open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 473/3315/24

Номер провадження 1-в/473/167/2024

У Х В А Л А

іменем України

"20" червня 2024 р. місто Вознесенськ

Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області у складі головуючого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

представника Державної установи «Вознесенська виправна колонія №72» ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції під час трансляції з адміністративної будівлі Державної установи «Вознесенська виправна колонія №72» /надалі ВК №72/, яка розташована за адресою: Миколаївська область, місто Вознесенськ, вулиця Київська, 300 подання адміністрації ВК №72 про умовно дострокове звільнення в порядку ст.81 1 КК України для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду та встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого:

ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця смт Тарутине Тарутинського району Одеської області, громадянина України, освіта повна загальна середня, сімейний стан не одружений, зареєстрованого за місцем проживання за адресою: АДРЕСА_1 , раніше судимого:

1. 13грудня 2021 року Біляївським районним судом Одеської області за ч.1 ст.162 КК України до 03 років обмеження волі, із застосуванням ст. 75 КК України із звільненням від відбування основного покарання з іспитовим строком випробування на 03 роки;

2. Засудженого 05 вересня 2023 року Тарутинським районним судом Одеської області за ч.2 ст.332, ч.1 ст.71 КК України, за сукупністю вироків до 05 років 02 місяців позбавлення волі.

В СТ АН ОВ ИВ :

Вироком Тарутинського районного суду Одеської області від 05 вересня 2023 року ОСОБА_5 був визнаний винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332, ч.1 ст.71 КК України, та за сукупністю вироків йому було призначено покарання в виді 05 років 02 місяців позбавлення волі, він відбуває строк основного покарання в виді позбавлення волі в Державній установі «Вознесенська ВК №72».

Початок строку: 30 червня 2023 року, кінець строку: 30 серпня 2028 року.

Станом на 20 червня 2024 року невідбута частина основного покарання складає: 04 роки 02 місяці 10 днів.

Засуджений ОСОБА_5 17 травня 2024 року до адміністрації Державної установи «Вознесенська ВК №72» подав заяву про бажання проходити військову службу за контрактом.

ОСОБА_5 є засудженим, відносно якого, відповідно до абзацу другого частини першої статті 81 1 КК України, можливо застосувати умовно дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби, оскільки вчинені ним злочини, не відноситься до злочинів, за вчинення яких таке звільнення не застосовується.

Засуджений ОСОБА_5 відповідає вимогам проходження військової служби за контрактом, визначеним ст.21 5 Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу»

Адміністрацією Державної установи «Вознесенська виправна колонія (№72)» Миколаївської області організовано проведення первинного медичного огляду ОСОБА_5 умовах філії Державної установи «Центр охорони здоров`я ДКВС України» в Миколаївській області при Державній установі «Вознесенська виправна колонія (№72)».

Питання щодо можливості представлення засудженого до умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби розглядалося Державною установою «Вознесенська виправна колонія (№ 72)» 19 червня 2024 року за участю начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Засудженому ОСОБА_5 забезпечено проходження військово-лікарської комісії, за результатами якої засуджений визнаний придатним до військової служби за станом здоров`я.

Законом України «Про внесення змін до Кримінального, Кримінального процесуального кодексів України та інших законодавчих актів України щодо запровадження інституту умовно-дострокового звільнення осіб від відбування покарання для безпосередньої їх участі в обороні країни, захисті її незалежності та територіальної цілісності» від 08.05.2024 № 3687-ІХ визначено, що стосовно осіб, які звільнені умовно-достроково від відбування покарання на підставі визначеній статтею 81-1 КК України, встановлюється адміністративний нагляд, який здійснюється командиром військової частини, в якій особа проходить службу.

В судовому засіданні прокурор, представник ВК №72 та засуджений ОСОБА_5 подання адміністрації ВК №72 про умовно дострокове звільнення в порядку ст.81 1 КК України для проходження військової служби за контрактом під час особливого періоду та встановлення адміністративного нагляду відносно засудженого підтримали.

Керуючись Законом України №3687 ІХ від 08 травня 2024 року «Про внесення змін до КК України, КПК України та інших законодавчих актів України щодо запровадження інституту умовно дострокового звільнення осіб від відбування покарання для безпосередньої їх участі в обороні країни, захисті її незалежності та територіальної цілісності, ст.81 1 КК України, ст.154 1 КВК України, ст. ст. 376, 535, 539 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Подання адміністрації Державної установи «Вознесенська виправна колонія №72» відносно засудженого ОСОБА_5 задовольнити.

Звільнити умовно достроково від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі, на невідбуту частину строком 04 роки 02 місяці 10 днів за вироком Тарутинського районного суду Одеської області від 05 вересня 2023 року, для проходження військової служби за контрактом засудженого ОСОБА_5 , як особу, яка виявила бажання проходити військову службу за контрактом.

Після набрання ухвалою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області законної сили, зобов`язати начальника Державної установи «Вознесенська виправна колонія №72» передати підрозділу Національної гвардії України засудженого ОСОБА_5 , як особу, яка виявила бажання проходити військову службу за контрактом, для супроводження останнього з установи виконання покарань до ІНФОРМАЦІЯ_2 для укладання контракту та проходження військової служби.

Останнім днем реального відбування кримінального покарання засудженого ОСОБА_5 вважати день його передачі до підрозділу Національної гвардії України для доставлення до ІНФОРМАЦІЯ_2 для укладання контракту та проходження військової служби.

Ухвалу Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області відносно засудженого ОСОБА_5 , невідкладно, але не пізніше 24 годин після проголошення, надіслати до ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також до Державної установи «Вознесенська ВК №72».

Після набрання ухвалою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області законної сили, про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом, покласти на ОСОБА_5 обов`язок невідкладно, але не пізніше 24 годин після набрання законної сили судовим рішенням про умовно-дострокове звільнення особи від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом, прибути у супроводі ІНФОРМАЦІЯ_3 до ІНФОРМАЦІЯ_2 для укладення контракту та проходження військової служби.

Попередити ОСОБА_5 про кримінальну відповідальність за ст.336 2 КК України за ухилення від прийняття на військову службу за контрактом особою, яку під час проведення мобілізації та/або дії воєнного стану звільнено умовно-достроково від відбування покарання для проходження військової служби.

Встановити до засудженого ОСОБА_5 адміністративний нагляд строком на 24 місяця, з встановленням обмежень, а саме:

- заборону перебування поза межами місця дислокації військової частини, з якою укладено контракт та місця перебування, визначеного безпосереднім командиром;

- заборону виїзду чи обмеження часу виїзду в особистих справах за межі дислокації військової частини та місця перебування, визначеного безпосереднім командиром, без дозволу командира військової частини, з яким укладено контракт;

Контроль за здійсненням адміністративного нагляду стосовно засудженого ОСОБА_5 , покласти на командира військової частини, в якій ОСОБА_5 , буде проходити військову службу.

Про взяття на окремий облік ОСОБА_5 , для здійснення адміністративного нагляду повідомити Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області та Вознесенську окружну прокуратуру Миколаївської області.

Апеляційні скарги на ухвалу Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області можуть бути подані до Миколаївського апеляційного суду, через Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області, протягом семи днів з дня її проголошення, а засудженим в той же строк, з дня отримання копії даної ухвали.

Суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 119866139
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку