open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Сквирський районний суд Київської області

Справа № 376/1064/24

Провадження № 2-о/376/125/2024

У Х В А Л А

про заміну присяжного

"05" червня 2024 р. Сквирський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Батовріної І.Г.,

за участі секретаря судових засідань Борисевич І.Г.,

розглянувши у судовому засіданні в м. Сквира Київської області цивільну справу за заявою Сквирського психоневрологічного інтернату, заінтересована особа: орган опіки та піклування виконавчого комітету Сквирської міської ради, про поновлення цивільної дієздатності,

встановив:

У провадженні Сквирського районного суду Київської області перебуває вказана справа.

Згідно з частиною першою статті 34 ЦПК України цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються одноособово суддею, який є головуючим і діє від імені суду, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Відповідно до ч. 2 ст. 34 ЦПК України, у випадках, встановлених цим Кодексом, цивільні справи у судах першої інстанції розглядаються колегією у складі одного судді і двох присяжних, які при здійсненні правосуддя користуються всіма правами судді.

Згідно ч. 4 ст. 293ЦПК України, справи, зокрема про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи розглядаються у складі одного судді і двох присяжних.

Відповідно до ст. 33 ЦПК України автоматизованою системою документообігу суду дану справу було розподілено на суддю Сквирського районного суду Київської області Батовріну І.Г.

Протоколом автоматичного визначення присяжних визначені присяжні ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

Ухвалою судді від 04.04.2024 р. провадження у даній справі відкрито. Судове засідання призначено на 05.06.2024 р., проте у судове засідання присяжна Пасічнюк Н.В. не з`явилася.

Відповідно до частини третьої статті 65 Закону України Про судоустрій і статус суддів присяжний зобов`язаний повідомити суд про обставини, що унеможливлюють його участь у здійсненні правосуддя, у разі їх наявності.

Зважаючи на те, що присяжна ОСОБА_2 у судове засідання не з`явилася, враховуючи обмежені строки розгляду даної категорії справ, визначені Главою 2 Цивільного процесуального кодексу України, відібраних присяжних слід замінити. Заміна присяжного на іншого присяжного відповідає ефективному та швидкому здійсненні судочинства у даній категорії справ.

Відповідно до засад використання автоматизованої системи документообігу, у разі необхідності заміни визначеного автоматизованою системою присяжного, що бере участь у розгляді цивільних справ, здійснюється автоматичне визначення іншого присяжного, відповідно до ухвали судді.

Керуючись т. 33, 260, 293 ЦПК України, суд,

постановив:

Замінити визначеного автоматизованою системою присяжну Пасічнюк Наталію Володимирівну на іншого присяжного, шляхом проведення відбору автоматизованою системою документообігу суду.

Передати цивільну справу № 376/1064/24 (провадження № 2-о/376/125/24) до канцелярії Сквирського районного суду Київської області для виконання зазначеної ухвали.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуїї підписаннясуддею таоскарженню не підлягає.

Суддя І.Г. Батовріна

Джерело: ЄДРСР 119760126
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку