open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 588/658/24

Провадження № 1-в/588/27/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 квітня 2024 року м. Тростянець

Тростянецький районний суд Сумської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3 ,

представника органу з питань пробації ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання Охтирського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області відносно засудженого,

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Велика Чернігівка, Станично-Луганського району Луганської області, громадянина України, з неповною загальною середньою освітою, непрацюючого, неодруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , фактично проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

про звільнення від відбування покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку,

У С Т А Н О В И В :

Охтирський районнийсектор №1філії Державноїустанови «Центрпробації» вСумській області15.04.2024звернувся досуду ізклопотанням прозвільнення ОСОБА_5 від відбуванняпокарання,призначеного вирокомОхтирського міськрайонногосуду Сумськоїобласті від13.04.2023,у зв`язкуіз закінченняміспитового строку.Клопотання мотивованотим,що заперіод перебуванняна облікузасуджений зарекомендувавсебе позитивно.До адміністративноївідповідальності непритягувався,повторних кримінальнихправопорушень нескоїв.Відповідно допостанови провстановлення днівявки нареєстрацію (1-шата 3-тясереда кожногомісяця) з`являвсявчасно табез порушень.Обов`язки,покладені нанього судом, виконав в повній мірі. При проведені оцінки ризиків вчинення повторних кримінальних правопорушень щодо засудженого криміногенні потреби були відсутні.

Представник Охтирського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області ОСОБА_4 у судовому засіданні клопотання підтримала та просила задовольнити з підстав, викладених у клопотанні.

Засуджений ОСОБА_5 у судовому засіданні також підтримав клопотання та просив звільнити його від відбування покарання.

Прокурор ОСОБА_3 у судовому засіданні не заперечив проти звільнення засудженого від відбування призначеного покарання.

Заслухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали особової справи засудженого, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, виходячи з таких мотивів.

Вироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 13.04.2023 ОСОБА_5 був визнаний винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 185 КК України та йому було призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_5 було звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, з іспитовим строком тривалістю 1 (один) рік. Також на ОСОБА_5 судом було покладено такі обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вказаний вирок суду набрав законної сили 16.05.2023.

Іспитовий строк, визначений вироком Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 13.04.2023, який відповідно до ст. 165 КВК України обчислюється з моменту проголошення вироку суду, закінчився 12.04.2024.

З матеріалів особової справи засудженого вбачається, що ОСОБА_5 протягом іспитового строку не притягувався до адміністративної відповідальності.

Відповідно постанови про встановлення днів явки на реєстрацію (1-ша та 3-тя середа кожного місяця) з`являвся вчасно та без порушень.

За місцемпроживання ОСОБА_5 характеризується позитивно.

Відомості про вчинення ОСОБА_5 нового злочину відсутні, що вбачається з вимоги УІП ІПКП ГУ НП в Сумській області.

Таким чином, вищевикладене свідчить про те, що засуджений в цілому виконав покладені на нього вироком суду обов`язки.

Згідно з частиною першою статті 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

За таких обставин, клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 78 КК України, ст. 165 КВК України, п.9 ч.1 ст.537, ст.539 КПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання Охтирського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області про звільнення ОСОБА_5 від відбування покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від відбування покарання з випробуванням, призначеного вироком Охтирського міськрайонного суду Сумськоїобласті від13.04.2023 у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду через Тростянецький районний суд Сумської області протягом 7 днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 118537455
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку