open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 157/564/24

Провадження №2-о/157/45/24

рядок класифікатора 17

У Х В А Л А

про відкриття провадження

02 квітня 2024 року місто Камінь-Каширський

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Антонюк О.В., вивчивши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документа,

встановив:

Заявник ОСОБА_1 , який проживає по АДРЕСА_1 , звернувся у суд із заявою, що підписана його представником адвокатом Федчиком С.В. (місце знаходження: вул. Шевченка, 5, м. Камінь-Каширський, Волинська область), повноваження якої підтверджуються ордером № 1089064 від 29 березня 2024 року, (заінтересована особа - Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, місцезнаходження: вул. Винниченка, 67, Луцьк, Волинська область), в якій просить встановити факт належності йому, ОСОБА_1 , Державного акта на право приватної власності на землю серії І-ВЛ №036049, а саме на п`ять земельних ділянок загальною площею 1,25 га для будівництва і обслуговування жилого будинку та ведення особистого селянського господарства, виданого 30 грудня 2003 року Видричівською сільською радою Камінь-Каширського району Волинської області, зареєстрованого в Книзі записів державних актів на право приватної власності на землю за №3951. В обґрунтування заяви зазначає, що при видачі заявнику Видричівською сільською радою Камінь-Каширського району Волинської області 30 грудня 2003 року зазначеного Державного акта, в графі «прізвище, ім`я, по батькові», де зазначаються дані особи, якій видано Державний акт, вказано « ОСОБА_1 ». Дана помилка вірогідно допущена через неуважність відповідної посадової особи, котра оформлювала вказаний Державний акт. Той факт, що цей Державний акт належить йому (заявнику), підтверджується збігом інших анкетних даних - прізвища та імені, його місцем проживання, вказаним у паспорті громадянина України та в Державному акті: с. Видричі, Камінь-Каширський район, наявністю у нього оригіналу вказаного Державного акта, довідкою Видричівського старостинського округу Виконавчого комітету Камінь-Каширської міської ради. З 01.01.2013 у зв`язку з набранням чинності Законом України «Про Державний земельний кадастр», постановою Кабінету Міністрів України № 1051 «Про затвердження Порядку ведення Державного земельного кадастру» та змін до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», державні акти на право власності чи право постійного користування земельною ділянкою не видаються, а отже, отримати новий Державний акт замість того, у якому міститься помилка, неможливо. Таким чином, в інакший спосіб, аніж шляхом звернення до суду із заявою, усунути вказані розбіжності немає можливості. При оформленні права власні на земельну ділянку та отриманні Державного акта на право приватної власності на землю серії І-ВЛ №036049 земельним ділянкам не присвоєно кадастрові номери. Через допущену помилку в Державному акті на право приватної власності на землю він не має можливості присвоїти зазначеним земельним ділянкам кадастрові номери, оскільки не може підтвердити факт належності йому зазначеного вище Державного акта.

Подана ОСОБА_1 заява віднесена до підсудності Камінь-Каширського районного суду Волинської області, за змістом і формою відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 175, 177, 318 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), та оплачена судовим збором.

Підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, що передбачені ст. ст. 185, 186 ЦПК України, немає.

За змістом ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється, зокрема, за правилами окремого провадження.

Відповідно до ч. 7 ст. 19 ЦПК України окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Суд розглядає в порядку окремого провадження справи, зокрема, про встановлення фактів, що мають юридичне значення, у тому числі встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті (ч. 2 ст. 293, ч. 1 ст. 315 ЦПК).

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Отже, заяву ОСОБА_1 належить прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі, розглядати її в порядку окремого провадження та призначити судове засідання.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 293, 315, 316, 318 ЦПК України, -

постановив:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі.

Цивільну справу за заявою заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Головне управління Держгеокадастру у Волинській області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документа, розглядати у порядку окремого провадження і призначити судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Камінь-Каширського районного суду Волинської області за адресою: вул. Воля, 13, м. Камінь-Каширський, Волинська область, о 16 год 00 хв 01 травня 2024 року

Ухвалу про відкриття провадження надіслати заявнику та заінтересованій особі; заінтересованій особі Головному управлінню Держгеокадастру у Волинській області надіслати також копії заяви з копіями доданих до заяви документів та надати їй строк 15 календарних днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подання письмових пояснень щодо заяви. Копія пояснень та доданих до нього документів заявнику повинні бути надіслані (надані) заінтересованою особою одночасно з надісланням (наданням) пояснень до суду.

У суді наявна технічна можливість забезпечити право учасників справи брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://km.vl.court.gov.ua/sud0304/gromadyanam/csz/.

Суддя: О.В. Антонюк

Джерело: ЄДРСР 118108292
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку