open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 473/1049/24

РІШЕННЯ

іменем України

"23" травня 2024 р. Вознесенський міськрайонний суд Миколаївської області в складі: головуючої судді Ротар М.М., за участю секретаря судового засідання Ніколаєнко Г.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданнів місті Вознесенську Миколаївської області цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про надання права на шлюб

встановив

26 лютого 2024 року заявниця ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою, в якій просила надати їй право на шлюб з ОСОБА_2 .

В обґрунтування заяви ОСОБА_1 зазначала, що вона та ОСОБА_2 бажають укласти шлюб, оскільки мають взаємні міцні почуття любові та поваги один до одного, проживають з січня 2023 року однією сім`єю, ведуть спільне господарство. Проте, через недосягнення заявницею шлюбного віку, вона позбавлена можливості укласти шлюб в органах реєстрації актів цивільного стану, що стало підставою для звернення з даною заявою до суду.

В судове засідання заявниця ОСОБА_1 не з`явилася, надала суду заяву про розгляд справи без її участі, заяву про надання права на шлюб підтримала.

Заінтересована особа ОСОБА_2 у судове засідання не з`явився, надав суду заяву про розгляд справи без його участі, заяву ОСОБА_1 просив задовольнити, бажає створити з нею сім`ю.

Заінтересована особа ОСОБА_3 в судове засідання не з`явилася, надала заяву про розгляд справи без її участі, заяву ОСОБА_1 просила задовольнити, не заперечувала проти надання її дочці права на шлюб, оскільки це буде відповідати її інтересам.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Згідно ч. 1ст. 291 ЦК Українифізична особа незалежно від віку та стану здоров`я має право на сім`ю.

Відповідно до ч. 1ст. 4 СК Україниособа, яка досягла шлюбного віку, має право на створення сім`ї.

У випадках, передбачених частиною другоюстатті 23 цього Кодексу, сім`юможе створити особа, яка не досягла шлюбного віку.

Відповідно до ст.ст.22,23 СК Україниправо на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку, який для чоловіків та жінок встановлюється у вісімнадцять років.

Проте за заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

На підставі частини 1статті 27 Сімейного кодексу України, державна реєстрація шлюбу встановлена для забезпечення стабільності відносин між жінкою та чоловіком, охорони прав та інтересів подружжя, їхніх дітей, а також в інтересах держави та суспільства.

В судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не досягла шлюбного віку, але бажає укласти шлюб з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що є їх спільним волевиявленням.

Як вбачається з матеріалів справи, будь-яких обставин, які б вказували, що шлюб може зашкодити інтересам заявниці та перешкод для укладення шлюбу, встановленихстаттею 26 Сімейного кодексу Українисудом не встановлено.

Мати заявниці ОСОБА_3 - не заперечує проти шлюбу її неповнолітньої доньки - ОСОБА_1 , оскільки шлюб відповідає її інтересам. Заінтересована особа ОСОБА_2 підтвердив своє бажає зареєструвати шлюб із заявницею та створити з нею сім`ю.

Судом достовірно встановлено, що укладення такого шлюбу не буде суперечити моральним засадам суспільства.

За таких обставин, суд приходить до висновку, що заява ОСОБА_1 є обґрунтованою, оскільки надання права на шлюб відповідає інтересам заявниці, яка має намірукласти шлюбдля створенняповноцінної сім`ї,що знайшло своє підтвердження в судовому засіданні, а тому підлягає задоволенню згідност. 23 СК України.

Керуючись ст.ст.12,13,259,263 - 265,293-294 ЦПК України, суд

ухвалив

заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про надання права на шлюб - задовольнити.

Надати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки с. Бузьке, Вознесенського району Миколаївської області, право на шлюб з ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженцем с. Валява Городищенського району Черкаської області.

Рішення може бути оскаржене до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його складення.

Суддя М.М. Ротар

Джерело: ЄДРСР 119232624
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку