open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 333/2969/22

Провадження № 3/333/1824/22

П О С Т А Н О В А

Іменем України

02 травня 2024 року м. Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду м. Запоріжжя Дмитрієва М.М., розглянувши питання про повернення помилково сплаченого судового збору у справі про адміністративне правопорушення № 333/2969/22 про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за ч. 1 ст. 130 КУпАП, -

В С Т А Н О В И В:

27 жовтня 2022 року суддею Комунарського районного суду м. Запоріжжя винесено постанову про визнання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 17 000 гривень 00 копійок з позбавленням правакерування транспортнимизасобами настрок одинрік.

У резолютивній частині постанови було допущено описку та невірно зазначені платіжні реквізити для сплати адміністративних штрафів.

На виконання винесеної постанови ОСОБА_1 , 14 листопада 2022 року сплатив 17 000 грн., в рахунок сплати судового збору, що підтверджується платіжною квитанцією АТ «Ощадбанк» квитанція № 14 від 14 листопада 2022 року.

Суддя вважає за можливе розглядати питання про повернення помилковосплаченого судовогозбору у відсутності ОСОБА_1 , оскільки його неявка не перешкоджає розгляду справи.

Відповідно до ст. 304 КУпАП питання пов`язані з виконанням постанови про накладення адміністративного стягнення, вирішуються органом (посадовою особою), який виніс постанову.

У зв`язку з тим, що загальними положеннями КУпАП не передбачено повернення помилково сплаченого судового збору, вважаю, що необхідно застосувати аналогію права, а саме в даному випадку застосувати ст. 7 Закону України "Про судовий збір".

Відповідно до п. 3 Порядку повернення коштів помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03 вересня 2013 № 787. Повернення помилково або надміру зарахованих до бюджету платежів у національній валюті здійснюється Казначейством або головними управліннями Державної казначейської служби України в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі - головні управління Казначейства) з відповідних бюджетних рахунків для зарахування надходжень (далі - рахунки за надходженнями), відкритих в Казначействі відповідно до законодавства, шляхом оформлення розрахункових документів.

Повернення платежів у національній валюті здійснюється на рахунки одержувачів коштів, відкриті в банках або Казначействі, вказані заяві платника. Повернення платежів фізичним особам, які не мають рахунків у банках, може здійснюватись шляхом повернення у готівковій формі коштів за чеком органу Казначейства з відповідних рахунків, відкритих у банках на ім`я головного управління Казначейства, або поштовим переказом через підприємства поштового зв`язку, вказані у заяві платника (його довіреної особи).

Згідно ч. 2 ст. 78 БК України, казначейське обслуговування місцевих бюджетів здійснюється органами Казначейства України відповідно до статті 43 цього Кодексу.

Казначейство України веде облік усіх надходжень, що належать місцевим бюджетам, та за поданням (висновком) органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, погодженим з відповідними місцевими фінансовими органами, здійснює повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету.

Оскільки в наслідок описки в постанові Комунарського районного суду м. Запоріжжя, ОСОБА_1 помилково сплатив судовий збір, який не передбачений постановою, суддя вважає за необхідне повернути ОСОБА_1 помилково сплачений судовий збір, на підставі оригіналів квитанцій про сплату судового збору, у загальному розмірі 17 000 грн. 00 коп.

Керуючись ст.ст. 283-285, ст. 304 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суддя,

П О С Т А Н О В И В:

Повернути ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , судовий збір помилково сплачений 14 листопада 2022 року за реквізитами: Отримувач коштів: ГУК у м. Києві/, код отримувача: 37993783, Банк отримувача: Казначейство України (ЕАП) Рахунок отримувача: UA908999980313111256000026001 Код класифікації доходів бюджету: 22030106, за квитанцією № 14 від 14 листопада 2022 року, у розмірі 17 000 грн.

Постанова є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя Комунарського районного суду

м. Запоріжжя М.М. Дмитрієва

Джерело: ЄДРСР 119911330
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку