open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

13 травня 2024 року справа № 320/14362/24

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Приватного акціонерного товариства "Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901" про закриття провадження в адміністративній справі за позовом Приватного акціонерного товариства "Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901" до Державної інспекції архітектури та містобудування України, Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Громадська організація "Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО", Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс "Козацький", про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду через підсистему "Електронний суд" звернулось Приватне акціонерне товариство "Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901" з позовом від 28.02.2024 до Державної інспекції архітектури та містобудування України в особі Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради, в якому позивач просить суд визнати протиправними та скасувати Дозволи на виконання будівельних робіт видані Управлінням з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано Франківської міської ради на замовлення Громадської Організації «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО», зареєстровані в Реєстрі документів ЄДЕССБ 15 січня 2024 року за № ІФ012231228944, ІФ012231221255, ІФ012240104833, ІФ012231221954.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями справа розподілена судді Кушновій А.О. 01.04.2024 о 11 год. 56 хв.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 08.04.2024 позовну заяву залишено без руху та встановлено позивачу 10-денний строк з дня отримання копії ухвали суду, протягом якого позивачу необхідно було усунути недоліки позовної заяви, а саме: надати уточнену позовну заяву (два примірники), з урахуванням вказаних судом зауважень, а саме чітко визначити відповідача (ів) по справі, та/або уточнити прохальну частину позовної заяви; - надати копію Договору про участь у будівництві комплексу багатоквартирних житлових будинків від 10.10.2019, укладеного між ПрАТ «САТП-0901», ТОВ «ЖК «Козацький» та ГО «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО».

15.04.2024 представником позивача нарочно через канцелярію суду подано докази усунення недоліків позовної заяви, дослідивши які суд дійшов висновку про виконання позивачем вимог ухвали суду від 08.04.2024 та усунення недоліків позовної заяви у повному обсязі.

Так, позивачем подано до Київського окружного адміністративного суду уточнену позовну заяву від 15.04.2024, в якій Приватне акціонерне товариство "Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901" звертається до Київського окружного адміністративного суду до Державної інспекції архітектури та містобудування України, Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради з вимогами:

- зобов`язати Державну інспекцію архітектури та містобудування України виключити з Реєстру документів ЄДЕССБ Дозволи на виконання будівельних робіт, зареєстрованих 15.01.2024 за №ІФ012231228944, ІФ012231221255, ІФ012240104833, ІФ012231221954 з моменту їх внесення;

- визнати протиправними та скасувати Дозволи на виконання будівельних робіт видані Управлінням з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради на замовлення Громадської Організації «Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО», зареєстровані в Реєстрі документів ЄДЕССБ 15 січня 2024 року за № ІФ012231228944, ІФ012231221255, ІФ012240104833, ІФ012231221954.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 15.04.2024 відкрито провадження в адміністративній справі. Вирішено, що розгляд справи буде здійснюватися одноособово суддею Кушновою А.О. за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Залучено до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Громадську організацію "Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО", Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс "Козацький".

24.04.2024 на адресу суду через підсистему "Електронний Суд" від третьої особи Громадської організації "Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО" надійшло клопотання про передачу матеріалів адміністративної справи №320/14362/24 до Івано-Франківського окружного адміністративного суду за територіальною підсудністю, з огляду на те, що позовні вимоги позивачем пред`явлені тільки до Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради, самостійних вимог до Державної інспекції архітектури та містобудування України у прохальній частині позовної заяви позивачем не зазначено.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 06.05.2024 встановлено учасникам справи 5-денний строк з дня отримання копії ухвали суду для надання письмових пояснень та/або заперечень щодо клопотання третьої особи Громадської організації "Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО" від 24.04.2024 про передачу матеріалів адміністративної справи №320/14362/24 до Івано-Франківського окружного адміністративного суду за територіальною підсудністю.

10.05.2024 канцелярією суду зареєстровано заяву представника позивача від 09.05.2024 про закриття провадження у справі у зв`язку із відмовою від позову, подану через підсистему "Електронний Суд".

Розглянувши вказану заяву представника позивача від 09.05.2024 про відмову від позову та закриття провадження у справі, суд зазначає таке.

Відповідно до ч.3 ст.9 КАС України, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно із ч.1 ст.47 Кодексу адміністративного судочинства України позивач має право на будь-якій стадії судового процесу відмовитися від позову.

Відповідно до ч.1 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Згідно з ч.2 ст.189 Кодексу адміністративного судочинства України до ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог (ч.3 ст.189 КАС України).

Пунктом 2 ч.1 ст.238 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Відповідно до частини першої статті 239 Кодексу адміністративного судочинства України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Так, у заяві про закриття провадження у справі у зв`язку із відмовою від позову позивачем зазначено, що останній відмовляється від позовних вимог до Державної інспекції архітектури та містобудування України, Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради.

Суд зазначає, що дії позивача щодо відмови від адміністративного позову не суперечать нормам закону та не порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси, тому суд вважає за можливе прийняти відмову позивача від позову та закрити провадження у справі.

Керуючись статтями 238, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Прийняти відмову позивача від позову.

2. Закрити провадження в адміністративній справі №320/14362/24 за позовом Приватного акціонерного товариства "Спеціалізоване автомобільно-транспортне підприємство-0901" до Державної інспекції архітектури та містобудування України, Управління з питань Державного архітектурно-будівельного контролю Івано-Франківської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Громадська організація "Івано-Франківська обласна спілка учасників та інвалідів АТО", Товариство з обмеженою відповідальністю "Житловий комплекс "Козацький", про визнання протиправними та скасування рішень, зобов`язання вчинити певні дії.

3. Копію даної ухвали видати (надіслати) учасникам справи (їх представникам), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала у справі набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Кушнова А.О.

Джерело: ЄДРСР 118987832
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку