open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №760/11725/24 Провадження №2/760/8051/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«19» червня 2024 року м. Київ

Суддя Солом?янського районного суду міста Києва Тесленко І. О., розглянувши матеріали позовної заяви Об?єднання співвласників багатоквартирного будинку «АДАМАНТ 33-А» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

встановила:

17 травня 2024 року позивач Об?єднання співвласників багатоквартирного будинку «АДАМАНТ 33-А», в особі представника за довіреністю Бєдного І. М., звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

20 травня 2024 року матеріали справи надійшли в провадження судді Тесленко І.О.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 21 травня 2024 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк на усунення недоліків.

24 травня 2024 року позивачем було надано суду клопотання про усунення недоліків у якому він зазначив, що до суду надано інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна де є відомості про місцезнаходження майна відповідача, відомості щодо реєстраційного номеру облікової картки платника податків та номеру і серії паспорта відповідача у позивача відсутні.

30 травня 2024 року судом здійснено запит до Державної фіскальної служби України з метою отримання РНОКПП відповідача.

03 червня 2024 року на адресу суду від Державної податкової служби України надійшла довідка, у якій зазначено, що надати реєстраційний номер облікової картки вказаної фізичної особи не має можливості з причин: фізичну особу неможливо однозначно ідентифікувати.

06 червня 2024 року Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва встановлено позивачу додатковий строк для усунення недоліків позовної заяви - десять днів з дня вручення копії ухвали.

Зазначена ухвала була отримана позивачем в його електронному кабінеті 06.06.2024 року, що підтверджується довідкою про доставку електронного документу.

Станом на 19 червня 2024 року недоліки позовної заяви позивачем не усунені.

В Ухвалі Солом`янського районного суду м. Києва від 24 травня 2024 року, суддею зазначено, що відповідно до пункту 2 частини 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Згідно до ч. 1 ст. 28 Цивільного кодексу України, фізична особа набуває прав та обов`язків і здійснює їх під своїм ім`ям. Ім`я фізичної особи, яка є громадянином України, складається із прізвища, власного імені та по батькові, якщо інше не випливає із закону або звичаю національної меншини, до якої вона належить.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» від 20 листопада 2012 року № 5492-VI, ідентифікація особи - встановлення особи шляхом порівняння наданих даних (параметрів), у тому числі біометричних, з наявною інформацією про особу в реєстрах, картотеках, базах даних тощо.

Як встановлено ч. 1 ст. 4 Закону України від 20 листопада 2012 року № 5492-VI, Єдиний державний демографічний реєстр ведеться з метою ідентифікації особи для оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення передбачених цим Законом документів. Єдиний державний демографічний реєстр у межах, визначених законодавством про свободу пересування та вільний вибір місця проживання, використовується також для обліку інформації про зареєстроване або задеклароване місце проживання (перебування) особи.

В поданій до суду позовній заяві, всупереч вимогам ст. 175 ЦПК України, не зазначено по батькові відповідача. Таким чином, суддя позбавлена можливості скористатись правом, наданим ч. 8 ст. 187 ЦПК України.

Крім того, суддя зважає на те, що відповідно до вимог ЦПК України саме позивач визначає особу, до якої пред`являє позов та у зв`язку з цим зобов`язаний зазначити у позовній заяві відомості, які ідентифікують особу відповідача.

Позивачем в позовній заяві не зазначено повні дані про відповідача, а саме, його «по батькові», місце проживання чи перебування (квартира, яка зазначена в позові, як адреса відповідача є його власністю, чи є ця адреса місцем проживання відповідача матеріали справ не містять), також позивачем не вказано будь-які інші відомості (дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків, номер і серію паспорта) відповідача, за допомогою, яких можливо ідентифікувати особу відповідача.

Таким чином, за наявними у справі даними здійснити запит щодо особи відповідача в порядку передбаченому ч. 6 або ч. 8 ст. 187 ЦПК України не вбачається можливим.

Відповідно до ч. 3 ст. 185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Згідно до ч. 5 ст. 185 ЦПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Суддею Ухвалами від 24 травня 2024 року та від 06 червня 2024 року надавався позивачу строк на усунення недоліків - десять днів з моменту отримання відповідної ухвали. Однак, у встановлений строк недоліки позовної заяви усунені не були. За таких обставин, позовна заява підлягає поверненню позивачу.

При цьому, відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 175, 185, 187 ЦПК України, суддя, -

ухвалила:

позовну заяву Об?єднаня співвласників багатоквартирного будинку «АДАМАНТ 33-А» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, вважати неподаною і повернути позивачеві.

Роз`яснити, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя І. О. Тесленко

Джерело: ЄДРСР 119842398
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку