open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа №345/2358/24

Провадження № 3/345/691/2024

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29.04.2024 року м. Калуш

Суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Онушканич В.В., розглянувши матеріали справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , працюючого машиністом в приватній фірмі «Горизонт», РНОКПП НОМЕР_1 , громадянина України, за ст. 122-5 КУпАП-

в с т а н о в и в:

Постановою Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 17.04.2024 року ОСОБА_1 визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122-5 КУпАП, та призначено йому стягнення у вигляді штрафу в розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500,00 грн. з конфіскацією спеціальних світлових сигнальних пристроїв, які були вилучені в ОСОБА_1 27.03.2024 року.

Водночас в резолютивній частині постанови не уточнено місцезнаходження спеціальних світлових сигналів, як підлягають конфіскації. Відповідно до протоколу виявлення та вилучення від 27.03.2024 року (а.с.11) вбачається, що спеціальні світлові сигнальні пристрої, які були вилучені в ОСОБА_1 , були передані на зберігання в камеру зберігання речових доказів в Калуському РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що наявні підстави для виправлення допущеної описки.

Оскільки положення КУпАП не регулюють порядок виправлення описки в постанові суду, виникла необхідність в застосуванні принципу аналогії.

Згідно загальних вимог діючого законодавства та враховуючи принцип аналогії закону, суд приходить до висновку, про можливість з власної ініціативи або за заявою осіб, які беруть участь у справі, виправити допущені у судовому рішенні описки чи арифметичні помилки. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер.

Враховуючи, що виправлення описки не тягне за собою зміну змісту постанови суду по суті, не погіршує становище особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, суд вважає за необхідне виправити описку та вказати в абзаці першому резолютивної частини постанови суду від 17.04.2024 року, що спеціальні світлові сигнальні пристрої, які були вилучені в ОСОБА_1 27.03.2024 року, знаходяться на зберіганні в камері зберігання речових доказів в Калуському РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Керуючись ст.294 КУпАП,-

п о с т а н о в и в :

Виправити описку, допущену в постанові Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 17.04.2024 року, а саме абзац перший резолютивної частини постанови викласти у наступній редакції: « ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 122-5 КУпАП, та призначити стягнення у вигляді штрафу в розмірі п`ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 8500,00 грн. з конфіскацією спеціальних світлових сигнальних пристроїв, які були вилучені в ОСОБА_1 27.03.2024 року та знаходяться на зберіганні в камері зберігання речових доказів в Калуському РВП ГУНП в Івано-Франківській області».

Постанова є остаточною й оскарженню не підлягає.

Суддя

Джерело: ЄДРСР 118680779
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку