наслідками усиновлення заявник ознайомлений.

Враховуючи дані обставини та маючи намір усиновити дитину заявник звернувся до служби у справах дітей Кременецької районної військової адміністрації Тернопільської області, де 15 травня 2024 року було надано висновок про доцільність усиновлення ОСОБА_1 неповнолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Вважає, що усиновлення ОСОБА_4 проводиться в інтересах дитини, а тому просив заяву про усиновлення дитини задовольнити.

У судовому засіданні заявник ОСОБА_1 та його представник - адвокат Керея Ю.Б. підтримали заявлені вимоги та просили їх задовольнити.

Позивач ОСОБА_1 пояснив, що ОСОБА_4 називає його «тато», він любить її та вважає своєю донькою незалежно від факту усиновлення, але бажає настання таких наслідків, які притаманні сім`ї - щоб дитина носила його прізвище та по-батькові.

Окремо вказав, що на даний час він являється військовослужбовцем ЗСУ, а тому у разі його загибелі, бажає, аби соціальні виплати також належали його дочці ОСОБА_4 .

Заінтересована особа ОСОБА_3 , яка є матір`ю дитини, у судовому засіданні просила задовольнити заяву та вказала, що дає згоду на усиновлення її неповнолітньої доньки - ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , оскільки її чоловік ОСОБА_1 ставиться до її доньки як до рідної, забезпечує її, виховує, піклується про стан її здоров`я, фізичний та духовний розвиток. Дитина також надала згоду на її усиновлення заявником.

При цьому, зазначила, що не заперечує щодо зміни прізвища доньки на « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та по батькові на « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

Представник заінтересованої особи служби у справах дітей Кременецької районної військової адміністрації Пилипчук С.К. у судовому засіданні заяву підтримала та просила задовольнити, вважає за доцільне усиновлення ОСОБА_1 неповнолітньої доньки його дружини ОСОБА_3 .

У судовому засіданні було також з`ясовано думку неповнолітньої ОСОБА_4 щодо усиновлення її ОСОБА_1 дитина надала свою згоду на усиновлення. ОСОБА_4 пояснила, що заявник - її тато, якого вона дуже любить та який піклується про неї. При цьому, зазначила, що не заперечує щодо зміни її прізвища на « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та по батькові на « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

ІІ. Процесуальні дії у справі.

3. Ухвалою Шумського районного суду Тернопільської області від 13 червня 2024 року прийнято до розгляду заяву та призначено судове засідання на 02 липня 2024 року.

ІІІ. Фактичні обставини, встановлені Судом та зміст спірних правовідносин.

4. Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_3 в с. Піщатинці Шумського району Тернопільської області народилась ОСОБА_4 , батьками якої є: батько - ОСОБА_5 , мати - ОСОБА_9 , що посвідчується копією свідоцтва про народження серії НОМЕР_1 , виданого 21 жовтня 2009 року Піщатинською сільською радою Шумського району Тернопільської області, актовий запис №4.

5. Відповідно до копії свідоцтва про зміну імені серії НОМЕР_2 виданого 01 липня 2016 року Шумським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області ОСОБА_9 01.07.2016 р. змінила прізвище на « ОСОБА_9 ».

6. Біологічний батько дитини - ОСОБА_5 , загину ІНФОРМАЦІЯ_4 в м. Мар`їнка Покровського району Донецької області, що стверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 виданого повторно 04 квітня 2024 року Шумським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

7. Відповідно до копії свідоцтва про шлюб серії НОМЕР_4 , виданого 01 вересня 2023 року Кременецьким відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, ОСОБА_1 та ОСОБА_11 зареєстрували шлюб 01 вересня 2023 року, актовий запис № 75, прізвище дружини після державної реєстрації шлюбу - « ОСОБА_1 ».

8. Згідно заяви, посвідченої приватним нотаріусом Кременецького районного нотаріального округу Хаблюк Т.В. від 12 квітня 2024 року, ОСОБА_3 надала свою згоду на усиновлення її неповнолітньої доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , її чоловіком - ОСОБА_1 .

9. Для усиновлення дитини потрібна її згода, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити. (ч.1 ст. 218 СК України).

Згідно заяви, посвідченої приватним нотаріусом Кременецького районного нотаріального округу Хаблюк Т.В. 12 квітня 2024 року, ОСОБА_4 надала свою згоду на її усиновлення чоловіком своєї матері - ОСОБА_1 .

10. Відповідно до висновку про стан здоров`я, виданого КНП Шумської міської ради «Шумська міська лікарня» 16 квітня 2024 року, ОСОБА_1 за станом здоров`я може бути усиновлювачем.

З пояснень заявника в судовому засіданні встановлено, що він також достатньо обізнаний зі станом здоров`я ОСОБА_4 , рівнем її фізичного і психічного розвитку.

Відповідно до висновку про стан здоров`я фізичний і розумовий розвиток дитини, виданого КНП Шумської міської ради «Шумська міська лікарня» 16 квітня 2024 року, ОСОБА_4 - здорова.

11. Як слідує з витягу з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» №ВР-002543290, виданого департаментом інформатизації Міністерства внутрішніх справ України, ОСОБА_1 на території України станом на 17 квітня 2024 року до кримінальної відповідальності не притягується, незнятої чи непогашеної судимості не має, в розшуку не перебуває.

12. Актом обстеження умов проживання сім`ї ОСОБА_1 за адресою АДРЕСА_1 від 23 квітня 2024 року складеного провідним спеціалістом сектору Служби у справах дітей Фурман Н.І. , в.о. директора Центру надання соціальних послуг Тимчук О.Я., старостою Закидальською І.П. встановлено, що житло розміщене на 1 поверсі одноповерхового будинку, складається з 4 кімнат, кухня знаходиться окремо, підведено водопостачання, наявне газове опалення, у будинку наявні всі меблі, чисто та охайно. У дитини є своя кімната, та усі необхідні речі.

Окрім того, за вказаною адресою проживають: ОСОБА_3 - дружина, ОСОБА_4 - донька дружини, ОСОБА_14 та ОСОБА_15 - батьки дружини. Стосунки в сім`ї щирі та доброзичливі.

13. Із копії свідоцтва на право особистої власності на нерухоме майно видане Піщатинською сільською радою Шумського району Тернопільської області 04.01.2005 р., на підставі рішення виконавчого комітету від 12.12.2004 р. вбачається, що домоволодіння за адресою АДРЕСА_1 , належить батьку ОСОБА_3 - ОСОБА_14 .

14. Із копії витягу про державну реєстрацію прав виданого 09.12.2010 р. КП «Шумське БТІ» вбачається, що ОСОБА_3 на підставі договору купівлі-продажу від 21.12.2005 р. на праві приватної власності належить домоволодіння за адресою: АДРЕСА_2 .

15. Згідно копії довідки №5250 від 27.10.2023 р. ОСОБА_1 призваний на військову службу під час мобілізації в особливий період та направлений для проходження військової служби.

Окрім того, відповідно до відомості з Державного реєстру фізичних осіб -платників податків про джерела /суми нарахованого доходу станом на 26.06.2024 р. ОСОБА_1 за період з вересня 2023 р. по грудень 2023 р отримав 154363,96 грн.

16. Відповідно до висновку служби у справах дітей Кременецької районної військової адміністрації Тернопільської області про доцільність усиновлення неповнолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , служба у справах дітей вважає доцільним усиновлення ОСОБА_1 неповнолітньої ОСОБА_4 та таким, що відповідатиме інтересам дитини.

ІV. Оцінка Суду.

17. Відповідно положень ст. 3 СК України сім`я є первинним та основним осередком суспільства. Сім`ю складають особи, які спільно проживають, пов`язані спільним побутом, мають взаємні права та обов`язки. Сім`я створюється на підставі шлюбу, кровного споріднення, усиновлення, а також на інших підставах, не заборонених законом і таких, що не суперечать моральним засадам суспільства.

18. Відповідно п. 3 ст. 4 СК України кожна особа має право на проживання в сім`ї.

19. Статтями 3, 4, 5, 7 СК України передбачено, що кожна особа має право на проживання в сім`ї. Сім`я створюється, в тому числі, і на підставі усиновлення. Держава створює пріоритет сімейного виховання дитини. Дитина має бути забезпечена можливістю здійснення її прав, установлених Конституцією України, Конвенцією про права дитини, іншими міжнародними договорами України, згода на обов`язковість яких надана Верховною радою України.

20. Як передбачено статтею 3 Конвенції про права дитини від 20 листопада 1989 року, яка ратифікована Постановою Верховної Ради від 27 лютого 1991 року, в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративними чи законодавчими органами, першочергова увага приділяється як найкращому забезпеченню інтересів дитини.

21. Згідно ст. 6 Конвенції про права дитини, держави-учасниці забезпечують у максимально можливій мірі виживання і здоровий розвиток дитини.

22. Відповідно до ст. 18 вказаної Конвенції, держави-учасниці докладають всіх можливих зусиль до того, щоб забезпечити визнання принципу загальної та однакової відповідальності обох батьків за виховання і розвиток дитини. Батьки або у відповідних випадках законні опікуни несуть основну відповідальність за виховання і розвиток дитини. Найкращі інтереси дитини є предметом їх основного піклування. 3 метою гарантування і сприяння здійсненню прав, викладених у цій Конвенції, Держави-учасниці надають батькам і законним опікунам належну допомогу у виконанні ними своїх обов`язків по вихованню дітей та забезпечують розвиток мережі дитячих установ.

23. Відповідно до ст. 207 СК України усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім`ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду, крім випадку, передбаченого статтею 282 цього Кодексу. Усиновлення дитини провадиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя.

24. Згідно ст. 211 СК України усиновлювачем може бути дієздатна особа віком не молодша двадцяти одного року, за винятком, коли усиновлювач є родичем дитини. Усиновлювачем може бути особа, що старша за дитину, яку вона бажає усиновити, не менш як на п`ятнадцять років. Різниця у віці між усиновлювачем та дитиною не може бути більшою ніж сорок п`ять років (ч.ч. 1, 2 ст. 211 СК України).

25. Згідно ст. 217 СК України усиновлення дитини здійснюється за вільною згодою її батьків.

Згода батьків на усиновлення дитини має бути безумовною. Угода про надання усиновлювачем плати за згоду на усиновлення дитини батькам, опікунам чи іншим особам, з якими вона проживає, є нікчемною. Згода батьків на усиновлення може бути дана ними лише після досягнення дитиною двомісячного віку. Якщо мати чи батько дитини є неповнолітніми, крім їхньої згоди на усиновлення потрібна згода їхніх батьків. Письмова згода матері на усиновлення засвідчується нотаріусом. Мати, батько дитини мають право відкликати свою згоду на усиновлення до набрання чинності рішенням суду про усиновлення.

26. Статтею 218 СК України передбачено, що для усиновлення дитини потрібна її згода, якщо вона досягла такого віку та рівня розвитку, що може її висловити. Згода дитини на її усиновлення дається у формі, яка відповідає її вікові та стану здоров`я. Дитина має бути проінформована про правові наслідки усиновлення. Усиновлення провадиться без згоди дитини, якщо вона у зв`язку з віком або станом здоров`я не усвідомлює факту усиновлення. Згода дитини на усиновлення не потрібна, якщо вона проживає в сім`ї усиновлювачів і вважає їх своїми батьками.

Згідно заяви, посвідченої приватним нотаріусом Кременецького районного нотаріального округу Хаблюк Т.В. 12 квітня 2024 року, ОСОБА_4 надала свою згоду на її усиновлення чоловіком своєї матері - ОСОБА_1 .

27. Відповідно до п. 6 постанови Пленуму Верховного суду України від 30 березня 2007 року N 3 «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав» вбачається, що вирішуючи заяву по суті, суд зобов`язаний перевірити наявність передбачених законом підстав для усиновлення, зокрема: чи дали батьки дитини згоду на це (якщо вона необхідна); чи може заявник бути усиновлювачем; чи є дитина відповідно до законодавства суб`єктом усиновлення і чи виконано вимоги ч. 1 - 3 ст. 218 СК щодо наявності згоди дитини; чи відповідають висновок органу опіки та піклування і дозвіл на усиновлення уповноваженого органу виконавчої влади необхідним вимогам.

28. Згідно зі ст. 8 Європейської конвенції про усиновлення дітей (ETS N58), прийнятої 24 квітня 1967 року в Страсбурзі, і яка, відповідно до ст. 9 Конституції України, є складовою частиною національного законодавства України, компетентний орган приймає рішення про усиновлення лише тоді, коли впевниться, що воно здійснюється в інтересах дитини. Кожного разу компетентний орган звертає особливу увагу на те, щоб це усиновлення забезпечило дитині стабільні та гармонійні домашні умови.

29. У відповідності зі ст. 223 СК України особа, яка бажає усиновити дитину, подає до суду заяву про усиновлення. Подання такої заяви через представника не допускається. Заява про усиновлення може бути відкликана до набрання чинності рішенням суду про усиновлення.

30. Статтею 225 СК України передбачено, що усиновлення вважається здійсненим у день набрання чинності рішенням суду про усиновлення.

31. Відповідно до ст. 232 СК України з моменту здійснення усиновлення припиняються особисті та майнові права і обов`язки між батьками та особою, яка усиновлена, а також між нею та іншими її родичами за походженням. З моменту усиновлення виникають взаємні особисті немайнові та майнові права і обов`язки між особою, яка усиновлена (а в майбутньому - між її дітьми, внуками), та усиновлювачем і його родичами за походженням. Усиновлення надає усиновлювачеві права і накладає на нього обов`язки щодо дитини, яку він усиновив, у такому ж обсязі, який мають батьки щодо дитини. Усиновлення надає особі, яку усиновлено, права і накладає на неї обов`язки щодо усиновлювача у такому ж обсязі, який має дитина щодо своїх батьків.

32. Частиною 1 статті 229 СК України передбачено, що особа, яка подала заяву про усиновлення, може виявити бажання бути записаною у Книзі реєстрації народжень матір`ю, батьком дитини або повнолітньої особи. Якщо усиновлюється дитина, яка досягла семи років, то для запису усиновлювача матір`ю, батьком потрібна згода дитини, крім випадку, передбаченого частиною четвертою статті 218 цього Кодексу. Суд задовольняє таку заяву усиновлювача у рішенні про усиновлення, якщо це відповідає інтересам дитини.

33. Згідно ч. 2, 3, 4 ст. 231 СК України якщо усиновлювач записується батьком дитини, відповідно змінюється по батькові дитини. Якщо усиновлюється повнолітня особа, її прізвище, ім`я та по батькові можуть бути змінені у зв`язку з усиновленням за заявою усиновлювача та усиновленої особи. Про зміни, передбачені у цій статті, суд зазначає у рішенні про усиновлення.

Так, в судовому зсіданні неповнолітня ОСОБА_4 , зазначила, що не заперечує щодо зміни її прізвища на « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та по батькові на « ІНФОРМАЦІЯ_1 », про що в судове засідання представила відповідну заяву.

34. Відповідно до ст. 234 CK України на підставі рішення суду орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове свідоцтво про народження. Свідоцтво про народження, що було видане раніше, анулюється.

35. Європейською конвенцією про усиновлення дітей, яку ратифіковано Україною 15 лютого 2011 року передбачено, що компетентний орган приймає рішення про усиновлення лише тоді, коли впевниться, що воно здійснюється в інтересах дитини. Кожного разу компетентний орган звертає особливу увагу на те, щоб це усиновлення забезпечило дитині стабільні та гармонійні домашні умови.

Як вбачається з матеріалів справи, служба у справах дітей Кременецької районної військової адміністрації Тернопільської області, дійшла висновку, про доцільність усиновлення неповнолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянином ОСОБА_1 оскільки це буде відповідати найвищим інтересам дитини для забезпечення стабільних та гармонійних умов життя.

36. Статтею 224 СК України визначено обставини, що мають істотне значення, які враховує суд, постановляючи рішення про усиновлення дитини, зокрема: стан здоров`я та матеріальне становище особи, яка бажає усиновити дитину, її сімейний стан та умови проживання, ставлення до виховання дитини; мотиви, на підставі яких особа бажає усиновити дитину; мотиви того, чому другий із подружжя не бажає бути усиновлювачем, якщо лише один із подружжя подав заяву про усиновлення; взаємовідповідність особи, яка бажає усиновити дитину, та дитини, а також те, як довго ця особа опікується вже дитиною; особу дитини та стан її здоров`я; ставлення дитини до особи, яка бажає її усиновити.

Вказаною нормою також визначено, що при дотриманні всіх умов, встановлених цим Кодексом, здатності особи, яка бажає усиновити дитину, забезпечити стабільні та гармонійні умови для життя дитини суд постановляє рішення, яким оголошує цю особу усиновлювачем дитини.

З досліджених судом матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_3 надала свою згоду на усиновлення неповнолітньої доньки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , її чоловіком ОСОБА_1 . Заявник та мати дитини перебувають у зареєстрованому шлюбі з 2023 року, біологічний батько дитини помер. Вік, стан здоров`я та матеріальне становище ОСОБА_1 відповідають вимогам законодавства та моральним засадам суспільства. Заявник має стійке бажання виховувати та утримувати ОСОБА_4 , яка вважає його своїм батьком. Відтак, усиновлення дитини проводиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов життя.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку, що дане усиновлення проводиться виключно в інтересах дитини і що заявник дійсно бажає усиновити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Крім того, в судовому засіданні не встановлено будь-яких підстав, передбачених ст. 212 СК України, відповідно до яких усиновлення не проводиться.

У відповідності до ч.3 ст. 314 ЦПК України, ст.ст. 229, 230, 231, 233 СК України суд також вважає за можливе задовольнити вимогу заявника та змінити усиновленій дитині прізвище, по батькові та записати заявника її батьком, про що внести зміни до актового запису про народження дитини.

Аналізуючи досліджені в судовому засіданні докази в їх сукупності щодо можливості усиновлення ОСОБА_1 неповнолітню дитину ОСОБА_4 , суд дійшов до висновку, що заявник здатен, має бажання та можливість забезпечити належний рівень виховання та утримання дитини, усиновлення повністю відповідатиме інтересам останньої і дасть можливість забезпечити їй стабільні та гармонійні умови життя, а тому подана заява підлягає задоволенню з внесенням відповідних змін у актовий запис про народження.

V. Розподіл судових витрат між сторонами.

37. У порядку ч. 4 ст. 314 ЦПК України судові витрати, пов`язані з розглядом справи про усиновлення, відносяться на рахунок заявника.

З цих підстав,

Керуючись ст.ст. 207, 208, 211, 214, 217, 220, 223, 224, 225 Сімейного Кодексу України, ст.ст. 4, 5, 12, 76-81, 258-259, 263-265, 268, 310-314 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_3 , Служба у справах дітей Кременецької районної військової адміністрації Тернопільської області про усиновлення дитини - задовольнити.

2. Оголосити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , громадянина України усиновлювачем неповнолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

3. Зобов`язати Шумський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременецькому районі Тернопільської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції внести зміни в актовий запис № 4 від 21 жовтня 2009 року про народження дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , складений Піщатинською сільською радою Шумського району Тернопільської області, а саме:

- змінити прізвище дитини з « ІНФОРМАЦІЯ_9 » на « ІНФОРМАЦІЯ_9 », по батькові « ІНФОРМАЦІЯ_9 » замінити на « ІНФОРМАЦІЯ_9 »;

- у графі «батько» замість « ОСОБА_5 » зазначити « ОСОБА_1 », громадянин України.

Усиновлення вважається здійсненим із дня набрання законної сили рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Тернопільського апеляційного суду Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Повне рішення суду складено 02 липня 2024 року.

Заявник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , місце проживання: АДРЕСА_1 , паспорт громадянина України з безконтактним носієм № НОМЕР_5 , РНОКПП: НОМЕР_6 .

Заінтересовані особи: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , АДРЕСА_1 , паспорт громадянина України з безконтактним носієм № НОМЕР_7 , РНОКПП: НОМЕР_8 .

Служба у справах дітей Кременецької районної військової адміністрації Тернопільської області, місце знаходження: 47003, вул. Шевченка, 56, м. Кременець, Тернопільської області, код ЄДРПОУ: 24638345.

Суддя: М.В. Харлан

Присяжні: В.В. Шевчук

І.І. Богомол

Джерело: ЄДРСР 120116992
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку