open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 509/3120/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2024 року Овідіопольський районний суд Одеської області в складі:

головуючого - судді Кочко В.К.,

присяжних - Гури І.М., Кубік А.В.,

при секретарі - Савченко М.В.,

за участі заявника ОСОБА_1 ,

заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду с-щі Овідіополь цивільну справу у порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 про усиновлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заінтересовані особи - Служба у справах дітей Одеської районної військової адміністрації у Одеській області, ОСОБА_2

ВСТАНОВИВ:

22.05.2024 р., ОСОБА_1 звернувся до суду з вищевказаною заявою у якій просив суд оголосити його усиновлювачем дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заявник вказує, що дитина проживає у його сім`ї за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у 2022 р. зареєстрували шлюб, дитина вважає заявника батьком, а тому звернувся до суду із заявою про усиновлення.

Заявник та заінтересована особа ОСОБА_2 у судовому засіданні просили суд надати дозвіл на усиновлення дитини.

Представник Служби у справах дітей Одеської районної військової адміністрації у Одеській області у судове засідання не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи, повідомлявся належним чином.

Заслухавши думку сторін, дослідивши письмові докази по справі, суд вважає заяву обґрунтованою та підлягаючою задоволенню з наступних підстав.

Як встановлено судом, дитина ОСОБА_3 , проживає у сім`ї ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_1 та ОСОБА_2 у 2022 р. зареєстрували шлюб, дитина вважає заявника батьком, ОСОБА_1 має постійну роботу, до кримінальної відповідальності не притягувався.

Враховуючи інтереси дитини, Одеська районна державна (військова) адміністрація Одеської області, як орган опіки та піклування дійшла до висновку про доцільність усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та відповідність такого усиновлення інтересам дитини.

Відповідно до ст. ст. 3, 4, 5, 7 Сімейного Кодексу України кожна особа має право на проживання в сім`ї. Сім`я створюється, в тому числі, і на підставі усиновлення. Держава створює пріоритет сімейного виховання дитини. Дитина має бути забезпечена можливістю здійснення її прав, установлених Конституцією України, Конвенцією про права дитини, іншими міжнародними договорами України, згода на обов`язковість яких надана Верховною радою України.

За положеннями ст. 207 Сімейного Кодексу України усиновлення є прийняття усиновлювачем у свою сім`ю особи на правах дочки чи сина. Усиновлення дитини провадиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільних та гармонійних умов її життя.

Згідно зі статтею 271 СК України усиновлення дитини здійснюється за вільною згодою її батьків.

Відомості про батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зазначено відповідно до ч.1 ст.135 СК України.

Таким чином, суд вважає за необхідне заяву ОСОБА_1 щодо усиновлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 задовольнити. Згідно ст. 224 СК України суд, постановляючи рішення про усиновлення дитини, враховує обставини, що мають істотне значення.

Керуючись ст.ст.12,13,76-82,89,141,258,259,265,314 ЦПК України, ст.ст.207,208,211,214,215,219,222-224,229, 231,233,283,285 Сімейного Кодексу України

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 - задовольнити.

Оголосити громадянина України ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , усиновителем громадянки України:

малолітньої ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка народилася в м.Роздільна, Роздільнянського району, Україна.

Направити копію рішення до Овідіопольського відділу державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м.Одеса) для внесення змін:

до актового запису про народження №43 від 03.02.2018 року зареєстрованого Роздільнянським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Одеській області на ім`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1

змінивши прізвище дитини з " ОСОБА_4 " на " ОСОБА_5 ", ім`я залишити без змін " ОСОБА_6 ", по батькові змінити з " ОСОБА_7 " на " ОСОБА_8 ", дату та місце народження залишити без змін;

в графі відомості про батька записати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2

в графі відомості про матір залишити без змін.

Видати нове свідоцтво про народження дитини із урахуванням цих змін.

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подачі в 30-денний строк з дня проголошення рішення апеляційної скарги.

Суддя В.К.Кочко

Присяжні: І.М.Гура

Кубік А.В.

Джерело: ЄДРСР 119913932
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку