open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

24.04.24

Справа № 744/376/24

Провадження по справі № 2/744/109/2024

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

м.Семенівка 24 квітня 2024 року

Суддя Семенівського районного суду Чернігівської області Смага С. В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Семенівської міської ради Новгород-Сіверського району Чернігівської області про визнання права власності на земельну ділянку; треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області, Семенівська державна нотаріальна контора Чернігівської області, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачем, ОСОБА_1 , подана до суду позовна заява до відповідачів: ОСОБА_2 , Семенівської міської ради Новгород-Сіверського району Чернігівської області, в якій позивач просить визнати за нею, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , право власності на земельну ділянку, що належала померлій ІНФОРМАЦІЯ_2 бабі ОСОБА_3 , що знаходиться на території колишньої Погорільської сільської ради Новгород-Сіверського (колишня назва - Семенівського) району, наданої для ведення особистого селянського господарства площею - 3,0976 га, кадастровий номер 7424785000:07:001:0935».

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175-177 Цивільного процесуального кодексу України, у зв`язку з чим для відкриття позовного провадження у цивільній справі перешкод немає. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Заява підсудна Семенівському районному суду Чернігівської області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Клопотання позивача про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження у позовній заяві не міститься й окремо воно до суду не подане, а тому справа має розглядатися у порядку загального позовного провадження.

Відповідно до вимогст. 189 Цивільного процесуального кодексу України, з метою остаточного визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення можливих відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, необхідно провести підготовче провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 4, 187 Цивільного процесуального кодексу України, -

У Х В А Л И В:

Прийняти позовнузаяву дорозгляду тавідкрити загальнепозовне провадженняу цивільнійсправі запозовною заявою,поданою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків НОМЕР_1 ,проживаючої заадресою: АДРЕСА_1 , до ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ,реєстраційний номероблікової карткиплатника податків НОМЕР_2 ,проживаючої заадресою: АДРЕСА_1 ; Семенівської міської ради Новгород-Сіверського району Чернігівської області (ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 04062009, місцезнаходження: вулиця Героїв України, будинок 6, місто Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області, 15400) про визнання права власності на земельну ділянку; треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Головне управління Держгеокадастру у Чернігівській області (ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 39764881, місцезнаходження: вулиця Пятницька, будинок 11-А, місто Чернігів, 14000), Семенівська державна нотаріальна контора Чернігівської області (ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ 02901718, місцезнаходження: вулиця Героїв України, будинок 2, місто Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області, 15400).

Призначити підготовче судове засідання в приміщенні Семенівського районного суду Чернігівської області (вулиця Центральна, 6, місто Семенівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області) на 16 травня 2024 року на 09 годину 00 хвилин.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу та третім особам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити позивачу, що докази подаються разом з позовною заявою. Позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог, змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання, а також надати суду докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч. ч. 2, 3 ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України та копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обгрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

У разі неможливості подати докази самостійно, клопотання про витребування доказів судом подається разом з позовною заявою позивачем та разом з відзивом на позовну заяву відповідачем з дотриманням вимог ч. 2ст. 84Цивільного процесуального кодексу України.

Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обгрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Зобов`язати третю особу Семенівську державну нотаріальну контору Чернігівської області надати суду інформаційну довідку з Спадкового реєстру про наявність заведеної спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 , а також відомості про коло спадкоємців (додаток № 10 Положення про Спадковий реєстр).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/sud2519.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Семенівського районного суду Чернігівської області (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала може бути оскаржена в частині недотримання правил підсудності до Чернігівського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали; в іншій частині ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя: С. В. Смага

Джерело: ЄДРСР 118582522
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку