open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 164/983/24

п/с 2-о/164/46/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 червня 2024 року Маневицький районний суд Волинської області

в складі: головуючого - судді Невара О.В.,

присяжних Куша В.І., Макарчук Н.С.,

при секретарі Шумік О.І.,

з участю представника заявника ОСОБА_1 ,

заінтересованої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_3 , заінтересовані особи ОСОБА_2 , орган опіки і піклування Маневицької селищної ради Камінь-Каширського району Волинської області, про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Маневицького районного суду Волинської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_3 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Відповідно доч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

Згідно з ч. 5 ст. 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов?язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучаєйого через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги.

Відповідно до п. 24 ч. 1 ст.14 Закону України „Про безоплатну правничу допомогу право на безоплатну вторинну правничу допомогу мають особи, стосовно яких суд розглядає справи, зокрема, про визнання фізичної особи недієздатною, протягом розгляду справи в суді.

В судовому засіданні встановлено, що заінтересована особа ОСОБА_2 не маєможливості залучити адвоката для участі в даній справі, а тому суд, заслухавши думку учасників судового процесу, вважає, що слід залучити адвоката через Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 258-261, 293-294, 295-300, 353-355 ЦПК України, ст.ст. 14, 19, 21, 25, 26-1Закону України „Про безоплатну правничу допомогу, суд, -

У Х В А Л И В:

Залучити адвокатачерез Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомогидля здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки та жительки АДРЕСА_1 ,під час розгляду справи за заявою ОСОБА_3 про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Доручити керівнику Західного регіональногоцентру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться по АДРЕСА_2 , призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 .

Забезпечити прибуття адвоката в Манецький районний суд Волинської області для ознайомлення з матеріалами справи та прийняття участі в судовому засіданні в приміщенні Маневицького районного суду Волинської областіна 12 годину 00 хвилин 26 червня 2024 року.

Копію даної ухвали негайно направити у Західний регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає та є обов`язковою для негайного виконання.

Суддя районного суду О.В. Невар

Присяжні В.І. Куш

Н.С. Макарчук

Джерело: ЄДРСР 119837680
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку