open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 946/6452/23

Провадження № 2-о/946/36/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 березня 2024 року Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

в складі: головуючого судді Баннікової Н.В.,

за участю секретаря судового засідання Узун К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Ізмаїл в окремому провадженні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Ізмаїльський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Ізмаїльському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), Ізмаїльський відділ державної міграційної служби України в Одеській області ГУ ДМС України про встановлення факту, що має юридичне значення,-

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2023 року ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме, про встановлення факту народження дитини жіночої статі, ІНФОРМАЦІЯ_1 (тобто, її) , у місті Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області Держави Україна, яка народилася у матері ОСОБА_2 тощо, оскільки, для оформлення паспорту громадянинки України необхідне свідоцтво про народження.

Заявниця подала заяву про розгляд справи без її участі, заяву підтримує.

Начальник Ізмаїльського віддіу державної реєстрації актів цивільного стану в Ізмаїльському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) подала заяву про розгляд справи без участі представника, щодо задоволення заяви заперечення відсутні.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку щодо задоволення заяви, виходячи з наступного.

Так, згідно довідці №01/08-384 від 07.06.2022 року, наданою КНП ІМР ІР ОО «ІМЦЛ» пренатальний центр, 05.02.1996 року ОСОБА_2 народжувала дитину жіночої статі в Ізмаїльському пологовому будинку.

Відповідно до довідці № 817 від 07.07.2022 року, виданою Суворовською селищною радою Ізмаїльського району Одеської області, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , без реєстрації мешкала з 1996 р. по 2022 р. за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно довідці № 1254 від 14.11.2022 року, виданою Суворовською селищною радою Ізмаїльського району Одеської області, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , дійсно є такою, як особа, що мешкає в АДРЕСА_1 .

Як вбачається з довідці № 84 від 23.06.2017 року, виданою директором Суворовської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , дійсно навчалась з 1 по 5 клас Суворовської ЗОШ І_ІІІ ступенів, на підставі наказів № 137 від 19.09.2002 року та наказу № 132 В від 18.06.2007 року.

ІНФОРМАЦІЯ_3 померла ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , що підтверджується лікарським свідоцтвом про смерть №18 від 18.01.2013 року, виданим КУ « Одеське обласне бюро судово-медичної експертизи».

У відповідності до вимог ч. 1ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справу не інакше як за зверненням особи в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідност.293ЦПК України окреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п. 5 ч. 2ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

У відповідності до ч. 3ст.294ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно п. 1 ч. 1ст.315ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Пунктом 1Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» № 5 від 31.03.1995 рокупередбачено, що в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо: згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

З огляду на вищевикладене, суд вважає може вважати доведеним факт того, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , дійсно народилась у матері ОСОБА_2 у місті Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області Держави Україна.

Керуючись ст. ст.13,258,259,263,264,265,293,294,315,319 ЦПК України, -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи Ізмаїльський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Ізмаїльському районі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції(м.Одеса), Ізмаїльський відділ державної міграційної служби України в Одеській області ГУ ДМС України про встановлення факту, що має юридичне значення, -задовольнити.

Встановити факт народження дитини жіночої статі, ІНФОРМАЦІЯ_1 , у місті Ізмаїл Ізмаїльського району Одеської області Держави Україна, яка народилася у матері ОСОБА_2 .

Зазначити відомості про дитину та батьків: прізвище дитини « ОСОБА_3 , ім`я « ОСОБА_4 », по-батькові « ОСОБА_5 », дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_5 , місце народження - місто Ізмаїл, Ізмаїльський район, Одеська область, Держава Україна, мати ОСОБА_2 , батько ОСОБА_6 .

Допустити негайне виконання рішення суду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Повний текст рішення суду було складено 28.03.2024року.

Суддя (підпис)

З оригіналом згідно

Суддя Н.В.Баннікова

Джерело: ЄДРСР 117976526
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку