open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

У к р а ї н а

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

26100, смт. Новоархангельськ Кіровоградської області, вул. Слави, 26, тел. 2-10-45, E-mail: inbox@na.kr.court.gov.ua

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

11.06.2024 2/394/219/24

394/302/24

Р І Ш Е Н Н Я

І МЕНЕ М У К Р А Ї Н И

11 червня 2024 року Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого: судді - Запорожець О.М.

при секретарі: Лясковській О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Новоархангельськ цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до селянського фермерського господарства «Іллічівське» («Урожайне») про розірвання договору оренди земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про розірвання договору оренди землі посилаючись на те, що 17 жовтня 2011 року між ним, як власником земельної ділянки засвідченої державним актом серії ЯЛ номер 118783, площа якої становить 4,8584 га та селянським фермерським господарством «Іллічівське» було укладено договір оренди земельної ділянки строком на 25 років. Розмір орендної плати визначено три відсотки від нормативно грошової оцінки земельної ділянки, враховуючи індексацію в грошовому виразі.

Орендна плата виплачувалась позивачеві в грошовій формі. При укладанні договору оренди керівник Орендаря обіцяла виплачувати орендну плату як в грошовій формі, так і в натуральній формі. В подальшому позивачем не одноразово піднімалось питання про зміну розміру орендної плати, оскільки орендна плата в розмірі 3 відсотки не відповідає економічним показникам в нашій країні. За аналогічні земельні ділянки інші орендарі сплачують значно більший розмір орендної плати. До цього часу орендар має заборгованість перед позивачем по виплаті орендної плати в натуральній формі. З метою врегулювання даного питання позивач звернувся до керівника Орендаря. Але відповіді на своє питання так і не отримав. Зробивши спробу самостійно визначити розміри виплати орендної плати в грошовій формі та натуральній формі, позивачем було встановлено, що орендну плату йому сплачує СФГ «Урожайне», код ЄДРПОУ 31372966. Згідно договору оренди земельної ділянки від 17 жовтня 2011 року орендарем є СФГ «Іллічівське», код ЄДРПОУ 31372966. Тобто назва Орендаря відрізняється. Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань СФГ «Урожайне» зареєстроване 19 квітня 2001 року. Стосовно пошуку у ЄДР СФГ «Іллічівське» то відомості відсутні.

Типовим договором оренди землі, а саме їх договір є типовим, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 3 березня 2004 р. № 220 передбачено вказувати у договорі оренди землі інформацію про орендаря (прізвище, ім`я та по батькові фізичної особи, найменування юридичної особи) земельних ділянок.

З огляду на положення п. 40 Типового договору оренди землі, сторони мають обумовити чи є реорганізація юридичної особи-орендаря підставою для зміни умов договору. В діючому договорі вказано, що такі зміни є підставою для змін або розірвання договору.

Звернув увагу на те, що у разі, коли сторони договору оренди обумовили необхідність внесення змін у разі зміни найменування, то за клопотанням однієї із сторін договору зміни до договору оренди можуть бути внесені шляхом укладення додаткової угоди про внесення змін до договору оренди землі. Така додаткова угода як і договір оренди земельної ділянки набирає чинності після її державної реєстрації.

Договір оренди землі це договір, за яким орендодавець зобов`язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов`язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства. Учасниками договору оренди землі є орендодавцями земельних ділянок є громадяни та юридичні особи, у власності яких перебувають земельні ділянки, або уповноважені ними особи. Орендарями земельних ділянок є юридичні або фізичні особи, яким на підставі договору оренди належить право володіння і користування земельною ділянкою.

Договір оренди землі укладається у письмовій формі й за бажанням однієї зі сторін може бути посвідчений нотаріально. Власник земельної ділянки може встановити вимогу нотаріального посвідчення договору оренди землі та скасувати таку вимогу. Встановлення (скасування) вимоги є одностороннім правочином, що підлягає нотаріальному посвідченню. Така вимога є обтяженням речових прав на земельну ділянку та підлягає державній реєстрації в порядку, визначеному законом.

Істотними умовами договору оренди землі є: об`єкт оренди (кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки); дата укладення та строк дії договору оренди: орендна плата із зазначенням її розміру, індексації, способу та умов розрахунків, строків, порядку її внесення і перегляд та відповідальності за її несплату.

За згодою сторін у договорі оренди землі можуть зазначатися інші умови. Об`єктами оренди є земельні ділянки, що перебувають у власності громадян, юридичних осіб, комунальній або державній власності. Строк дії договору оренди землі визначається за згодою сторін, але не може перевищувати 50 років. Дата закінчення дії договору оренди обчислюється від дати його укладення. Право оренди земельної ділянки виникає з моменту державної реєстрації такого права.

Припинення договору оренди землі. Договір оренди землі припиняється в разі: закінчення строку, на який його уклали; викупу земельної ділянки для суспільних потреб та примусового відчуження земельної ділянки з мотивів суспільної необхідності в порядку, встановленому законом; поєднання в одній особі власника земельної ділянки та орендаря; смерті фізичної особи-орендаря, засудження його до позбавлення волі та відмови осіб, зазначених у статті 7 цього Закону, від виконання укладеного договору оренди земельної ділянки; ліквідації юридичної особи-орендаря; відчуження права оренди земельної ділянки заставодержателем; набуття права власності на житловий будинок, будівлю або споруду, що розташовані на орендованій іншою особою земельній ділянці; припинення дії договору, укладеного в рамках державно-приватного партнерства, у тому числі концесійного договору (щодо договорів оренди землі, укладених у рамках такого партнерства/концесії).

Припинення договору оренди землі здійснюється шляхом його розірвання.

Договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін. На вимогу однієї зі сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду в порядку, встановленому законом. Розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку не допускається, якщо інше не передбачено законом або договором.

На вимогу однієї зі сторін договір оренди землі може бути достроково розірваний за рішенням суду.

Між позивачем, орендодавцем та орендарем СФГ «Іллічівське», укладено договір оренди землі від 17 жовтня 2011 року. В Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань СФГ «Урожайне» зареєстроване 19 квітня 2001 року, а відомості стосовно СФГ «Іллічівське» відсутні взагалі.

З зазначених обставин позивач вважає, що відбулася ліквідація юридичної особи орендаря.

Найменуванням юридичної особи є назва, яка індивідуалізує юридичну особу в сукупності його прав і обов`язків як самостійного суб`єкта права. Таке найменування є для юридичної особи тим самим, що для фізичної особи її ім`я. Його виникнення слід пов`язувати з датою державної реєстрації юридичної особи.

В даному випадку позивач вважає, що такий договір підлягає розірванню, оскільки укладений із СФГ «Іллічівське», відомості про яке відсутні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань.

Позивач просить суд розірвати договір оренди земельної ділянки від 17 жовтня 2011 року укладений між ним та селянським фермерським господарством «Іллічівське» та визнати припиненим право оренди земельної ділянки /а.с.1-3/.

Представник відповідача скориставшись своїм правом надіслав до суду відзив на позовну заяву, в якому зазначив, що вважає таку заяву безпідставною, необґрунтованою та такою, що не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

В позовній заяві позивач зазначає, що договір оренди має бути розірваний у зв`язку із тією обставиною, що відбулася ліквідація юридичної особи орендаря, що є підставою для розірвання договору оренди землі.

Так виходячи із змісту позовної заяви, позивачу є незрозумілим та обставина, що за договором оренди від 17 жовтня 2011 року, в розділі «сторони договору», орендарем за договором є Селянське (фермерське) господарство «ІЛЛІЧІВСЬКЕ», а фактично виплата орендної пати здійснюється Селянським (фермерським) господарством «УРОЖАЙНЕ».

Зазначив, що твердження позивача, про те що відбулася ліквідація юридичної особи-орендаря є помилковим та таким, що не відповідає дійсності.

Так відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 27.03.2024 року, Селянське (фермерське) господарство «Іллічівське» (після зміни найменування Селянське (фермерське) господарство «Урожайне»), зареєстроване 19.04.2001 року, дата запису 05.11.2007 року, номер запису 14261200000000377 (сторінка 5 витягу, розділ Дата на номер запису в ЄДРПОУ). Після проведення державної реєстрації юридичній особі було присвоєно код ЄДРПОУ 31372966.

Рішенням засновника Селянського (фермерського) господарства «Іллічівське» від 17 березня 2016 року були прийнятті рішення про внесення наступних змін до статуту господарства: 1. Змінити найменування Селянського (фермерського) господарства «Іллічівське» на Селянське (фермерське) господарство «Урожайне». 2. Змінити місцезнаходження СФГ «Іллічівське» та затвердити нове місцезнаходження господарства: 26522, Кіровоградська обл., Голованівський район, с. Перегонівка, вул. Чкалова, будинок 3 А. 3. В зв`язку із прийнятими рішеннями внести зміни до статуту Селянського (фермерського) господарства «Іллічівське» шляхом викладення його в новій редакції. 4. Даним рішенням викласти та затвердити нову редакцію статуту Селянського (фермерського) господарства «Урожайне». 5. Уповноважити представника за довіреністю ОСОБА_2 подати державному реєстратору для проведення державної реєстрації змін до статуту СФГ «Іллічівське» усі необхідні документи.

Відповідно до зазначеного рішення засновником було затверджено нову редакцію статуту господарства від 17.03.2016 року, в якому в розділі «1. Загальні положення» зазначено, що: Статут фермерського господарства в новій редакції прийнято замість статуту затвердженого рішенням загальних зборів засновників селянського (фермерського) господарства «Іллічівське» протокол № 1/2012 від 20 жовтня 2012 року, зареєстрованого державним реєстратором 20.10.2012 року за № 14361050008000377. Назву селянське (фермерське) господарства «Іллічівське» змінено на селянське (фермерське) господарство «Урожайне».

Проведення зазначених дій щодо зміни найменування юридичної особи, також підтверджуються витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 27.03.2024 року, в розділі «дані про хронологію реєстраційних дій» сторінка 8 абзац 7 витягу, містяться відомості про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну найменування юридичної особи.

Слід зазначити, що після реєстрації Селянського (фермерського) господарства «Іллічівське», особі було присвоєно код ЄДРПОУ 31372966, зазначений код ЄДРПОУ (після зміни найменування із «Іллічівське» на «Урожайне» має і Селянське (фермерське) господарство «Урожайне», що свідчить про ту обставину, що Селянське (фермерське) господарство «Іллічівське» та Селянське (фермерське) господарство «Урожайне» є однією юридичною особою.

Варто також зауважити, що зміна найменування юридичної особи не означає її реорганізації, зокрема, перетворення, якщо при цьому не змінюється організаційно-правова форма такої особи. Також зміна найменування юридичної особи не може свідчити, і про її припинення, адже припинення юридичної особи здійснюється у спосіб та у порядку визначено Цивільним кодексом України, Господарським кодексом України, та Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», з внесенням відповідних записів до Державних реєстрів.

Зазначив, що викладена у відзиві позиція повністю спростовує обставини, які зазначені в позовній заяві. Позивачем до позовної заяви не додано жодного доказу, який би підтверджував, що юридична особа, яка є орендарем за договором, припинена та або знаходиться в процесі припинення. Інформація про зміну відомостей про юридичних осіб, внесення змін до установчих документів юридичних осіб, реорганізації, припинення, перетворення злиття та інше, міститься у відкритих (публічних) доступах.

Представник відповідача просив суд відмовити позивачу в задоволенні позовних вимог повністю /а.с.26-29/.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, але разом з тим надав суду заяву в якій просив розгляд справи проводити за його відсутності та задовольнити позов в повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, але надав суду клопотання в якому просив розгляд справи проводити за його відсутності та відмовити в задоволенні позову з підстав викладених у відзиві.

Суд вважає, що справу можливо розглянути за відсутнсоті сторін на підставі письмових доказів наданих учасниками цивільного провадження.

Дослідивши матеріали справи в сукупності, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч. 1 ст. 3 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України «Про міжнародне приватне право», законів України, що визначають особливості розгляду окремих категорій справ, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

Ч. 1 ст. 4 ЦПК України наголошує, що кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

У ч. 1 ст. 5 ЦПК України законодавець закріпив, що здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Ч. 1 ст. 30 ЦПК України передбачено, що позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Даний позов підсудний Новоархангельському районному суду, оскільки нерухоме майно (земельна ділянка) розташоване на території Голованівського району (до зміни адміністративного поділу Новоархангельського району) Кіровоградської області.

Предметом спору в даній справі є правовідносини щодо договірних зобов`язань, які регулюються Законом України «Про оренду землі», Земельним Кодексом України та Цивільним Кодексом України.

Як вбачається з матеріалів цивільної справи, відповідно до державного акту на право власності на земельну ділянку позивач є власником земельної ділянки площею 4,8584 га, яка розташована на території с. Небелівка Новоархангельського району (на даний час Голованівського) Кіровоградської області /а.с.7/.

17 жовтня 2011 року між ОСОБА_1 та СФГ «Іллічівське» було укладено договір оренди земельної ділянки площею 4,8584 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Державну реєстрацію зазначеного договору оренди землі проведено 17.12.2011 року у відділі Держкомзему в Новоархангельському районі, про що у Державному реєстрі земель вчинено запис за № 352360004001101.

Зазначений договір відповідно до п. 8 укладено терміном на двадцять п`ять років. Після закінчення строку договору оренди орендар має переважне право поновлення його на новий строк. У цьому разі орендар повинен не пізніше за 90 днів до закінчення строку дії договору повідомити письмово орендодавця про намір продовжити його дію /а.с.5-6/.

З п. 40 договору слідує, що перехід права власності на орендовану земельну ділянку до другої особи, а також реорганізація юридичної особи орендаря, є підставою для зімни умов або розірвання договору.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна сформованого 01.03.2024 року зареєстровано право оренди за відповідачем на підставі укладеного договору оренди земельної ділянки /а.с.9/.

З рішення №1 засновника Селянського (фермерського) господарства «Іллічівське» від 17.03.2016 року вирішено змінити найменування СФГ «Іллічівське» на СФГ «Урожайне», змінити місцезнаходження СФГ «Іллічівське» та внести зміни до статуту /а.с.43/.

Статут СФГ «Урожайне» затверджено рішенням засновника № 1 від 17.03.2016 року /а.с.44-52/.

Статут СФГ «Урожайне» затверджено рішенням засновника № 1 від 07.04.2021 року /а.с.53-54,55-63/.

З витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 27.03.2024 року Селянське фермерське господарство «Іллічівське» після зміни найменування на Селянське фермерське господарство «Урожайне» отримало код ЄДРПОУ 31372966, тобто фактично відбулась зміна назви підприємства, а не його реорганізація (ліквідація) /а.с.32-40/.

Відносини, пов`язані з орендою землі, регулюються Земельним кодексом України, Цивільним кодексом України, цим Законом, законами України, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до них, а також договором оренди землі стаття 2 Закону України «Про оренду землі».

Спеціальним законом, що регулює орендні відносини щодо земельних ділянок єЗакон України «Про оренду землі».

Ст. 1 Закону України «Про оренду землі» (далі Закон) визначено, що оренда землі - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для проведення підприємницької та інших видів діяльності.

Орендодавцями землі відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону є громадяни та юридичні особи, у власності яких перебувають земельні ділянки, або уповноважені ними особи.

Ст. 13 Закону вказує, що договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов`язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов`язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Договір оренди землі укладається в письмовій формі й за бажанням однієї зі сторін може бути посвідчений нотаріально (ст.14 цього закону).

В ст. 31 Закону України «Про оренду землі» йде мова про те, що договір оренди землі може бути розірваний за згодою сторін. На вимогу однієї із сторін договір оренди може бути достроково розірваний за рішенням суду в порядку, встановленому законом. Розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку не допускається, якщо інше не передбачено законом або цим договором.

Згідно ч. 4 ст. 32 Закону України «Про оренду землі» перехід права власності на орендовану земельну ділянку до іншої особи (у тому числі в порядку спадкування), реорганізація юридичної особи-орендаря не є підставою для зміни умов або припинення договору, якщо інше не передбачено договором оренди землі.

Спори, пов`язані з орендою землі, вирішуються у судовому порядку, на що вказує ст. 35 Закону України «Про оренду землі».

Частинами 1 та 2 статті 93 Земельного Кодексу України передбачено, що право оренди земельної ділянки - це засноване на договорі строкове платне володіння і користування земельною ділянкою, необхідною орендареві для провадження підприємницької та іншої діяльності. Земельні ділянки можуть передаватися в оренду громадянам та юридичним особам, іноземцям і особам без громадянства, міжнародним об`єднанням і організаціям, а також іноземним державам.

Відповідно до ч. 4 ст. 124 Земельного Кодексу України передача в оренду земельних ділянок, що перебувають у власності громадян і юридичних осіб, здійснюється за договором оренди між власником земельної ділянки і орендарем.

Ст. 15 ЦК України передбачено право особи на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Ст.16ЦК Українивизначено способизахисту цивільнихправ таінтересів особи.

Договором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків ч. 1 ст. 626 ЦК України.

Згідно ч. 1 ст. 627 ЦК України відповідно до статті 6 цього Кодексу сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 628 ЦК України зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Частинами 1 та 2 ст. 651 ЦК України передбачено, що зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом. Договір може бути змінено або розірвано за рішенням суду на вимогу однієї із сторін у разі істотного порушення договору другою стороною та в інших випадках, встановлених договором або законом.

За правилами ч. 1 ст. 651 ЦК України зміна або розірвання договору допускається лише за згодою сторін, якщо інше не встановлено договором або законом.

За змістом ч. 2 ст. 792 ЦК України відносини щодо найму (оренди) земельної ділянки регулюються законом.

Судом досліджено світлокопію договору, згідно п. 40 якого погоджено між сторонами, що перехід права власності на орендовану земельну ділянку до другої особи, а також реорганізація юридичної особи-орендаря є підставою для зміни умов договору або розірвання договору. Вказаний пункт договору є чинним та в установленому законом порядку недійсним не визнавався.

Таким чином, сторони договору - орендодавець та орендар, скориставшись принципом свободи договору, за згодою між собою передбачили у п. 40 договору оренди землі від 17.10.2011 року умову про те, що реорганізація юридичної особи орендаря є підставою для зміни умов або розірвання договору. Припинення договору шляхом його розірвання передбачено в самому договорі, зазначене відповідає вимогам чинного законодавства та умовам укладеного сторонами договору.

При укладенні договору оренди з відповідачем досягнуто згоди з усіх істотних умов, в тому числі, й підстав розірвання при реорганізації юридичної особи. Відмова у розірванні спірного правочину суперечитиме його умовам, з якими погодився сам відповідач.

У ст. 104 ЦК України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Юридична особа вважається такою, що припинила існування після внесення запису до єдиного реєстру юридичних осіб про її припинення. Загальні засади припинення юридичної особи визначаються статтями 104-112 ЦК України.

З огляду на вмотивоване, суд відмічає, що в нашому випадку відбулась зміна найменування юридичної особи (відповідача), а не зміна організаційно-правової форми даної особи (СФГ), виходячи із змісту долучених відповідачем статутів.

Сама ж зміна найменування юридичної особи не може означати її реорганізацію або ліквідацію.

Окрім того у господарства залишився один і то й же унікальний ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України 31372966.

Судзазначає,що розгляд цивільної справи проводиться в межах заявлених вимог і на підставі наданих доказів сторін та інших осіб, які беруть участь справі, при цьому суд приймає до розгляду тільки ті докази, які мають значення по справі. Цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

За таких обставин, суд приходить до висновку про відмову в задоволенні позовних вимог в повному обсязі, оскільки в судовому засіданні не встановлено правових підстав для застосування п. 40 договору оренди земельної ділянки від 17.10.2011 року (як підстави для розірвання договору оренди земельної ділянки та припинення права оренди земельної ділянки), оскільки не відбувалась реорганізація СФГ «Іллічівське», а мало місце тільки зміна найменування господарства, яке проведено відповідно до вимог закону.

Відповідно до ст. 141 ЦПК України судові витрати по справі відносяться за рахунок позивача.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 15, 16, 104, 626, 627, 628, 651, 792 ЦК України, ст.ст. 93, 124 ЗК України, Законом України «Про оренду землі», ст. ст. 2, 3, 4, 5, 30, 76, 79, 80, 81, 141, 258, 259, 263, 264, 265 ЦПК України, суд -

В И Р І Ш И В :

В задоволенні цивільного позову ОСОБА_1 до селянського фермерського господарства «Іллічівське» («Урожайне») про розірвання договору оренди землі відмовити в повному обсязі.

Судові витрати по справі віднести за рахунок ОСОБА_1 .

Ідентифікаційні дані учасників:

ОСОБА_1 , місце проживання с. Небелівка Голованівського району Кіровоградської області, ідентифікаційний код НОМЕР_1 , паспорт громадянина України серії НОМЕР_2 .

Селянське фермерське господарство «Іллічівське», місцезнаходження вул. Чкалова, 3А с. Перегонівка Голованівського району Кіровоградської області, код юридичної особи в єдиному державному реєстрі підприємств і організацій 31372966.

Рішення може бути оскаржено до Кропивницького Апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 119636996
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку