open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 569/8321/24

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 червня 2024 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в особі судді ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Рівненського міського суду Рівненської області кримінальне провадження №12024180000000383 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24.04.2024 про обвинувачення -

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Рівне, українця, громадянина України, із вищою освітою, одруженого, на утриманні перебуває 2 неповнолітніх дітей, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 , військовослужбовця військової служби за контрактом осіб офіцерського складу Збройних Сил України, начальника терапевтичного відділення військової частини НОМЕР_1 , майора медичної служби, раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України, -

розгляд кримінального провадження відбувся за участю сторін кримінального провадження:

прокурора - ОСОБА_4 ,

обвинуваченого - ОСОБА_3 ,

захисника обвинуваченого - адвоката ОСОБА_5 ,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_3 обвинувачується в тому, що у порушення вимог ст.ст. 2, 22, 24 Закону України «Про запобігання корупції», ст.ст. 11, 16 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.ст. 3, 4, 6 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, 07.09.2023, близько 12 год. 35 хв., обіймаючи посаду начальника терапевтичного відділення військової частини НОМЕР_1 , будучи членом військово-лікарської комісії цієї частини, діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, використовуючи надане службове становище, перебуваючи на території військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ), що за адресою: АДРЕСА_3 , одержав для себе від ОСОБА_6 неправомірну вигоду у розмірі 200 доларів США, що за офіційним курсом Національного банку України становило 7 312 грн., яку військовослужбовець військової частини НОМЕР_3 сержант ОСОБА_7 передав майору медичної служби ОСОБА_3 через ОСОБА_6 , за вчинення в його інтересах дій з використанням наданого службового становища, а саме видачі ОСОБА_7 письмового направлення на стаціонарне лікування до КНП «Дубенська міська лікарня».

Після отримання вказаних коштів, майор медичної служби ОСОБА_3 вчинив в інтересах сержанта ОСОБА_7 відповідні дії із використанням наданого йому службового становища, зокрема видав та завірив особистою печаткою лікаря направлення військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_4 військового госпіталю Військово-медичного клінічного центру Західного регіону) за вих. №7770 від 07.09.2023 на стаціонарне лікування до КНП «Дубенська міська лікарня» сержанта ОСОБА_7 .

Після цього, 07.12.2023, близько 12 год. 40 хв., начальник терапевтичного відділення військової частини НОМЕР_1 майор медичної служби ОСОБА_3 , будучи членом військово-лікарської комісії цієї частини, продовжуючи свій єдиний злочинний намір на отримання неправомірної вигоди від ОСОБА_7 , діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з корисливих мотивів та з метою особистого збагачення, використовуючи надане службове становище, перебуваючи на території військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ), що за адресою: АДРЕСА_3 , одержав для себе від ОСОБА_6 неправомірну вигоду у розмірі 300 доларів США, що за офіційним курсом Національного банку України становило 11 007 грн., яку військовослужбовець військової частини НОМЕР_3 сержант ОСОБА_7 передав майору медичної служби ОСОБА_3 через ОСОБА_6 , за вчинення в його інтересах дій з використанням наданого службового становища, а саме видачі сержанту ОСОБА_7 письмового консультаційного висновку спеціаліста для подальшого стаціонарного лікування.

Після отримання вказаних коштів, майор медичної служби ОСОБА_3 вчинив відповідні дії із використанням наданого йому службового становища в інтересах ОСОБА_7 , зокрема, видав та завірив особистою печаткою лікаря консультаційний висновок спеціаліста військової частини НОМЕР_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 від 07.12.2023 щодо необхідності подальшого стаціонарного лікування сержанта військової частин НОМЕР_3 ОСОБА_7 .

Таким чином, ОСОБА_3 , маючи єдиний злочинний намір упродовж вересня-грудня 2023 року одержав від військовослужбовця військової частини НОМЕР_3 сержанта ОСОБА_7 через ОСОБА_6 неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США.

Своїми діями, ОСОБА_3 , кримінальне правопорушення передбачене ч.1 ст. 368 КК України, а саме одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

Також, ОСОБА_3 обвинувачується в тому, що він у порушення вимог ст.ст. 2, 22, 24 Закону України «Про запобігання корупції», ст.ст. 11, 16 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, ст.ст. 3, 4, 6 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, продовжуючи обіймати займану посаду, будучи членом військово-лікарської комісії військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_4 військового госпіталю Військового-медичного клінічного центру Західного регіону), діючи за попередньою змовою групою осіб із ОСОБА_6 , одержали неправомірну вигоду від військовослужбовця військової частини НОМЕР_5 старшого солдата ОСОБА_8 для третьої особи за вплив на прийняття рішення, невстановленими органом досудового розслідування, посадовими особами військово-лікарської комісії Національного військово-медичного клінічного центру « ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо визнання останнього непридатним за станом здоров`я для проходження військової служби у Збройних Силах України.

Зокрема, ОСОБА_6 , діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, за попередньою змовою групою осіб із начальником терапевтичного відділення військової частини НОМЕР_1 майором медичної служби ОСОБА_3 , з метою впливу на посадових осіб, що уповноважені на виконання функцій держави, 05.03.2024, близько 12 год. 00 хв., перебуваючи поблизу КП «Рівненський обласний центр психічного здоров`я населення», що за адресою: АДРЕСА_4 , одержав від військовослужбовця військової частини НОМЕР_5 старшого солдата ОСОБА_8 неправомірну вигоду у розмірі 7000 доларів США, що за офіційним курсом Національного банку України становило 268 171 грн.

Цього ж дня, тобто 05.03.2024, близько 12 год. 25 хв., на виконання спільного злочинного наміру начальник терапевтичного відділення військової частини НОМЕР_1 майор медичної служби ОСОБА_3 , перебуваючи на території військової частини НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 ), що за адресою: АДРЕСА_3 , діючи умисно, тобто усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, одержав від ОСОБА_6 неправомірну вигоду у розмірі 7000 доларів США, що за офіційним курсом Національного банку України становило 268 171 грн., яку попередньо передав військовослужбовець військової частини НОМЕР_5 старший солдат ОСОБА_8 для третіх осіб, за вплив на прийняття рішення, невстановленими органом досудового розслідуванням, посадовими особами військово-лікарської комісії Національного військово-медичного клінічного центру « ІНФОРМАЦІЯ_3 » щодо визнання військовослужбовця військової частини НОМЕР_5 старшого солдата ОСОБА_8 непридатним за станом здоров`я для проходження військової служби у Збройних Силах України.

Своїми діями, ОСОБА_3 вчинив кримінальне правопорушення передбачене ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України, а саме одержання неправомірної вигоди для третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Разом з обвинувальним актом, до суду подано угоду про визнання винуватості укладену 30.04.2024, між прокурором Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону ОСОБА_4 , з одного боку та підозрюваним у цьому провадженні ОСОБА_3 , за участі захисника - адвоката ОСОБА_5 .

В судовому засіданні прокурор ОСОБА_4 просив затвердити угоду про визнання винуватості та призначити ОСОБА_3 покарання визначене в цій угоді.

Обвинувачений ОСОБА_3 визнав свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст. 368, ч.2 ст. 28 ч.2 ст. 369-2 КК України, в обсязі обвинувального акту у кримінальному провадженні та в обсязі повідомленої 27.04.2024 йому підозри повністю та беззастережно, підтвердивши суду такі встановлені під час досудового розслідування фактичні обставини як час, місце, спосіб, наслідки вчиненого кримінального правопорушення. Із запропонованим видом та мірою покарання обвинувачений згідний. Просив затвердити угоду про визнання винуватості. Вказав, що наслідки укладення, затвердження угоди та невиконання, йому роз`ясненні та зрозумілі. Укладення є добровільним.

Захисник - адвокат ОСОБА_5 також просила затвердити угоду про визнання винуватості, оскільки її умови відповідають вимогам законодавства.

Сторони угоди погодили на призначення ОСОБА_3 покарання, визначене в угоді, а саме:

- за ч. 1 ст. 368 КК України - у виді штрафу в розмірі 4 000 (чотири тисячі) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто в розмірі 68000 (шістдесят вісім тисяч) гривень, з позбавленням права обіймати посади у членських організаціях і профспілкових органах медичних закладів, у тому числі посаду голови або члена військово-лікарської комісії та лікувально-консультативної комісії закладів охорони здоров`я, підприємств, установ та організацій на строк 2 (два) роки;

- за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України - у виді штрафу в розмірі 5 500 (п`ять тисяч п`ятсот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто в розмірі 93 500 (дев`яносто три тисячі п`ятсот) гривень.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом повного складання призначених покарань, призначити ОСОБА_3 остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 9 500 (дев`ять тисяч п`ятсот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто в розмірі 161 500 (сто шістдесят одна тисяча п`ятсот) гривень, з позбавленням права обіймати посади у членських організаціях і профспілкових органах медичних закладів, у тому числі посаду голови або члена військово-лікарської комісії та лікувально-консультативної комісії закладів охорони здоров`я, підприємств, установ та організацій на строк 2 (два) роки.

Крім того, у п.5 узгоджено між сторонами угоди, що на підозрюваного ОСОБА_3 покладається обов`язок на протязі 30 днів, після затвердження судом угоди про визнання винуватості, внести власні кошти в сумі 150 000 грн. на спеціальний рахунок Національного банку України для збору коштів на підтримку Збройних Сил України (реквізити для зарахування коштів у національній валюті: Банк: Національний банк України, МФО 300001, рахунок № НОМЕР_6 , код ЄДРПОУ: 00032106, отримувач: Національний банк України).

Суд переконався, що обвинувачений розуміє, що відповідно до статті 473 КПК України наслідком укладання та затвердження угоди про визнання винуватості для сторін є - для прокурора і підозрюваного - обмеження права на оскарження вироку; для підозрюваного - відмова від здійснення прав, передбачених абзацами 1 і 4 п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України.

Підстави оскарження обвинувального вироку, яким затверджена ця угода в апеляційному порядку, що визначені в п. 1 ч. 1 ст. 394 КПК України, та в касаційному порядку, що визначені в п. 1 ч. 3 ст. 424 КПК України, а також, передбачені у ст. 474 КПК України, право на судовий розгляд, під час якого прокурор зобов`язаний довести кожну обставину інкримінованого йому кримінального правопорушення, на допит у судовому засіданні свідків обвинувачення, з`явлення клопотань, виклик свідків і надання суду своїх доказів йому також роз`яснено та зрозумілі.

Наслідки невиконання угоди, а саме у разі невиконання угоди про визнання винуватості відповідно до статті 476 КПК України прокурор має право упродовж строків давності притягнення до кримінальної відповідальності звернутися до суду з клопотанням про скасування вироку та судового розгляду кримінального провадження в загальному порядку або направлення матеріалів провадження для завершення досудового розслідування в загальному порядку, обвинуваченому також зрозумілі.

Суд запевнився, що обвинувачений ОСОБА_3 розуміє, що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності за статті 389 - 1 КК України.

В судовому засіданні, суд переконався також у тому, що укладення угоди про визнання винуватості сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дії будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

При перевірці угоди про визнання винуватості на відповідність вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України судом встановлено, що угода у повному обсязі відповідає вимогам вказаного законодавства, дії обвинуваченого ОСОБА_3 вірно кваліфіковані за ч. 1 ст. 368, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України; умови угоди не суперечать інтересам суспільства і не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб; відсутні будь-які підстави вважати, що укладення угоди не було добровільним; обвинувачений спроможний та зобов`язується виконати взяті на себе за угодою зобов`язання визначені у п.5 - викрити злочинні дії інших учасників кримінального провадження - підозрюваного ОСОБА_6 щодо його причетності до вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України та підтвердити повідомлену інформацію доказами;. співпрацювати зі стороною обвинувачення та надавати в суді правдиві, достовірні та повні показання, які викривають ОСОБА_6 у вчиненні інкримінованого їй злочину; приймати участь у судовому розгляді вказаного кримінального провадження щодо ОСОБА_6 , вчиняти будь-які інші дії, пов`язані із викриттям вказаної особи; сумлінно співпрацювати, а це означає, що він буде не лише правдиво та повною мірою відповідати на всі поставлені питання, а й добровільно надавати всю відому йому інформацію під час судового розгляду у кримінальному провадженні щодо ОСОБА_6 ; не може замовчувати факти щодо вчинення ним та ОСОБА_6 інкримінованого кримінального правопорушення та розуміє, що ці зобов`язання співпрацювати продовжуються і після винесення вироку щодо нього, а відмова від такого співробітництва є порушенням даної угоди; обов`язок на протязі 30 днів, після затвердження судом угоди про визнання винуватості, внести власні кошти в сумі 150 000 грн. на спеціальний рахунок Національного банку України для збору коштів на підтримку Збройних Сил України; узгоджене сторонами покарання відповідає загальним засадам призначення покарання та санкцій ч. 1 ст. 368 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України, а також, що при укладенні угоди враховані обставини, які пом`якшують покарання, яким є щире каяття, та активне сприяння розкриттю злочину, відсутність обставин, які обтяжують покарання, а також що ОСОБА_3 , раніше не судимий, одружений, на його утриманні перебуває двоє малолітніх дітей, по службі характеризується позитивно, на даний час являється військовослужбовцем військової частини НОМЕР_1 , являється учасником бойових дій, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває.

В судовому засіданні ОСОБА_3 підтвердив, що добровільно взяв на себе зобов`язання, внести власні кошти в сумі 150 000 грн. на спеціальний рахунок Національного банку України для збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Відтак суд вважає, що ця умова угоди не є невиправдано обтяжливою для обвинуваченого.

За положенням пункту 1 частини 4 статті 469 КПК України, угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, нетяжких злочинів, тяжких злочинів.

Відповідно до ст. 12 КК України, кримінальні правопорушення передбачені ч. 1 ст. 368 КК України, та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України, за ступенем тяжкості, відносяться до нетяжких злочинів.

У рішенні ЄСПЛ від 25.03.1999 року у справі «Ніколова проти Болгарії» зазначається, що застосування спрощеної процедури, зокрема, процедури на підставі угоди про визнання винуватості, має низку переваг для обвинуваченого та правосуддя (скорочена тривалість розгляду справи, швидке визначення винуватості особи та її відповідальності, швидке відшкодування шкоди, заподіяної злочином).

Заслухавши учасників судового провадження, враховуючи, що угода про визнання винуватості відповідає положенню частини 4 статті 469 КПК України та змісту статті 472 КПК України, і обвинуваченому роз`яснені та зрозумілі наслідки укладення, затвердження угоди та її невиконання, із запропонованим видом та мірою покарання обвинувачений згідний, враховуючи також обставини що пом`якшують покарання, щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, відсутність обставин, які обтяжують покарання, а також дані про особу обвинуваченого, а саме що обвинувачений ОСОБА_3 , раніше не судимий, одружений, на його утриманні перебуває двоє малолітніх дітей, по службі характеризується позитивно, на даний час являється військовослужбовцем військової частини НОМЕР_1 , являється учасником бойових дій, на обліку у лікарів психіатра та нарколога не перебуває, суд приходить до висновку, що укладена між прокурором та обвинуваченим угода про визнання винуватості підлягає затвердженню.

Питання про долю речових доказів підлягає вирішенню відповідно до статті 100 КПК України.

Запобіжний захід у виді застави, застосований відповідно до ухвали слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 07.03.2024, слід скасувати, а заставу у розмірі 908 400 гривень повернути заставодавцям ( ОСОБА_5 - 399 000 гривень, ОСОБА_9 - 399 000 гривень, ОСОБА_10 - 110 400 гривень).

Цивільний позов не заявлявся.

Процесуальні витрати у кримінальному провадженні відсутні.

Спеціальна конфіскація у даному кримінальному провадженні не застосовується.

Керуючись ч. 2, п. 1 ч.3 ст. 314, ст. ст. 368, 370, 374, 474, 475 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Затвердити угоду про визнання винуватості, яка укладена 30 квітня 2024 року між прокурором Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону ОСОБА_4 та підозрюваним ОСОБА_3 за участі захисника - адвоката ОСОБА_5 , у кримінальному провадженні №12024180000000383 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 24.04.2024 про обвинувачення ОСОБА_3 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України.

ОСОБА_3 , у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначити покарання:

- за ч. 1 ст. 368 КК України у виді штрафу в розмірі 4 000 (чотири тисячі) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 68 000 (шістдесят вісім тисяч) гривень, з позбавленням права обіймати посади у членських організаціях і профспілкових органах медичних закладів, у тому числі посаду голови або члена військово-лікарської комісії та лікувально-консультативної комісії закладів охорони здоров`я, підприємств, установ та організацій на строк 2 (два) роки;

- за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України у виді штрафу в розмірі 5 500 (п`ять тисяч п`ятсот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто в розмірі 93 500 (дев`яносто три тисячі п`ятсот) гривень.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України, шляхом повного складання призначених покарань, призначити ОСОБА_3 остаточне покарання у виді штрафу в розмірі 9 500 (дев`ять тисяч п`ятсот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 161 500 (сто шістдесят одна тисяча п`ятсот) гривень, з позбавленням права обіймати посади у членських організаціях і профспілкових органах медичних закладів, у тому числі посаду голови або члена військово-лікарської комісії та лікувально-консультативної комісії закладів охорони здоров`я, підприємств, установ та організацій на строк 2 (два) роки.

Запобіжний захід щодо ОСОБА_3 у виді застави - скасувати.

Після набрання вироком законної сили, заставу, внесену 07.03.2024 за ОСОБА_3 згідно ухвали слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області від 07.03.2024 №569/4505/24 (1-кс/569/1849/24) повернути заставодавцям: ОСОБА_5 - 399 000 гривень, ОСОБА_9 - 399 000 гривень, ОСОБА_10 - 110 400 гривень.

Покласти на ОСОБА_3 обов`язок, на протязі 30 днів, після набрання вироком законної сили,внести власні кошти в сумі 150 000 (сто п`ятдесят тисяч) гривень на спеціальний рахунок Національного банку України для збору коштів на підтримку Збройних Сил України (реквізити для зарахування коштів у національній валюті: Банк: Національний банк України, МФО 300001, рахунок № НОМЕР_6 , код ЄДРПОУ: 00032106, отримувач: Національний банк України).

Речові докази:

- грошові кошти у сумі 900 доларів США, а саме купюри із серійними номерами HB 60048627N, HB 88441974M, KB 37065188J, HL 80646579G, HL 94826978E, HG 96424384A, FG 46025547A, HD 27346143B, KB 14351366J, які поміщено до спеціального пакету Національна поліція України №KIV2114576, та передані на відповідальне зберігання до АТ КБ «Приват Банк» (м. Рівне, вулиця Академіка Грушевського, 42-А) - повернути до УСР в Рівненській області;

- грошові кошти у загальній сумі 48 400 доларів США, які поміщено до спеціального пакету Національна поліція України №KIV4116669, та передані на відповідальне зберігання до АТ КБ «Приват Банк» ( АДРЕСА_5 ) - повернути ОСОБА_3 ;

- мобільний телефон Samsung Galaxy S23 Ultra, IMEI1: НОМЕР_7 , IMEI2: НОМЕР_8 із сім-картками з абонентськими номерами НОМЕР_9 та НОМЕР_10 , який було поміщено до поліетиленового пакету чорного кольору, який опечатано биркою «Для пакетів №11 Управління СБ України в Рівненській області» та знаходиться на відповідальному зберіганні у кімнаті зберігання речових доказів СУ ГУНП в Рівненській області (м. Рівне, вулиця Хвильового, 2 ) - повернути ОСОБА_3 .

- копію свідоцтва про хворобу №8569 виписано на ім`я ОСОБА_11 від 18.05.2023 на 1 арк.; копію паспорту та картки фізичної особи-платника податків ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_4 на 2арк.; копію виписки із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого №2688 на 2арк.; копію довідки військово-лікарської комісії ОСОБА_12 на 1 арк.; копію консультативного заключення хірурга-ендокринолога видану ОСОБА_12 на 1 арк.; копію довідки військово-лікарської комісії виданої ОСОБА_12 на 1 арк.; бланки представлення на ВЛК із відтиском печатки «Лікар ОСОБА_3 » у кількості 4шт.; паперовий конверт «Нова Пошта» із наклейкою на ньому з номером « НОМЕР_11 », які поміщено до поліетиленового пакету чорного кольору, який опечатано биркою «Для пакетів №11 Управління СБ України в Рівненській області», медичні документи гр. ОСОБА_13 на 8 арк., які поміщено до поліетиленового пакету чорного кольору, який опечатано биркою «Для пакетів №11 Управління СБ України в Рівненській області»; блокнот з чорновими записами ОСОБА_3 який поміщено до поліетиленового пакету чорного кольору, який опечатано биркою «Для пакетів №11 Управління СБ України в Рівненській області»; печатку лікаря ОСОБА_3 , яку поміщено до спеціального пакету Національна поліція України №CRI1173946, та знаходиться на відповідальному зберіганні у кімнаті зберігання речових доказів СУ ГУНП в Рівненській області (м. Рівне, вулиця Хвильового,2) - повернути обвинуваченому ОСОБА_3 . Частково скасувати арешт, який накладений на вищевказане майно та документи згідно ухвали слідчого судді Рівненського міського суду від 08 березня 2024 року (справа №569/4505/24), лише щодо цих речових доказів.;

- транспортний засіб марки «BMW» моделі «Х5», сірого кольору, з державним номерним знаком НОМЕР_12 , номер шасі (рами, кузова) НОМЕР_13 , ключ від транспортного засобу НОМЕР_14 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_15 , повернути власнику ОСОБА_14 .

Скасувати арешт на грошові кошти у загальній сумі 49 300 (сорок дев`ять тисяч триста) доларів США, накладений ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області №569/4505/24 (1-кс/569/1853/24) від 15.03.2024.

Скасувати арешт накладений на медичні документи гр. ОСОБА_13 на 8 арк.; блокнот з чорновими записами ОСОБА_3 ; печатку лікаря ОСОБА_3 , накладений ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області №569/4505/24 (1-кс/569/1854/24) від 14.03.2024.

Скасувати частково арешт накладений ухвалою слідчого судді Рівненського міського суду Рівненської області №569/4505/24 (1-кс/569/1855/24) від 08.03.2024, а саме на:

-копію свідоцтва про хворобу №8569 виписано на ім`я ОСОБА_11 від 18.05.2023 на 1 арк.; копію паспорту та картки фізичної особи-платника податків ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_4 на 2арк.; копію виписки із медичної картки амбулаторного (стаціонарного) хворого №2688 на 2арк.; копію довідки військово-лікарської комісії ОСОБА_12 на 1 арк.; копію консультативного заключення хірурга-ендокринолога видану ОСОБА_12 на 1 арк.; копію довідки військово-лікарської комісії виданої ОСОБА_12 на 1 арк.; бланки представлення на ВЛК із відтиском печатки «Лікар ОСОБА_3 » у кількості 4шт.; паперовий конверт «Нова Пошта» із наклейкою на ньому з номером « НОМЕР_11 »;

-транспортний засіб марки «BMW» моделі «Х5», сірого кольору, з державним номерним знаком НОМЕР_12 , номер шасі (рами, кузова) НОМЕР_13 , ключ від транспортного засобу BMW X5, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу серії НОМЕР_15 .

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, вважається, що вирок не набрав законної сили.

На вирок з підстав, передбачених частиною четвертою статті 394 КПК України, протягом тридцяти днів з дня його проголошення може бути подана апеляційна скарга до Рівненського апеляційного суду через Рівненський міський суд Рівненської області.

Роз`яснити обвинуваченому, що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності за статтею 389-1 КК України.

Копію вироку негайно після його проголошення вручити обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 119558635
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку