open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 401/1585/24 Провадження № 3/401/605/24

24 червня 2024 року місто Світловодськ

Суддя Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області Андріянова С.М., розглянувши матеріали, які надійшли з Управління Державногоагентства зрозвитку меліорації,рибного господарствата продовольчихпрограм уКіровоградській області(Кіровоградський рибоохоронний патруль) щодо притягнення до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки Республіки Казахстан, яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_1 , виданий Світловодським РВ УМВС України в Кіровоградській області; РНОКПП НОМЕР_2 , не працюючої,

за ч.1 ст.88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

02 травня 2024 року близько 09:40 години, за адресою: вул.Героїв України, біля буд.106 в м.Світловодськ, в період весняно-літньої заборони гр. ОСОБА_1 здійснювала протизаконний збут свіжої риби без належних документів, а саме: лящ 3 екземпляри, загальною вагою 6 кг., чим порушила ст.ст.7, 27 Закону України «Про рибне господарство» та ст. 63 Закону України "Про тваринний світ".

В судове засідання ОСОБА_1 не з`явилася, хоча повідомлялася за адресою, що зазначена в протоколі. Проте до суду повернулися конверти з відміткою працівників пошти «адресат відсутній за вказаною адресою».

В письмовихпоясненнях,що містятьсяв протоколіпро адміністративнеправопорушення, ОСОБА_1 зазначила, що дійсно 02 травня 2024 року в м. Світловодськ по вул. Героїв України, буд.106 вона продавала свіжу рибу лящ -3 шт., загальною вагою 6 кг без відповідних документів.

Згідно ст.9 КУпАП адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність.

Вчинене та вина гр. ОСОБА_1 підтверджується обставинами викладеними в протоколі про адміністративне правопорушення № 002385 від 02.05.2024 року, квитанцією №205-1, описом-оцінкою водних живих біоресурсів, вилучених у порушника від 02.05.2024 року.

Згідно ч.1 ст.88-1 КУпАП порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об`єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об`єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Дослідивши матеріали справи, суддя приходить до висновку, що вина ОСОБА_1 доведена повністю, і її слід визнати винуватою у вчиненні правопорушення передбаченого ч.1 ст.88-1 КУпАП, та застосувати відносно неї стягнення у виді штрафу.

При накладенні стягнення за адміністративні правопорушення, у відповідності до вимогст. 33 КУпАП,враховуються характер вчинених правопорушень, особа порушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом`якшують і обтяжують відповідальність.

Обставин, що пом`якшують та обтяжують відповідальність за адміністративне правопорушення, суддею не встановлено.

Дані, що характеризують особу гр. ОСОБА_1 :не працює, інформації щодо притягнення її до адміністративної відповідальності немає.

На підставі викладеного, вважаю, що ОСОБА_1 підлягає притягненню до адміністративної відповідальності із призначенням адміністративного стягнення в межах санкції ч. 1 ст. 88-1 КУпАП - у виді штрафу з конфіскації обєктів тваринного світу (риби).

Відповідно до ст.40-1 КУпАП, судовий збір у провадженні по справі про адміністративне правопорушення у разі винесення суддею постанови про накладення адміністративного стягнення сплачується особою, на яку накладено таке стягнення.

Розмір і порядок сплати судового збору встановлюється Законом України "Про судовий збір", на підставі п.5 ч.2 ст.4, в розмірі 0,2 прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Керуючись ст.ст.:40-1, 88-1, 221, 283, 284, 287, 288, 294 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.88-1 КУпАП та застосувати відносно неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 510 (п`ятсот десять) грн. з конфіскацією об`єктів тваринного світу, а саме риби: лящ - 3 (три) екземпляра, загальною вагою 6 кг.

Штраф сплатити за наступними реквізитами: Отримувач коштів Світловодське УДКСУ, Код отримувача(код за ЄДРПОУ) 37918230, Банк отримувача Казначейство України(ЕАП), Рахунок отримувача UA508999980314050542000011563.

Штраф має бути сплачений не пізніше як через п`ятнадцять днів з дня отримання постанови. У разі несплати штрафу у встановлений строк, постанова направляється для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби.

Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір в розмірі 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що складає - 605 (шістсот п`ять) грн. 60 коп.

Судовий збір сплатити на рахунок: ГУК у м. Києві/м Київ; код за ЄДРПОУ 37993783, Банк отримувача Казначейство України ( ЕАП); код банку отримувача (МФО) 899998, рахунок отримувача UA908999980313111256000026001.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником, а також прокурором випадках, передбачених частиною п`ятою статті 7 та частиною першою статті 287 КУпАП.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги та може бути звернута до виконання протягом трьох місяців з дня її винесення.

Суддя Світловодського міськрайонного

суду Кіровоградської області С.М. Андріянова

Джерело: ЄДРСР 120005746
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку