open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

Справа № 196/705/24

№ провадження 2-о/196/75/2024

"28" травня 2024 р. смт Царичанка

Суддя Царичанського районного суду Дніпропетровської області Костюков Д.Г., ознайомившись з матеріалами заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: орган опіки та піклування Могилівська сільська рада Дніпровського району Дніпропетровської області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, подана представником заявника - адвокатом Скопіч Андрієм Васильовичем -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою, в якій просить визнати особу недієздатною, встановити над нею опіку і призначити опікуна.

Згідно з ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Зазначена заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177, 297 ЦПК України. Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Як орган опіки та піклування заявник ОСОБА_1 у своїй заяві зазначає Могилівську сільську раду Дніпровського району Дніпропетровської області.

Згідно ч. 1 ст.56 ЦК України органами опіки та піклування є районні, районні в містах Києві та Севастополі державні адміністрації, виконавчі органи міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

Враховуючи,що самевиконавчий комітетМогилівської сільськоїради Дніпровськогорайону Дніпропетровськоїобласті єорганом опікита піклування,суд вважаєза необхіднезалучити доучасті усправі зазаявою ОСОБА_1 про визнанняфізичної особиобмежено дієздатноюта встановлення над нею піклування і призначення піклувальника, у якості заінтересованої особи - виконавчий комітет Могилівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, як орган опіки та піклування.

Крім того, відповідно до ч. 1 ст. 299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування.

Таким чином, оскільки заявник бажає визнати фізичну особу недієздатною та встановити над нею опіку, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_2 .

З метою повного, всебічного дослідження справи та з`ясування всіх обставин, суд вважає за необхідне витребувати від органу опіки та піклування виконавчого комітету Могилівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області подання щодо доцільності призначення ОСОБА_1 опікуном над ОСОБА_2 ; витребувати від КП "Царичанська ЦЛ" ЦСР довідку про неперебування на обліку чи перебування на обліку у лікаря-психіатра та з яким діагнозом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої в АДРЕСА_1 , та оригінал медичної картки амбулаторної хворої ОСОБА_2 за наявності.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України суд вважає необхідним призначити справу до судового розгляду, про що повідомити заявника та заінтересовану особу.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175-177, 185-187, 258, 260, 294, 353, 354 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Залучити до участі у справі за заявою ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, заінтересованих осіб: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 , та виконавчий комітет Могилівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області, як орган опіки та піклування, що розташований за адресою: Дніпропетровська область, Дніпровський район, с.Могилів, вул. Харківська, 20.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду в порядку окремого провадження на 19червня 2024року на15год.30хв. у залі судових засідань Царичанського районного суду Дніпропетровської області, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Витребувати від органу опіки і піклування виконавчого комітету Могилівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області подання щодо доцільності призначення ОСОБА_1 опікуном над ОСОБА_2 .

Витребувати від Комунального підприємтства "Царичанська центральна лікарня" Царичанської селищної ради (адреса: 51000, Дніпропетровська обл., Дніпровський р-н, смт Царичанка, вул.Царичанська, буд. 134А) довідку про неперебування на обліку чи перебування на обліку у лікаря-психіатра та з яким діагнозом ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючої в АДРЕСА_1 , та оригінал медичної картки амбулаторної хворої ОСОБА_2 за наявності.

Зазначені документи необхідно надати у строк до 19червня 2024року на адресу Царичанського районного суду Дніпропетровської області за адресою: вул.Театральна, 14а, смт.Царичанка Дніпропетровської області.

Копію ухвали для виконання в частині витребування доказів направити органу опіки і піклування виконавчого комітету Могилівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області та КП "Царичанська ЦЛ" ЦСР.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Копію цієї ухвали направити учасникам справи, а заінтересованим особам направити також копію заяви із копіями доданих до неї документів.

Запропонувати заінтересованим особам подати до суду в строк до 19червня 2024року заяви по суті справи (письмові пояснення щодо заяви, заперечення) відповідно до умов ст.ст. 174, 180 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою http://cr.dp.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Д.Г. Костюков

Джерело: ЄДРСР 119321726
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку