open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

26 червня 2024 року Справа № 760/1993/23

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Епель О.В. та суддів: Карпушової О.В., Мєзєнцева Є.І., перевіривши на відповідність вимогам ст.ст. 295, 296 КАС України апеляційну скаргу ОСОБА_1 на додаткове рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 20 березня 2024 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Управління патрульної поліції у м. Києві, інспектор поліції 2 батальйону 4 роти Управління патрульної поліції в м. Києві капрал Вакульчук Дмитро Михайлович, про скасування постанови про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИЛА:

До Шостого апеляційного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга ОСОБА_1 на додаткове рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 20 березня 2024 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Управління патрульної поліції у м. Києві, інспектор поліції 2 батальйону 4 роти Управління патрульної поліції в м. Києві капрал Вакульчук Дмитро Михайлович, про скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Апелянтом - ОСОБА_1 подано клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, яке обґрунтовано тим, що оскаржуване рішення суду отримано ним несвоєчасно.

З матеріалів справи вбачається, що додаткове рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 20 березня 2024 року направлено до електронного кабінету Апелянта в Електронному суді тільки 12.06.2024 о 00:13, що підтверджується довідкою про доставку електронного документа в Електронному суді. З цією апеляційною скаргою Апелянт звернувся 25.06.2024.

Таким чином, перевіривши доводи апелянта, викладені у вказаному клопотанні, проаналізувавши приписи статті 295 КАС України та дослідивши надані суду докази, судова колегія вважає, що таке клопотання підлягає задоволенню, а пропущений апелянтом строк - поновленню.

Підстав для відмови у відкритті апеляційного провадження, залишення апеляційної скарги без руху або її повернення не встановлено.

З огляду на викладене колегія суддів вважає, що наявні підстави для відкриття апеляційного провадження та підготовки справи до апеляційного розгляду в порядку, встановленому ст. 306 КАС України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 295, 296, 306 КАС України, колегія суддів,

УХВАЛИЛА:

Клопотання ОСОБА_1 про поновлення строку на апеляційне оскарження додаткового рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 20 березня 2024 року - задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк на апеляційне оскарження додаткового рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 20 березня 2024 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на додаткове рішення Солом`янського районного суду м. Києва від 20 березня 2024 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Департаменту патрульної поліції, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Управління патрульної поліції у м. Києві, інспектор поліції 2 батальйону 4 роти Управління патрульної поліції в м. Києві капрал Вакульчук Дмитро Михайлович, про скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Встановити строк до 16 липня 2024 року, протягом якого учасники справи можуть подати відзив на апеляційну скаргу разом з доказами його надсилання (надання) іншим учасникам справи та заперечення проти заяв і клопотань, якщо такі містяться в апеляційній скарзі.

Роз`яснити учасникам справи, що у відзиві на апеляційну скаргу може міститися клопотання особи про розгляд справи за її участі. За відсутності такого клопотання вважається, що особа не бажає брати участі у судовому засіданні суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена в касаційному порядку.

Суддя-доповідач О.В. Епель

Судді: О.В. Карпушова

Є.І. Мєзєнцев

Джерело: ЄДРСР 120002911
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку