open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Єдиний унікальний № 946/4591/24

Провадження № 1-в/946/80/24

У К Р А Ї Н А

ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

______________________________________________________________________________________________________

УХВАЛА

про повернення клопотання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання

17 червня 2024 року м. Ізмаїл

Суддя Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання засудженого ОСОБА_2 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби,

ВСТАНОВИВ:

Засуджений ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням, яким просить застосувати відносно нього ст. 81-1 КК України, та умовно-достроково звільнити його від відбування покарання для проходження військової служби.

Дослідивши клопотання засудженого ОСОБА_2 , суд дійшов наступного висновку.

Відповідно доположень ст.81-1КК України,під часпроведення мобілізаціїта/абодії воєнногостану доосіб,які відбуваютьпокарання увиді обмеженняволі абопозбавлення воліна певнийстрок,судом можебути застосованоумовно-достроковезвільнення дляпроходження нимивійськової службиза контрактом. Уразі застосуваннясудом умовно-достроковогозвільнення напідставі,визначеній цієюстаттею,така особазвільняється умовно-дострокововід відбуваннялише основногопокарання увиді обмеженняволі абопозбавлення воліна певнийстрок. Умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом може бути застосовано судом, якщо засуджений виявив бажання проходити військову службу за контрактом та відповідає вимогам проходження військової служби за контрактом, визначенимстаттею 21-5Закону України «Про військовий обов`язок і військову службу».

Статтею 154-1 КВК України визначено порядок умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби.

Так,згідно зч.2-5ст.154-1КВК України,за заявоюзасудженого установавиконання покараньу порядку,встановленому центральниморганом виконавчоївлади,що забезпечуєформування державноїполітики усфері виконаннякримінальних покараньта пробації,вживає невідкладнихзаходів щодоможливості представленняйого доумовно-достроковогозвільнення відвідбування покараннядля проходженнявійськової службиза контрактомта організовуєпроходження такимзасудженим первинногомедичного оглядуу закладахохорони здоров`яДержавної кримінально-виконавчоїслужби Українита вінших закладахохорони здоров`ядержавної чикомунальної формивласності. Питаннящодо можливостіпредставлення засудженогодо умовно-достроковогозвільнення відвідбування покараннядля проходженнявійськової службиза контрактомза наявностіпозитивних результатівпервинного медичногоогляду попередньорозглядається установоювиконання покараньза обов`язковоюучастю (утому числів режимівідеоконференції)представника територіальногоцентру комплектуваннята соціальноїпідтримки замісцем розташуванняустанови виконанняпокарань,а такожпредставника військовоїчастини,в якійзасуджений плануєпроходити військовуслужбу законтрактом. Зарезультатами такогопопереднього розглядузасудженому територіальнимцентром комплектуваннята соціальноїпідтримки можебути виданонаправлення дляпроходження військово-лікарськоїкомісії. Установавиконання покараньсприяє,а територіальнийцентр комплектуваннята соціальноїпідтримки організовуєпроходження засудженимвійськово-лікарськоїкомісії. Уразі визнаннязасудженого придатнимдо військовоїслужби застаном здоров`якопія довідкивійськово-лікарськоїкомісії зпостановою пропридатність довійськової службиневідкладно,але непізніше 24годин,надається установівиконання покарань. За результатами розгляду отриманих документів та прийняття рішення про можливість представлення засудженого до умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для проходження військової служби за контрактом установа виконання покарань невідкладно, але не пізніше 24 годин після прийняття такого рішення, надсилає до суду клопотання (подання), заяву засудженого про бажання проходити військову службу за контрактом, письмову згоду командира військової частини, в якій засуджений планує проходити військову службу за контрактом, копію військово-облікових документів та копію довідки військово-лікарської комісії з постановою про придатність до військової служби для розгляду у порядку, встановленому кримінальним процесуальним законодавством.

Відповідно доп.2-1ч.1ст.537КПК України,під часвиконання вироківсуд маєправо вирішуватипитання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 539 КПК України, питання про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби вирішуються судом за клопотанням (поданням) органу або установи виконання покарань.

За таких обставин, клопотання засудженого ОСОБА_2 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби слід повернути заявнику.

Керуючись ст. 81-1 КК України, ст. 369-372, 537, 539 КПК України, ст. 154-1 КВК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання засудженого ОСОБА_2 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для проходження військової служби, - повернути заявнику.

Копію ухвали разом з клопотанням невідкладно надіслати засудженому ОСОБА_2 .

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного суду через Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області протягом семи днів з дня її оголошення, а особою, яка перебуває під вартою,у той же строк з моменту вручення їй копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя Ізмаїльського міськрайонного суду

Одеської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 119758077
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку