open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа №760/8630/24 1-кп/760/2755/24

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 травня 2024 року м. Київ

Солом`янський районний суд м. Києва у складі:

-головуючого судді ОСОБА_1

-при секретарі ОСОБА_2

розглянувши у підготовчому судовому засіданні угоду про визнання винуватості від 11.04.2024р., укладену в кримінальному провадженні № 42023110000000395, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21 листопада 2023 року, між прокурором відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженцем с. Шацьк, Любомльського району, Волинської області, громадянином України, з вищою освітою, одружений, має на утриманні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_17, ІНФОРМАЦІЯ_3 , працює Генеральним директором ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЕКСІММАШ», зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_2 , раніше не судимий,

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України,

за участі сторін та інших учасників кримінального провадження:

-прокурора ОСОБА_3

-захисника ОСОБА_6

-обвинуваченого ОСОБА_4

В С Т А Н О В И В:

23.07.2003р. ОСОБА_4 разом з громадянами України ОСОБА 1, ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , заснували суб`єкт підприємницької діяльності ТОВ «НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЕКСІММАШ» (код ЄДРПОУ 32565178) (далі - ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ»), з метою здійснення господарської діяльності в наступних сферах, окрім іншого: оптової торгівлі машинами та устаткуванням, виробництва інших машин і устаткування спеціального призначення, виробництва електродвигунів, генераторів та трансформаторів, виробництва електророзподільної та контрольної апаратури, виробництва іншого електричного устаткування, виробництва гідравлічного та пневматичного устаткування, виробництва інших гумових виробів, виробництва кріпильних і гвінтонарізних виробів, механічного оброблення металевих виробів, тощо.

Зокрема, в період з 2003 року по початок 2022 року ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ» здійснювала господарську діяльність як з підприємствами-резидентами України, а також здійснювала зовнішньоекономічну діяльність з суб`єктами господарювання - нерезидентами, в тому числі з підприємствами російської федерації.

Так, 12.03.2013р. громадянами Російської Федерації ОСОБА_9 (рос. - ОСОБА_9 ) індивідуальний податковий номер НОМЕР_1 та ОСОБА_11 (рос. - ОСОБА_11 ) індивідуальний податковий номер НОМЕР_2 , створено юридичну особу ТОВ «ІМПУЛЬС» (рос. - ООО «ИМПУЛЬС») держаний реєстраційний номер російської федерації 1133123004740, зареєстроване за адресою (юридична адреса): рф, АДРЕСА_3 (далі - ТОВ «ІМПУЛЬС»).

Станом на листопад 2023 року підприємство здійснює господарську діяльність в наступних сферах (окрім іншого): торгівля оптова виробничим, електротехнічним обладнанням, машинами, апаратурою і матеріалами; виробництва інших гумових виробів; виробництво кріпильних виробів; виробництво інших готових металевих виробів, не включених в інші групи; виробництво електродвигунів, електрогенераторів і трансформаторів; торгівля оптова іншими машинами, приборами, апаратурою і обладнанням загальнопромислового і спеціального призначення.

При цьому, в період з дати реєстрації та по кінець 2023 року, ТОВ «ІМПУЛЬС» проваджуючи свою господарську діяльність на території російської федерації, здійснювала поставку товарів, робіт та послуг державному сектору економіки російської федерації, зокрема підприємствам нафтодобувної та гірничої промисловості, атомної енергетики та транспортним компаніям.

У невстановлені органом досудового розслідування час, але не пізніше 2021 року, та за невстановлених органом досудового розслідування обставин громадянин України ОСОБА_4 прийняв рішення щодо ведення фінансово-господарської діяльності із суб`єктами господарювання-нерезидентами, а саме підприємствами зареєстрованими на території російської федерації.

Так, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин 27.10.2021 між ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ» в особі директора ОСОБА_4 та ТОВ «ІМПУЛЬС» в особі директора - громадянки російської федерації ОСОБА_9 , укладено контракт №179 на виготовлення продукції із давальницької сировини (далі - Контракт), згідно умов якого «Виконавець» - ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ» зобов`язується виконати роботи з обробки валивки маслоуловлювача ER-573020.001 (давальницька сировина), а «Замовник» - ТОВ «ІМПУЛЬС» (рф) прийняти та сплатити виконані роботи. При цьому, загальна сума контракту складала 2 808 000 (два мільйони вісімсот вісім тисяч) рублів російської федерації.

Згідно п.11.2 Контракту строк його дії визначено до 31.12.2022, тобто при укладанні вказаного контракту ОСОБА_4 мав намір на довгострокове співробітництво із зазначеним підприємством-резидентом російської федерації.

В свою чергу діючи на виконання умов зазначеного вище Контракту, ТОВ «ІМПУЛЬС» здійснило поставку давальницької сировини на адресу ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ», у зв`язку з чим до митних органів України було подано електронну митну декларацію форми МД-2 №UA807000/2021/929725 від 20.01.2022.

Крім того, продовжуючи здійснювати господарську діяльність з підприємствами, що здійснюють господарську діяльність на території російської федерації, 12.01.2022 між ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ» в особі директора ОСОБА_4 та ТОВ «ІМПУЛЬС» в особі директора - громадянки російської федерації ОСОБА_9 укладено контракт №2 (далі - Контракт), згідно умов якого «Постачальник» - ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ» зобов`язується поставити покупцю, а «Покупець» - ТОВ «ІМПУЛЬС» (рф) прийняти та оплатити поставлену продукцію. При цьому, згідно п.2.2 Контракту загальна сума контракту складала 100 000 000 (сто мільйонів) рублів російської федерації.

Згідно п.11.2 Контракту строк його дії визначено до 31.12.2023, тобто при укладанні вказаного контракту ОСОБА_4 мав намір на довгострокове співробітництво із зазначеним підприємством-резидентом російської федерації.

Так, діючи за умовами контракту та підтверджуючи свої наміри щодо виконання умов Контракту, ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ» здійснило поставку продукції на адресу ТОВ «ІМПУЛЬС» (російська федерація), у зв`язку з чим до митних органів України було подано електронну митну декларацію форми МД-2 №UA807000/2022/002917 від 21.01.2022.

Таким чином, ОСОБА_4 уклавши зазначені вище контракти (договори) та виконуючи свої наміри щодо їх виконання в період з жовтня 2021 року по січень 2022 року здійснював господарську діяльність з підприємствами-резидентами Російської Федерації та мав намір на довгострокове та систематичне виконання зазначених та майбутніх угод.

Однак, в подальшому президент Російської Федерації 22 лютого 2022 року направив до ради федерації звернення про використання збройних формувань російської федерації за межами російської федерації, яке було задоволено.

Приблизно о 5 годині 00 хвилин 24 лютого 2022 року президент Російської Федерації оголосив про рішення розпочати повномасштабну військову агресію проти України та віддав відповідний наказ підрозділам збройних формувань РФ про вторгнення на територію суверенної України.

Так, 24.02.2022, на виконання вищевказаних наказів, військовослужбовці ЗФ РФ, шляхом збройної агресії із застосуванням зброї, військової техніки та артилерії, з нанесенням ракетних та авіаційно-бомбових ударів по військовій та цивільній інфраструктурі, незаконно вторглись на територію України через державні кордони України в Донецькій, Запорізькій, Житомирській, Київській, Луганській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях, та здійснили збройний напад на державні органи влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, військові частини, інші об`єкти військової та цивільної інфраструктури, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення, після чого здійснили військову окупацію частини території України, в тому числі Чернігівської селищної територіальної громади Бердянського району Запорізької області.

Так з метою відсічі військовій агресії, Указом Президента України ОСОБА_13 № 64/2022 від 24.02.2022, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, відповідно до п. 20 ч. 1 ст. 106 Конституції України, Закону України «Про правовий режим воєнного стану» введено воєнний стан на всій території України, дія якого продовжена на даний час.

Разом з тим, ОСОБА_4 , являючись громадянином України, у невстановлений час, але не пізніше 24.02.2022, достеменно знаючи, що Російська Федерація здійснила збройну агресію проти України, а також той факт, що у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України №187 від 03.03.2022 та Постанови Правління Національного банку України №18 від 24.02.2022, з російською федерацією заборонено провадження будь-якої господарської діяльності та валютних розрахунків, а в Україні діє правовий режим воєнного стану, розуміючи, що подальше ведення господарської діяльності ТОВ «НВП «ЕКСІММАШ» з підприємствами-резидентами російської федерації являється протиправним, маючи намір продовжити отримувати прибуток та попередньо домовившись з раніше йому знайомими посадовими особами ТОВ «ІМПУЛЬС» (російська федерація), прийняв добровільне рішення про провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, в особі ТОВ «ІМПУЛЬС», яке в свою чергу має фінансово-господарські відносини з підприємствами державного сектору економіки російської федерації, зокрема ВАТ «Пасажирська компанія «САХАЛІН» (рос. - ОАО «Пассажирская компания «САХАЛИН») державний реєстраційний номер НОМЕР_3 , кінцевим бенефіціарним власником якої являється ВАТ «РОСІЙСЬКИ ЗАЛІЗНИЧНІ ДОРОГИ» (рос. - ОАО «РОССИЙСКИЕ ЖЕЛЕЗНЫЕ ДОРОГИ»), відносно якого рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 19.10.2022 «про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» введеним у дію Указом Президента України №762/2022, застосовано санкції троком на 10 років у зв`язку з нанесенням останньою шкоди національній безпеці України в сфері оборони (сприяючи просуванню окупаційних військ держави агресора, її бойових машин та зброї до кордонів РФ з Україною, надаючи підтримку діям, які дестабілізують Україну, загрожують її територіальній цілісності, суверенітету та незалежності).

Так, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин, не пізніше вересня 2023 року, у громадянина України ОСОБА_4 , виник умисел на провадження фінансово-господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, шляхом організації ним фінансово-господарської діяльності ТОВ «ІМПУЛЬС».

Так, ОСОБА_4 , достовірно знаючи, що ТОВ «ІМПУЛЬС» здійснює підприємницьку діяльність на території Російської Федерації в тому числі з підприємствами державного сектору економіки держави-агресора, які завдають шкоду національній безпеці України в сфері оборони сприяючи просуванню окупаційних військ держави агресора, її бойових машин та зброї до кордонів РФ з Україною, надаючи підтримку діям, які дестабілізують Україну, загрожують її територіальній цілісності, суверенітету та незалежності, а також маючи управлінський досвід ведення господарської діяльності в аналогічній сфері виробництва товарів, виконання робіт та надання послуг, безпосередньо та заздалегідь домовившись з раніше йому відомими посадовими особами ТОВ «ІМПУЛЬС», добровільно прийняв рішення про провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором.

В подальшому, в період з вересня 2023 року по даний момент, ОСОБА_4 діючи на виконання свого злочинного умислу та переслідуючи корисний мотив, безпосередньо взявши на себе функції фактичного керівника виробничою та фінансово-господарською діяльністю ТОВ «ІМПУЛЬС», достеменно усвідомлюючи, що його дії мають протиправний характер та призводять до отримання матеріальних ресурсів та активів у вигляді грошових коштів, в тому числі шляхом сплати коштів, сформованих з податкових зобов`язань та зборів до бюджету держави-агресора (російської федерації), здійснює керівництво співробітниками підприємства, шляхом надання їм вказівок та розпоряджень щодо закупівлі/поставки товарно-матеріальних цінностей, логістичний контроль, планування ведення господарської діяльності із укладання нових контрактів із підприємствами-постачальниками та покупцями на території Російської Федерації, контроль руху грошових коштів та розрахунку з контрагентами підприємства, загальний контроль фінансово-господарської діяльності представника держави-агресора.

Зокрема, в період з 07.09.2023 по 16.10.2023 ОСОБА_4 під час спілкування зі співробітником ТОВ «ІМПУЛЬС» громадянином російської федерації ОСОБА_14 (рос. - ОСОБА_14 ), ІНФОРМАЦІЯ_4 (паспорт громадянина РФ № НОМЕР_4 ), за допомогою системи миттєвого обміну повідомленнями «Telegram», безпосередньо вчиняв дії, спрямовані на провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, а саме: надавав вказівки щодо поставки товарно-матеріальних цінностей та розміщення їх на території зазначених ним складських приміщень; здійснював контроль закупівель товарно-матеріальних цінностей, зокрема згідно отриманого їм фото рахунку на оплату №2309-264677-44218 від 28.09.2023 на суму 9 910 рублів російської федерації; безпосередньо надавав технічну документацію та надавав завдання щодо необхідності виготовлення продукції; надавав вказівки та усні інструкції з приводу проведення випробувань у виробничому процесі; розпоряджався щодо здійснення закупівель товарно-матеріальних цінностей для подальшого виробництва продукції; здійснював контроль закупівель товарно-матеріальних цінностей та розпорядження грошовими коштами підприємства, зокрема згідно отриманого їм фото рахунків на оплату №2310-243980-14736 від 11.10.2023 на суму 4 438 рублів російської федерації та №226 від 12.10.2023 на суму 9 000 рублів російської федерації.

Крім того, в той же період часу, ОСОБА_4 здійснював спілкування із співробітником ТОВ «ІМПУЛЬС» громадянином Російської Федерації ОСОБА_16 (рос. - ОСОБА_16 ), ІНФОРМАЦІЯ_5 (паспорт громадянина Російської Федерації НОМЕР_11), останній консультувався з ОСОБА_4 щодо технічних питань виробничого процесу ТОВ «ІМПУЛЬС».

11 квітня 2024 року між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_4 укладено угоду про визнання винуватості, згідно якої обвинувачений повністю та беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні зазначеного вище діяння.

Сторони визначили призначення ОСОБА_4 покарання у виді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 170 000 грн. з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 (десять) років з конфіскацією 22000 (двадцяти двох тисяч) російських рублів та 8800 (восьми тисяч вісімсот) гривень, належних обвинуваченому.

За змістом угоди обвинувачений ОСОБА_4 усвідомлює і розуміє, що відповідно до ст. 473 КПК України наслідком укладання та затвердження даної угоди для її сторін є:

- обмеження прав прокурора, обвинуваченого на оскарження вироку згідно з положеннями статей 394 та 424 КПК України;

- відмова обвинуваченого від здійснення прав, передбачених абзацами 1 та 4 п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України.

Обвинувачений ОСОБА_4 усвідомлює, що у разі невиконання ним угоди про визнання винуватості, прокурор, відповідно до ст. 476 КПК України упродовж строків давності притягнення до кримінальної відповідальності має право звернутись до суду з клопотанням про скасування вироку та здійснення судового розгляду у межах кримінального провадження в загальному порядку.

Обвинувачений ОСОБА_4 усвідомлює, що умисне невиконання даної угоди є підставою для притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 389-1 КК України.

У суді обвинувачений ОСОБА_4 , цілком розуміючи свої процесуальні права, наслідки укладання та затвердження цієї угоди, а також характер висунутого обвинувачення, погоджуючись з його кваліфікуючими ознаками та визнаючи вину, підтримав умови вказаної угоди і просив про її затвердження. Прокурор та захисник висловилися про затвердження цієї угоди. Суд переконався в добровільності позиції сторін.

Таким чином, суд визнає доведеною вину ОСОБА_4 у здійсненні провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Згідно з абз. 5 ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена щодо кримінальних проступків, злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам. Укладення угоди про визнання винуватості у кримінальному провадженні щодо уповноваженої особи юридичної особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, у зв`язку з яким здійснюється провадження щодо юридичної особи, а також у кримінальному провадженні щодо кримінальних правопорушень, внаслідок яких шкода завдана державним чи суспільним інтересам або правам та інтересам окремих осіб, у яких беруть участь потерпілий або потерпілі, не допускається, крім випадків надання всіма потерпілими письмової згоди прокурору на укладення ними угоди.

Суд, при затвердженні погодженої міри покарання ОСОБА_4 враховує характер та ступінь суспільної небезпеки, вчиненого обвинуваченим правопорушення, що належить до категорії нетяжких злочинів, що в результаті його вчинення тяжких наслідків не настало, похилий вік обвинуваченого, а також інші дані про його особу:

- раніше не судимий, має постійне місце реєстрації та проживання, зайнятий суспільно-корисною працею, за місцем роботи характеризується позитивно, одружений, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває;

- обставини, що пом`якшують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 : щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину.

- обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого ОСОБА_4 не встановлено.

Визначене в угоді покарання відповідає вимогам ст. 65 КК України.

Таким чином, укладена між сторонами угода про визнання винуватості відповідає положенням статей 53, 63, 65, 111-1 ч. 4 КК України і має бути затверджена.

Враховуючи вказані обставини та дані про особу ОСОБА_4 в сукупності з низкою пом`якшуючих обставин, суд вважає, необхідним затвердити угоду про визнання винуватості та призначити обвинуваченому ОСОБА_4 покарання в межах санкції ч. 4 ст. 111-1 КК України у виді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 170 000 грн. з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 (десять) років з конфіскацією належних обвинуваченому 22000 (двадцяти двох тисяч) російських рублів та 8800 (восьми тисяч вісімсот) гривень.

Запобіжний захід відносно ОСОБА_4 не застосований.

На підставі ч. 4 ст. 174 КПК України арешт:

- накладений ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 15.03.2024р. (справа № 760/4529/24, провадження № 1-кс/760/2528/24) на майно, із забороною ОСОБА_18 до завершення досудового розслідування та судового розгляду користуватися та розпоряджатися майном, вилученим в ході проведення обшуку, у будь-який спосіб, а саме: флеш накопичувач чорного кольору; мобільний телефон марки Apple iPhone 11 ProMax, темно-зеленого кольору у захисному чохлі блакитного кольору, ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 з сім-карткою з номером мобільного телефону НОМЕР_7 ; ноутбук марки Lenovo, s/n: PF347WL5 із зарядним пристроєм до нього; планшет марки Lenovo, модель: ТВ-Х606Х, ІМЕІ: НОМЕР_8 із зарядним пристроєм до нього, необхідно скасувати.

- накладений ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 05.03.2024р. (справа № 760/4526/24, провадження № 1-кс/760/2526/24) на майно, яке вилучене під час проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 , що за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: мобільний телефон Samsung Galaxy Note 9, чорного кольору без чохла, ІМЕІ1: НОМЕР_9 , ІМЕІ2: НОМЕР_10 з серійним номером: НОМЕР_12; ноутбук ASUS, чорного кольору, модель: K73S з серійним номером B7N0AS38476728B та зарядний пристрій до нього, необхідно скасувати.

- накладений ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 26.03.2024р. (справа № 760/6087/24, провадження № 1-кс/760/3134/24) на майно підозрюваного ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42023110000000395, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.11.2023, а саме на: частину квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_4 ; 10% корпоративних прав Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Ексіммаш» (код ЄДРПОУ 32565178), необхідно скасувати.

На підставі ст. 100 КПК України речові докази:

- мобільний телефон Samsung Galaxy Note 9, чорного кольору без чохла, ІМЕІ1: НОМЕР_9 , ІМЕІ2: НОМЕР_10 з серійним номером: НОМЕР_12, ноутбук ASUS, чорного кольору, модель: K73S з серійним номером B7N0AS38476728B та зарядний пристрій до нього, необхідно повернути володільцю,

- грошові кошти у сумі 12800 доларів США, купюрами у кількості 129 штук та 6415 євро, купюрами у кількості 78 штук, необхідно повернути володільцям

- флеш накопичувач чорного кольору; мобільний телефон марки Apple iPhone 11 ProMax, темно-зеленого кольору у захисному чохлі блакитного кольору, ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 з сім-карткою з номером мобільного телефону НОМЕР_7 ; ноутбук марки Lenovo, s/n: PF347WL5 із зарядним пристроєм до нього; планшет марки Lenovo, модель: ТВ-Х606Х, ІМЕІ: НОМЕР_8 із зарядним пристроєм до нього, необхідно повернути володільцю.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не заявлявся.

Процесуальні витрати на залучення експерта у кримінальному провадженні відсутні.

Керуючись ст.ст. 370, 374, 376, 468-476 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 11 квітня 2024 року між прокурором відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 та обвинуваченим ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за участю захисника ОСОБА_6 .

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Призначити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , покарання у виді штрафу в розмірі десяти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 170 000 грн. з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 (десять) років з конфіскацією належних обвинуваченому 22000 (двадцяти двох тисяч) російських рублів та 8800 (восьми тисяч вісімсот) гривень.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 15.03.2024р. (справа № 760/4529/24, провадження № 1-кс/760/2528/24) на майно, із забороною ОСОБА_18 до завершення досудового розслідування та судового розгляду користуватися та розпоряджатися майном, вилученим в ході проведення обшуку, у будь-який спосіб, а саме: флеш накопичувач чорного кольору; мобільний телефон марки Apple iPhone 11 ProMax, темно-зеленого кольору у захисному чохлі блакитного кольору, ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 з сім-карткою з номером мобільного телефону НОМЕР_7 ; ноутбук марки Lenovo, s/n: PF347WL5 із зарядним пристроєм до нього; планшет марки Lenovo, модель: ТВ-Х606Х, ІМЕІ: НОМЕР_8 із зарядним пристроєм до нього - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 05.03.2024р. (справа № 760/4526/24, провадження № 1-кс/760/2526/24) на майно, яке вилучене під час проведення обшуку за місцем фактичного проживання ОСОБА_4 , що за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: мобільний телефон Samsung Galaxy Note 9, чорного кольору без чохла, ІМЕІ1: НОМЕР_9 , ІМЕІ2: НОМЕР_10 з серійним номером: НОМЕР_12; ноутбук ASUS, чорного кольору, модель: K73S з серійним номером B7N0AS38476728B та зарядний пристрій до нього - скасувати.

Арешт, накладений ухвалою слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва від 26.03.2024р. (справа № 760/6087/24, провадження № 1-кс/760/3134/24) на майно підозрюваного ОСОБА_4 у кримінальному провадженні №42023110000000395, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.11.2023, а саме на: частину квартири, розташованої за адресою: АДРЕСА_4 ; 10% корпоративних прав Товариства з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «Ексіммаш» (код ЄДРПОУ 32565178) - скасувати.

Речові докази:

- мобільний телефон Samsung Galaxy Note 9, чорного кольору без чохла, ІМЕІ1: НОМЕР_9 , ІМЕІ2: НОМЕР_10 з серійним номером: НОМЕР_12, ноутбук ASUS, чорного кольору, модель: K73S з серійним номером B7N0AS38476728B та зарядний пристрій до нього - повернути володільцю,

- грошові кошти у сумі 12800 доларів США, купюрами у кількості 129 штук та 6415 євро, купюрами у кількості 78 штук - повернути володільцям

- флеш накопичувач чорного кольору; мобільний телефон марки Apple iPhone 11 ProMax, темно-зеленого кольору у захисному чохлі блакитного кольору, ІМЕІ1: НОМЕР_5 , ІМЕІ2: НОМЕР_6 з сім-карткою з номером мобільного телефону НОМЕР_7 ; ноутбук марки Lenovo, s/n: PF347WL5 із зарядним пристроєм до нього; планшет марки Lenovo, модель: ТВ-Х606Х, ІМЕІ: НОМЕР_8 із зарядним пристроєм до нього - повернути володільцю.

Вирок може бути оскаржений до Київського апеляційного суду через Солом`янський районний суд м. Києва протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку, і його копія після проголошення негайно вручається обвинуваченому та прокурору.

Копія судового рішення не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику судового провадження, який не був присутнім в судовому засіданні.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 119055409
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку