open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 569/11907/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

26 червня 2024 року

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Харечко С.П., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Імексбанк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Приватний нотаріус Рівненського міського нотаріального округу Червук Олена Василівна про визнання іпотеки такою, що припинена, зняття заборони відчуження нерухомого майна, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду Рівненської області із позовом до Публічного акціонерного товариства «Імексбанк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Приватний нотаріус Рівненського міського нотаріального округу Червук Олена Василівна, в якому просить:

- визнати такою, що припинена іпотеку за іпотечним договором № 095/07/1 від 11 травня 2007 року, що був укладений між Акціонерним банком «ІМЕКСБАНК» та ОСОБА_2 , посвідчений приватним нотаріусом Чеврук О.В. та зареєстрований в реєстрі за №748;

- зняти заборону відчуження нерухомого майна, а саме з будівлі адмінкорпусу «А2» загальною площею 409, 1 м. кв., що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , земельної ділянки кадастровий 5610100000:01:035:0032, за адресою: м. Рівне, вул. Київська, 108 в.

- виключити з Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно запис про заборону відчуження нерухомого майна № 4942008 від 11 травня 2007 року, запис №4941958 від 11 травня 2007 року та запис про іпотеку № 4951459 від 15 травня 2007 року.

Згідно ч.4 ст.177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Згідно зі статтею 3 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про судовий збір»: ставка судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою становить 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону України «Про судовий збір» у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Як вбачається із матеріалів справи позивач звертається до суду із 3 позовними вимогами немайнового характеру, однак судовий збір сплачує в розмірі 1211,20 грн., а тому позивачу слід здійснити доплату судового збору в розмірі 2422,40 грн.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставі вищевикладеного та керуючись статтею 185 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позовну ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Імексбанк» в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача Приватний нотаріус Рівненського міського нотаріального округу Червук Олена Василівна про визнання іпотеки такою, що припинена, зняття заборони відчуження нерухомого майна - залишити без руху.

Надати позивачу строк для виправлення вказаних у даній ухвалі недоліків позовної заяви 10 (десять) днів з дня вручення цієї ухвали, а саме:

- здійснити оплату судового збору в розмірі 2422,40 грн.

Роз`яснити, що в разі невиконання вказаних в ухвалі вимог, позовна заява буде вважатись неподаною та буде повернута позивачу, що не перешкоджає повторному зверненню із аналогічною заявою до суду

Копію ухвали надіслати позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Харечко С.П.

Джерело: ЄДРСР 120014006
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку