open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 646/3487/24

Провадження № 2-а/646/20/2024

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження

19 квітня 2024 року місто Харків

Червонозаводський районний суд міста Харкова у складі судді Демченко І.М. у порядку вирішення питання про відкриття провадження у справі, розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , представник позивача - адвокат Приблуда Євген Вікторович, адреса для листування: місто Харків, а/с 70, електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 , до ІНФОРМАЦІЯ_2 , електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_3 , про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення № 89 від 20.03.2024 про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 210-1 КУпАП

В С Т А Н О В И В :

29.03.2024 ОСОБА_1 звернувся до Червонозаводського районного суду міста Харкова з позовною заявою про скасування постанови № 89 від 20.03.2024 про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 210-1 КУпАП.

Ухвалою суду від 08.04.2024 позовну заяву залишено без руху та надано 10-денний строк для усунення недоліків.

18.04.2024 недоліки позовної заяви усунені, судовий збір сплачено.

В іншій частині позовна заява відповідає вимогам ст.160 КАС України.

Відповідно до ч.1 ст. 286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 77, 159, 160, 161, 171, 268, 269, 286 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача - адвокат Приблуда Євген Вікторович, до ІНФОРМАЦІЯ_4 міста Харкова про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення № 89 від 20.03.2024 про притягнення до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 210-1 КУпАП.

Справа буде розглянута за правилами розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ, визначеними ст. 286 КАС України у судовому засіданні, яке відбудеться 26 квітня 2024 року об 11 год 35 хв у приміщенні Червонозаводського районного суду міста Харкова за адресою: місто Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, 36, 3 під`їзд.

Направити відповідачеві копію адміністративного позову з копіями доданих до нього документів та роз`яснити їх право у строк 5 днів з дня отримання копії даної ухвали надіслати (надати) суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам ст. 162 КАС України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, про що до відзиву додається документ, що підтверджує таке надіслання (надання).

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 3 ст. 79 КАС України відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву. За положеннями ч. 4 ст. 159 КАС України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Роз`яснити відповідачам, що відповідно до ч. 2 ст. 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача. Суб`єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі.

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки https://cz.hr.court.gov.ua/sud2035/gromadyanam/csz/.

Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала може бути оскаржена щодо порушення правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Демченко

Джерело: ЄДРСР 118475053
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку