open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 127/40276/23

Категорія 55

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(ЗАОЧНЕ)

14 травня 2024 року м. Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Петрова Д.В.,

при секретарі судового засідання Сіренко Б.В.,

розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Міністерство соціальної політики України, про стягнення надміру виплачених коштів допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам,

В С Т А Н О В И В:

У грудні 2023 року Департамент соціальної політики Вінницької міської ради звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області із вищезазначеним позовом.

Ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області від 08.02.2024 зазначену справу передано за підсудністю до Подільського районного суду міста Києва.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 20.02.2024 визначено головуючого суддю Петрова Д.В.

В обґрунтування заявлених вимог позивач зазначає, що в управлінні соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики Вінницької міської ради перебував на обліку громадянин ОСОБА_1 , як внутрішньо переміщена особа та отримував допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам.

20.04.2022 ОСОБА_1 самостійно сформував заяву про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та заяву про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Під час формування електронної заяви також була сформована довідка про взяття облік внутрішньо переміщеної особи на відповідача від 20.04.2022 № 529-7500277856.

04.05.2022 Управлінням соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики Вінницької міської ради було опрацьовано електронну заяву відповідача про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам та рішенням від 09.05.2022 по номеру особового рахунку № НОМЕР_1 призначено відповідачу допомогу з 01.03.2022 по 31.05.2022 в розмірі 2 000 грн щомісячно.

З травня 2022 мешканцям Київської області виплата допомоги як внутрішньо переміщеним особам взагалі не здійснюється, оскільки не входить до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 30 квітня 2022 року, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 25 квітня 2022 року № 75 (у редакції наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 01 травня 2022 року № 82).

Згідно з відомостями з Єдиної інформаційної системи соціальної сфери по номеру особового рахунку № НОМЕР_2 відповідача допомога за березень та квітень 2022 була виплачена у квітні 2022 на загальну суму 4 000 грн.

У червні 2022 державним підприємством «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики» також була опрацьована електронна заява відповідача про надання допомоги на проживання подана через Портал Дія, сформовано особовий рахунок № НОМЕР_2 по заяві та виконано повторне призначення допомоги за березень, квітень 2022.

Згідно з відомостями з Єдиної інформаційної системи соціальної сфери по номеру особового рахунку № НОМЕР_2 Відповідача, допомога за березень та квітень 2022 була повторно йому виплачена у червні 2022 на загальну суму 4 000 грн.

Враховуючи зазначене вище, виникла надміру виплачена сума коштів допомоги внутрішньо переміщеним особам за період з березня по квітень 2022 включно в розмірі 4 000 грн.

Згідно з довідкою управління соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики Вінницької міської ради від 20.12.2023 № 3334 відповідач по номеру особового рахунку № НОМЕР_3 отримав допомогу за березень, квітень 2022 на загальну суму 4 000 грн, та довідки від 20.12.2023 № 3337 по номеру особового рахунок № НОМЕР_1 повторно отримав допомогу за березень, квітень 2022 на загальну суму 4 000 грн.

Згідно з розрахунком переплати, через суму переплати відповідачу по причині подвійної виплати допомоги, особовий рахунок № НОМЕР_2 знятий з обліку та переплата становить 4 000 грн за березень, квітень 2022.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 12.03.2024 прийнято до розгляду та відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи без його участі, позовні вимоги підтримав у повному обсязі, проти заочного розгляду не заперечував.

Відповідач ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, про дату, час і місце судового засідання повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив, заяви про розгляд справи за його відсутності до суду не надходило. Відповідач своїм правом на подачу відзиву не скористався.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, підтримала позовні вимоги позивача та просила задовольнити їх в повному обсязі.

Відповідно до ч. 1 ст. 280 ЦПК України суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів за одночасного існування таких умов: відповідач належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання; відповідач не з`явився в судове засідання без поважних причин або без повідомлення причин; відповідач не подав відзив; позивач не заперечує проти такого вирішення справи.

Представник позивача не заперечував проти розгляду справи за відсутності відповідача. У зв`язку з наведеним, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутністю відповідача, а матеріали, що є у справі, достатніми для цього.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд встановив такі фактичні обставини.

В управлінні соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики Вінницької міської ради перебував на обліку ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 , останнє відоме місце проживання/перебування: АДРЕСА_2 ), як внутрішньо переміщена особа та отримував допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Відповідно до частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Відповідно до частини першої статті 1 Закону України від 20.10.2014 №1706- VII "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб" (далі Закон №1706-УІІ) внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Згідно з частиною першою статті 4 Закону №1706-УІІ факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що діє безстроково, крім випадків, передбачених статтею 12 цього Закону.

Порядок оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509.

Відповідно до пункту 1 Порядку № 509 довідка є документом, який підтверджує факт внутрішнього переміщення і взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Згідно з п. 2-1 Порядку №509 (в редакції на момент подання відповідачем заяви про взяття на облік 20.04.2022), заява про взяття на облік може бути подана в електронній формі з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб- порталу електронних послуг повнолітньою або неповнолітньою внутрішньо переміщеною особою, якій присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Заява про взяття на облік в електронній формі формується засобами мобільного додатка Порталу Дія у формі, придатній для сприйняття її змісту відповідно до відомостей, зазначених у пункті 3 цього Порядку, заповнення форм (полів) заяви здійснюється автоматично, зокрема з урахуванням відомостей, отриманих у порядку електронної інформаційної взаємодії.

Під час формування заяви в мобільному додатку Порталу Дія отримуються/підтверджуються такі відомості:

із Єдиного державного демографічного реєстру через єдину інформаційну систему МВС (щодо осіб, які мають паспорт громадянина України у формі картки та/або паспорт громадянина України для виїзду за кордон, оформлені засобами Єдиного державного демографічного реєстру) - відомості про стать особи, дату та місце народження, серію та/або номер, дату видачі, найменування уповноваженого суб`єкта, що видав паспорт, строк дії (за наявності), адресу та дату поточного задекларованого/зареєстрованого місця проживання; із відомчої інформаційної системи ДМС через єдину інформаційну систему МВС - відомості про адресу та дату поточного задекларованого/зареєстрованого місця проживання, відомості про особу (за наявності): стать, дата та місце народження, серія та номер, дата видачі паспорта громадянина України, найменування уповноваженого суб`єкта, що видав паспорт; із електронного пристрою, за допомогою якого особа подає заяву, - відомості про геолокацію особи на момент подання такої заяви; із е-свідоцтва про народження (за наявності) - відомості про серію та номер свідоцтва про народження дитини.

У разі подання заяви в електронній формі через Портал Дія, у тому числі мобільний додаток Порталу Дія, складення та/або подання будь-яких інших заяв, документів чи відомостей для отримання довідки не вимагається.

Обробка персональних даних осіб здійснюється відповідно до законодавства про захист персональних даних.

Заява про взяття на облік в електронній формі, сформована засобами мобільного додатка Порталу Дія та накладеним віддаленим кваліфікованим електронним підписом "Дія. Підпис" ("Дія ГО") особи, передається засобами Порталу Дія до інформаційної системи Мінсоцполітики для включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Після включення відомостей про особу до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб така особа може сформувати засобами Порталу Дія електронну довідку, яка підтверджує факт внутрішнього переміщення та взяття на облік такої особи відповідно до пункту 6-1 цього Порядку.

Відповідно до пункту 6-1 Порядку №509, інформаційна взаємодія Порталу Дія та Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб здійснюється відповідно до Положення про електронну взаємодію державних електронних інформаційних ресурсів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2016 р. № 606 "Деякі питання електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів".

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2020 №1278 «Про запровадження експериментального проекту щодо запровадження першої черги Єдиної інформаційної системи соціальної сфери» завданнями експериментального проекту є, в тому числі, забезпечення електронної інформаційної взаємодії Єдиної інформаційної системи соціальної сфери з Єдиним державним веб-порталом електронних послуг (Портал Дія) для забезпечення дистанційного доступу громадян до всіх послуг, що надаються інституціями соціальної сфери. Держателем Єдиної інформаційної системи соціальної сфери є Міністерство соціальної політики України, а адміністратором -Державне підприємство "Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України".

Згідно з п. 2 Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №332 (в редакції на момент подання відповідачем заяви про надання допомоги 20.04.2022), допомога надається особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, а також території адміністративно-територіальної одиниці, де проводяться бойові дії та що визначена в переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми "Є-Підтримка", затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204.

Відповідно до п. З Порядку №332, допомога надається щомісячно з місяця звернення до квітня 2022 р. включно на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах: до я осіб з інвалідністю та дітей - 3000 гривень; для інших осіб - 2000 гривень.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням.

Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 р. включно, надається починаючи з березня 2022 року.

Починаючи з травня 2022 р. допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Міністерством реінтеграції за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Відповідно до п.6 Порядку №332, для отримання допомоги внутрішньо переміщена особа заповнює заяву, яка формується засобами Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

У заяві зазначається: прізвище, власне ім`я, по батькові (за наявності) заявника; реєстраційний номер облікової картки платника податків; дата народження; відомості про задеклароване/зареєстроване місце проживання на території адміністративно-територіальної одиниці, звідки перемістилася особа; адреса місця, куди перемістилася особа, та контактний номер телефону; номер поточного рахунка із спеціальним режимом використання для зарахування допомоги "Є-Підтримка" або номер банківського рахунка (за стандартом ІВАЇЧ) заявника для виплати допомоги; наявність статусу особи з інвалідністю; відомості про неповнолітніх дітей, які перемістилися разом із внутрішньо переміщеною особою.

У відповідності до п. 9 Порядку №332 список внутрішньо переміщених осіб, які звернулися щодо виплати допомоги на проживання, за формою згідно з додатком 2 до цього Порядку формується Мінцифри на підставі поданих заяв після перевірки інформації та надається державному підприємству "Інформаційно- обчислювальний центр Міністерства соціальної політики" один раз на день не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після дня подання заяви внутрішньо переміщеною особою.

Відповідно до п. 10 Порядку №332 державне підприємство "Інформаційно- обчислювальний центр Міністерства соціальної політики" на підставі списків, отриманих від Мінцифри, включає інформацію про внутрішньо переміщених осіб, які подали заяву для виплати допомоги, до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб та щомісяця до 2, 12 і 22 числа формує Реєстри внутрішньо переміщених осіб, які звернулися щодо виплати допомоги на проживання, за формою згідно з додатком 3 до цього Порядку через АТ "Ощадбанк" на банківський рахунок (за стандартом ІВАІЧГ) у банку, в якому відкрито рахунок одержувача.

Реєстр внутрішньо переміщених осіб, які звернулися щодо виплати допомоги на проживання, подається Мінсоцполітики з накладеною кваліфікованою електронною печаткою за допомогою програмно-технічних засобів Інтегрованої комплексної інформаційної системи Пенсійного фонду України для подальшої передачі АТ "Ощадбанк".

Судом встановлено, що 20.04.2022 ОСОБА_1 самостійно сформував заяву про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та заяву про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Під час формування електронної заяви також була сформована довідка про взяття облік внутрішньо переміщеної особи на відповідача від 20.04.2022 №529-7500277856.

04.05.2022 Управлінням соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики Вінницької міської ради було опрацьовано електронну заяву відповідача про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам та рішенням від 09.05.2022 по номеру особового рахунку № НОМЕР_1 призначено відповідачу допомогу 01.03.2022 по 31.05.2022 в розмірі 2 000 грн щомісячно.

Окремо слід зазначити, що з травня 2022 мешканцям Київської області виплата допомоги як внутрішньо переміщеним особам взагалі не здійснюється, оскільки не входить до Переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на ЗО квітня 2022 року, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 25 квітня 2022 року № 75 (у редакції наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 01 травня 2022 року № 82.)

Згідно з відомостями з Єдиної інформаційної системи соціальної сфери по номеру особового рахунку № НОМЕР_2 Відповідача допомога за березень та квітень 2022 була виплачена у квітні 2022 на загальну суму 4 000 грн.

У червні 2022 державним підприємством "Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики " також була опрацьована електронна заява відповідача про надання допомоги на проживання подана через Портал Дія, сформовано особовий рахунок № НОМЕР_2 по заяві та виконано повторне призначення допомоги за березень, квітень 2022.

Згідно з відомостями з Єдиної інформаційної системи соціальної сфери по номеру особового рахунку № НОМЕР_2 Відповідача, допомога за березень та квітень 2022 була повторно йому виплачена у червні 2022 на загальну суму 4 000 грн.

Враховуючи зазначене вище, виникла надміру виплачена сума коштів допомоги внутрішньо переміщеним особам за період з березня по квітень включно 2022 в розмірі 4 000 грн.

Згідно з довідкою управління соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики Вінницької міської ради від 20.12.2023 №3334 Відповідач по номеру особового рахунку № НОМЕР_3 отримав допомогу за березень, квітень 2022 на загальну суму 4 000 грн., та довідки від 20.12.2023 № 3337 по номеру особового рахунок № НОМЕР_1 повторно отримав допомогу за березень, квітень 2022 на загальну суму 4 000 грн.

Згідно з розрахунком переплати сума переплати Відповідачу по причині подвійна виплата допомоги, особовий рахунок № НОМЕР_2 знятий з обліку та переплата становить 4 000 грн. за березень, квітень 2022.

Відповідно до пункту 12 Порядку 332, у разі неправомірної або повторної виплати отримувачу допомоги за певний період суми такої виплаченої допомоги повертаються отримувачем добровільно або за вимогою органу соціального захисту населення.

Повернення одержувачами коштів виплаченої їм допомоги проводиться на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в органах Казначейства.

У разі повернення коштів одержувачем допомоги на рахунок Мінсоцполітики заява про повторне її перерахування одержувачу не розглядається.

Повернуті кошти Мінсоцполітики використовує з дотриманням вимог бюджетного законодавства.

Відповідно до п. 29 Порядку 332 (чинного на момент подання позовної заяви) у разі неповернення надміру виплачених коштів добровільно в установлені строки орган соціального захисту населення вирішує питання про їх стягнення в судовому порядку.

Кошти надміру перерахованої (виплаченої) допомоги повертаються отримувачами на небюджетні рахунки органів соціального захисту населення, відкриті в Казначействі.

Повернуті кошти, перерахування (виплату) яких проводило Мінсоцполітики, протягом 15 робочих днів місяця, що настає за місяцем, в якому були повернуті кошти, але не пізніше ніж 26 грудня поточного року, орган соціального захисту населення перераховує на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в Казначействі, з розподілом коштів за місяцями та роками, в яких проводилася відповідна виплата.

Повернуті кошти Мінсоцполітики використовує з дотриманням бюджетного законодавства.

Орган соціального захисту населення інформує щомісяця до 5 числа наступного періоду територіальний орган Нацсоцслужби про повернення надміру виплачених коштів допомоги за формою, яка визначена Нацсоцслужбою.

Для досудового врегулювання спору, позивач повідомляв відповідача про суму переплати.

Судом встановлено, що 10.04.2023 управлінням соціального захисту населення (Лівобережне) департаменту соціальної політики Вінницької міської ради надіслано відповідачу через АТ Укрпошта повідомлення № 08/00/008/20394 про суму та спосіб добровільного повернення коштів переплати.

Повторне повідомлення про суму переплати було надіслано 27.10.2023 за № 08/00/008/157794, що підтверджується копіями листів, які долучені до матеріалів справи.

Станом на 21.12.2023 жодних повернень від отримувача допомоги не здійснювалось.

Отже, механізм повернення надмірно отриманих коштів у виді допомоги внутрішньо переміщеним особам на проживання, передбачає стягнення зазначених сум лише у випадку, якщо така надмірна виплата відбулась повторно.

Таким чином, відповідач повинен повернути державі надмірно виплачену щомісячну допомогу внутрішньо переміщеним особам на проживання, на загальну суму 4 000 грн, отриману за березень, квітень 2022, оскільки дана допомога була ним отримана незаконно.

Відповідно до частини першої статті 1212 ЦК України особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов`язана повернути потерпілому це майно. Особа зобов`язана повернути майно і тоді, коли підстава, на якій воно було набуте, згодом відпала.

Таким чином, суд, повно і всебічно з`ясувавши обставини справи, оцінивши належність, допустимість, достовірність кожного наданого доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності, дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог та наявність правових підстав для задоволення позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно до розміру задоволених позовних вимог.

Понесення позивачем судових витрат підтверджується платіжним дорученням № 2800 від 13.12.2023 про сплату судового збору у сумі 2 684 грн, який відповідно до ст. 141 ЦПК України підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

На підставі викладеного та керуючись ст. 2, 12, 13, 81, 141, 258, 259, 263-265, 280-282 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Позов Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради до ОСОБА_1 , треті особи: Міністерство соціальної політики України, про стягнення надміру виплачених коштів допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради надміру виплачені кошти допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам за березень, квітень 2022 року в розмірі 4 000 (чотири тисячі) грн 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Департаменту соціальної політики Вінницької міської ради 2 684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) грн 00 коп. судового збору.

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача. Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Позивач має право оскаржити заочне рішення шляхом подачі апеляційної скарги.

Апеляційна скарга на рішення суду подається до Київського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, або якщо апеляційну скаргу не було подано.

Повне найменування сторін та інших учасників справи:

позивач - Департамент соціальної політики Вінницької міської ради, місцезнаходження: 21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 50, код ЄДРПОУ 38782790;

відповідач - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_3 , останнє відоме місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_4 .

третя особа - Міністерство соціальної політики України, місцезнаходження: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, буд. 8/10, код ЄДРПОУ 37567866.

Суддя Дмитро ПЕТРОВ

Джерело: ЄДРСР 119222729
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку