open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 464/2299/22 Головуючий у 1 інстанції: Рудакова Д. І.

Провадження № 22-ц/811/2648/23 Доповідач в 2-й інстанції: Приколота Т. І.

У Х В А Л А

судового засідання

29 травня 2024 року м.Львів

Справа № 464/2299/22

Провадження № 22-ц/811/2648/23

Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Приколоти Т.І.,

суддів : Мікуш Ю.Р., Савуляка Р.В.,

секретар Іванова О.О.

розглянув апеляційу скаргу представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на рішення Личаківського районного суду м. Львова, ухвалене у м. Львові 20червня 2023року у складі судді Рудакова Д. І., у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» про скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та заробітної плати,-

встановив:

13 червня 2022 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом доДержавного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької»про скасування наказів «Про простій в умовах воєнного часу», «Про скорочення чисельності працівників», «Про звільнення ОСОБА_1 », поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення заробітної плати.

Рішенням Личаківського районного суду міста Львова від 20 червня 2023 року в задоволенні позову відмовлено.

Рішення суду 13 вересня 2023 року оскаржив представник ОСОБА_1 ОСОБА_2 . Вважає рішення незаконним та необґрунтованим, таким, що винесене з порушенням норм матеріального та процесуального права. Просить рішення суду скасувати та постановити нове рішення про задоволення позову

В матеріалах справи відсутнє рішення профспілкового комітету щодо розгляду питання про надання згоди на звільнення ОСОБА_1 , яке необхідне при розгляді справ цієї категорії відповідно до ст.43 КЗпП України, ст. 38 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

З урахуванням цього, ухвалою судового засідання від 15 квітня 2024 року зупинено провадження у справі та вирішено звернутися до Первинної профспілкової організації працівників Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» профспілки працівників культури України із запитом про розгляд питання щодо надання згоди чи відмови у наданні згоди відповідно до ст. 43 КЗпП України на звільнення ОСОБА_1 з посади начальника художньо - освітлювального цеху Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» згідно наказу №58/к від 12 травня 2022 року на підставі п.1 ч.1 ст. 40 КЗпП України. Вирішено витребувати у Первинної профспілкової організації працівників Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» профспілки працівників культури України належним чином засвідчену копію Статуту (положення) цієї профспілки.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду.

30 квітня 2024 року до Львівського апеляційного суду надійшла відповідь Первинної профспілкової організації працівників Державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» профспілки працівників культури України, на виконання вимог ухвали суду від 15 квітня 2024 року.

Колегія вважає за необхідне поновити апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на рішення Личаківського районногосуду м.Львова від 20 червня 2023 року.

Керуючись ст.254 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Поновити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - ОСОБА_2 на рішення Личаківського районногосуду м.Львова від 20 червня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Ухвала складена і підписана 29 травня 2024 року.

Головуючий _________________Т. І. Приколота

Судді:___________________ Ю. Р. Мікуш ____________________ Р. В. Савуляк

Джерело: ЄДРСР 119362777
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку