open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 373/309/24

Номер провадження 2/373/371/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(заочне рішення)

25 березня 2024 року м. Переяслав

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області в складі

головуючої судді Залеської А.О.,

за участі секретаря судових засідань Руденко О.М.,

розглянувши в судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

установив:

Представник позивача АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» Сербіна А.О., діючи на підставі довіреності від 16.02.2023, подала до суду позовну заяву, в якій просить стягнути з відповідача ОСОБА_1 на користь АТ «Універсал Банк» заборгованість за Договором про надання банківських послуг «Monobank» від 28.07.2020 станом на 07.11.2023 у розмірі 11614,33 грн та понесені судові витрати в розмірі 3028,00 грн.

Позов обґрунтовано тим, що АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» запустив новий проект monobank, в ході якого клієнтам (фізичним особам) відкриваються поточні рахунки, спеціальним платіжним засобом яких є платіжні картки monobank. Особливістю проекту monobank є те, що банківське обслуговування здійснюється дистанційно без відділень. Після перевірки кредитної історії на платіжних картках monobank за заявою клієнтів встановлюється кредитний ліміт. Попередня ідентифікація позичальника відбувається за допомогою завантаження копії паспорта та РНОКПП в мобільний додаток, а видача платіжної картки після верифікації фізичної особи здійснюється або у точці видачі, або спеціалістом банку, що виїжджає за адресою, зазначеною клієнтом. 28.07.2020 між АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» та ОСОБА_1 шляхом подання останнім Анкети-заяви до Договору про надання банківських послуг був укладений договір, на підставі якого відповідач отримав кредит у вигляді встановленого кредитного ліміту на платіжну картку в розмірі до 100000,00 грн зі сплатою відсотків за користування кредитом у розмірі 3,2% на місяць на суму поточного залишку за кредитом, зі сплатою збільшених відсотків 6,4 % на місяць на суму простроченої заборгованості за кредитом. З 01.09.2020 зменшено вказані відсоткові ставки до 3,1 % та 6,2%, відповідно. Представник вказує, що позивач зобов`язання кредитора виконав в повному обсязі, а відповідач користувався кредитними коштами за допомогою платіжної картки, однак прострочив грошове зобов`язання по поверненню коштів щомісячними мінімальними платежами в розмірах та терміни, які зазначені в мобільному додатку, у зв`язку з чим у відповідності до положення п.п. 5.16, 5.17. п.5 Розділу ІІ Умов та правил обслуговування в АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» при наданні банківських послуг щодо продуктів monobank станом на 03.06.2023 позивач визначив усю кредитну заборгованість простроченою, яка склала суму 11614,33 грн та припинив надання кредитних послуг відповідачу, про що 27.09.2023 направив йому повідомлення «пуш» про істотне порушення умов Договору та необхідність борг за кредитним договором. Будь-яких дій щодо погашення заборгованості відповідач не вчиняв, на контакт не виходив, а тому позивач просить суд стягнути з відповідача заборгованість за наданим кредитом в сумі 11614,33 грн.

Факт укладення кредитного договору шляхом встановлення кредитного ліміту на платіжну картку відповідача та умови кредитування позичальника ОСОБА_1 позивач підтверджує Анкетою-заявою до Договору про надання банківських послуг від 28.07.2020, підписаною позичальником та представником банку, Умовами і правилами обслуговування в АТ «Універсал Банк» при наданні банківських послуг щодо продуктів monobank/Universal Bank, що набули чинності з 29.06.2020; Тарифами «Чорна картка monobank», Паспортом споживчого кредиту Чорна картка monobank з Таблицею обчислення загальної вартості кредиту для споживача за період, виходячи з примірної суми кредиту 100000,00 грн.

Наявність кредитної заборгованості та її розмір представник позивача підтверджує розрахунком заборгованості за договором №б/н від 28.07.2020 за період з 26.05.2021 по 07.11.2023, випискою по особовому рахунку ОСОБА_1 за період з 28.07.2020 по 07.11.2023.

Ухвалою суду від 19.02.2024 відкрито провадження в даній справі та призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомлення сторін. Відповідачу було запропоновано протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження подати відзив на позовну заяву.

Відповідач ОСОБА_1 в судові засідання 12.03.2024 та 25.032024 не з`явився. Відзив на позов не подав. Про суть справи, місце тачассудового засідання повідомлений шляхом розміщення оголошення на офіційному вебсайті Судової влади України, у зв`язку з тим, що з 08.01.2020 знявся з реєстрації.

Представник позивача АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» в заяві просив розглядати справу за відсутності представника позивача та не заперечує проти заочного рішення.

За таких обставин, суд за згодою позивача ухвалив проводити заочний розгляд справи відповідно до положень ст.ст. 280, 281 ЦПК України в письмовому провадженні, що передбачено ч.2 ст. 191 ЦПК України.

Судом розглянуто письмові матеріали та встановлено наступні обставини.

28.07.2020 ОСОБА_1 подав, а представник АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» прийняв від нього Анкету-заяву до договору про надання банківських послуг. За змістом цієї Анкети-заяви вона разом з Умовами і правилами обслуговування фізичних осіб в АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» при наданні банківських послуг щодо карткових продуктів (MONOBANK/Universal Bank), таблицею обчислення вартості кредиту і паспортом споживчого кредиту, що розміщені за посиланням www.monobank.ua/terma, тарифами, що розміщені за посиланням www.monobank.ua/rales, складають Договір про надання банківських послуг. Підписуючи цю Анкету-заяву власноручним підписом або цифровим власноручним підписом на екрані власного смартфону у мобільному додатку monobank, клієнт (відповідач) підтвердив отримання примірника Договору в Мобільному додатку monobank, а також підтвердив своє ознайомлення та згоду з умовами договору (а.с.11).

Згідно п.2 Анкети-заяви зазначена заява є також заявою на відкриття рахунку клієнту, на підставі чого відкрито поточний рахунок в АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» № НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_1

В п.3 Анкети-заяви також зазначено, що відповідач просить встановити кредитний ліміт на суму, вказану у мобільному додатку. Пільговий період за користування кредитним лімітом становить до 62 днів. У разі виходу з пільгового періоду на кредит буде нараховуватися відсоткова ставка 3,2% на місяць. Решта умов, передбачених ч.1 ст. 6 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» визначені в Договорі та Тарифах. Відповідач погодився з тим, що Банк має право на свій розсуд в односторонньому порядку зменшувати або збільшувати розмір дозволеного кредитного ліміту, про що банк повідомляє шляхом надсилання повідомлень у мобільний додаток.

Також позивачем додано роздруківку з інтернет ресурсу Умов і правил обслуговування в АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» при наданні банківських послуг щодо продуктів monobank/Universal Bank, затверджені Протоколом правління №23 від 24.06.2020, які набула чинності 29.06.2020; Тарифи «Чорна картка monobank»; Паспорт споживчого кредиту Чорної картки monobank (а.с.37-50).

Умови іправила обслуговуванняфізичних осібв АТ«УНІВЕРСАЛ БАНК»при наданнібанківських послугщодо картковихпродуктів (Monobank/UniversalBank)(далі Умови) опубліковані на офіційному сайті Банку та постійно доступні для ознайомлення за посиланням https://www.monobank.ua/terms (додається до позову).

Згідно визначень, що міститься у п. 1 Розділу І Умов і Правил мобільний додаток Monobank сервіс Банку в рамках банківського продукту MONOBANK | Universal Bank, що дозволяє надавати Клієнтові банківські послуги через смартфон за допомогою мобільного додатку.

Анкета-заява до Договору про надання банківських послуг MONOBANK/Universal Bank (Анкета-заява) письмове або електронне звернення клієнта до Банку з проханням відкрити йому банківський рахунок та/або надання йому інших банківських послуг на умовах, визначених договором. Підписана клієнтом Анкета-заява є підтвердженням укладення Договору.

Відповідно доп.п.2.1. п. 2 Розділу І Умов іПравил Банквідкриває клієнту поточний рахунок,операції заяким здійснюютьсяз використаннямплатіжної карткита/абомобільного додатка,випускає танадає клієнтуу користуванняплатіжну картку,а такожзабезпечує здійсненнярозрахунків за операціями, здійсненими з використанням платіжної картки та/або мобільного додатка, згідно умов договору в тому числі, платіжної системи MasterCard/Visa, та відповідно до вимог чинного законодавства України, в тому числі нормативно-правових актів Національного Банку України.

Згідно з п.п.2.5. п. 2 Розділу І Умов і Правил, укладаючи договір Клієнт та Банк приймають на себе всі обов`язки та набувають всіх прав, передбачених усіма розділами, пунктами, підпунктами та складовими частинами договору.

Відповідно до п.п. 4.2.19 п.4 Розділу І цих Умов на постійній основі, але не рідше ніж один раз на 30 календарних днів, Клієнт зобов`язаний ознайомлюватися із чинною редакцією договору, що розташований за посиланням https://www.monobank.ua/terms та/або в мобільному додатку, з метою виконання умов договору з урахуванням можливих змін до нього.

Згідно з положеннями п.п. 2.4 п. 2 Розділу І Умов і Правил своїм підписом на Анкеті-заяві клієнт беззастережно підтверджує, що на момент укладання відповідного Договору він ознайомився та погоджується з умовами договору, зокрема Паспортом споживчого кредиту, Таблицею обчислення загальної вартості кредиту та Тарифами, встановленими в договорі, порядком нарахування платежів та інших витрат, які повинен сплатити клієнт, а також іншу інформацію.

Відповідно до п.п. 5.3 п. 5 Розділу ІІ Умов сторони домовилися, що Банк має право, на власний розсуд, переглядати ліміт до використання в межах суми Ліміту кредитування, що зазначена в договорі. Інформація щодо зміни ліміту до використання (новий розмір ліміту та строки уведення у дію) зазначаються Клієнту текстовим повідомленням в електронному вигляді на номер мобільного телефону Клієнта та/або у мобільному додатку.

Форма надання кредиту: поповнюваний кредитний ліміт/кредитна лінія, який може бути використаний для отримання готівкових коштів та/або здійснення безготівкових розрахунків за придбані товари чи послуги. (п.п.5.5 Умов)

За правилами підпункту 5.9. п. 5 Розділу ІІ Умов, на суму наданого кредиту Банк нараховує відсотки. Відсотки нараховуються за кожен календарний день використання кредитного ліміту, з розрахунку 365/366 календарних днів у році, за процентними ставками, зазначеними в Тарифах. Також процентна ставка за кредитом на календарний місяць, наступний за звітним, вказується Банком у мобільному додатку. Нарахування відсотків здійснюється в останній календарний день звітного місяця.

Відповідно до п.п. 5.10 п. 5 Розділу ІІ Умов сума щомісячного мінімального платежу визначається Банком відповідно до Тарифів і не може перевищувати повного розміру заборгованості за договором. Мінімальний платіж формується в перший день календарного місяця, наступного за звітним місяцем, і очікує погашення до 23:55 останнього дня місяця, наступного за звітним місяцем.

Згідно з п.п. 5.13. п.5 Розділу ІІ Умов і Правил, погашення заборгованості Клієнта за договором здійснюється за рахунок коштів, що надходять на рахунок Клієнта у наступному порядку: у першу чергу сплачуються прострочена до повернення сума кредиту та прострочені проценти за користування кредитом; у другу чергу сплачуються сума кредиту та проценти за користування кредитом; у третю чергу сплачуються неустойка (штраф, пеня) та інші платежі, що передбачені договором.

Відповідно до п.п.5.15. п.5 Розділу ІІ Умов і Правил, за порушення строків сплати щомісячного мінімального платежу Клієнт сплачує Банку відсотки в подвійному розмірі від базової процентної ставки, зазначеної в Тарифах, що діє на дату нарахування відсотків. Відсотки в подвійному розмірі, замість базового розміру процентної ставки, зазначеного в Тарифах, нараховуються від суми загальної заборгованості з моменту виникнення Заборгованості під час дії пільгового періоду за карткою, внаслідок не внесення Щомісячного мінімального платежу в повному обсязі, або за кожен календарний день поточного календарного місяця, в якому Клієнт своєчасно не вніс щомісячний мінімальний платіж за звітний місяць після закінчення дії пільгового періоду за карткою.

У підпункті 5.16. п.5 Розділу ІІ Умов і Правил визначено, що у разі порушення терміну сплати щомісячного мінімального платежу понад 90 днів вся Заборгованість за Кредитом вважається простроченою (Істотне порушення Клієнтом зобов`язань). На залишок простроченої заборгованості Банк нараховує, а Клієнт сплачує штраф у розмірі згідно із Тарифами, але не більше 50 % від суми, одержаного Клієнтом Кредиту. При цьому діє відсоткова ставка за користування Кредитом у розмірі 0,00001% річних.

Відповідно до п.п.5.22 п.5 Розділу ІІ Умов і Правил кредит збільшується на суму заборгованості за Договором по відсоткам до погашення, по неустойці, якщо на рахунку клієнта не вистачає власних коштів для оплати вказаної заборгованості. При цьому Банк надає кредит згідно з Договором в розмірі зазначеної заборгованості та направляє кредити і кошти на погашення вказаної в цьому пункті заборгованості, а саме: відсотків за користування кредитним лімітом, неустойки за прострочені платежі згідно з Тарифами, якщо інше не передбачено умовами цього Договору.

За правилами п.п.5.17. Розділу ІІ Умов у випадку настання Істотного порушення Клієнтом зобов`язань Банк не пізніше наступного робочого дня у Мобільному додатку не пізніше 3-х робочих днів за допомогою месенджерів та sms направляє Клієнту повідомлення про відповідне порушення із зазначенням дій, необхідних для усунення порушення та строку протягом якого вони мають бути здійснені.

З наданого представником позивача розрахунку заборгованості за договором б/н від 28.07.2020, укладеного між АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» та клієнтом ОСОБА_1 за період з 26.05.2021 по 07.11.2023 видно, що відповідач користувався кредитним лімітом, на залишок боргу щомісячно нараховувались проценти, які автоматично списувались та включались до поточної заборгованості по тілу кредиту. Відповідач вносив платежі на погашення процентів та кредитних коштів, однак порушував строки і порядок їх внесення, а тому періодично відповідач мав прострочену заборгованість по щомісячним мінімальним платежам, а з 28.02.2023 таке прострочення стало постійним, внаслідок чого після спливу 90 днів, у відповідності до умов договору, а саме з 03.06.2023 вся кредитна заборгованість відповідача віднесена Банком до простроченої та склала суму 11614,33 грн, з яких 10015,13 грн - залишок поточної заборгованості та 1599,20 грн прострочена заборгованість (звор.стор.а.с.18).

Факт користування відповідачем кредитними коштами з використанням платіжної картки та загальна сума кредитного боргу 11614,33 грн також підтверджується випискою по особовому рахунку відповідача за період з 31.07.2020 по 03.06.2023 (а.с.19-36).

У частинах першій, третійстатті 509 ЦК Українизазначається, що зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (у тому числі сплатити гроші), а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання має ґрунтуватися на засадах добросовісності, розумності та справедливості.

Відповідно до частин першої, другоїстатті 207 ЦК Україниправочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо його зміст зафіксований в одному або кількох документах, у листах, телеграмах, якими обмінялися сторони. Правочин вважається таким, що вчинений у письмовій формі, якщо він підписаний його стороною (сторонами).

За змістом статей626,628 ЦК Українидоговором є домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. Зміст договору становлять умови (пункти), визначені на розсуд сторін і погоджені ними, та умови, які є обов`язковими відповідно до актів цивільного законодавства.

Частиною першоюстатті 638 ЦК Українивстановлено, що істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови, щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди.

Устатті 526 ЦК Українипередбачено, що зобов`язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цьогоКодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Відповідно до частини першоїстатті 1054 ЦК Україниза кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов`язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірах та на умовах, встановлених договором, а позичальник зобов`язується повернути кредит та сплатити проценти (частина першастатті 1048 ЦК ).

Частиною другоюстатті 1054 ЦК Українивстановлено, що до відносин за кредитним договором застосовуються положення параграфа 1 цієї глави, якщо інше не встановлено цим параграфом і не випливає із суті кредитного договору.

Кредитний договір укладається у письмовій формі. Кредитний договір, укладений з недодержанням письмової форми, є нікчемним (стаття 1055 ЦК України).

Згідно із частиною першоюстатті 633 ЦК Українипублічним є договір, в якому одна сторона - підприємець взяла на себе обов`язок здійснювати продаж товарів, виконання робіт або надання послуг кожному, хто до неї звернеться (роздрібна торгівля, перевезення транспортом загального користування, послуги зв`язку, медичне, готельне, банківське обслуговування тощо). Умови публічного договору встановлюються однаковими для всіх споживачів, крім тих, кому за законом надані відповідні пільги.

За змістомстатті 634 цього Кодексудоговором приєднання є договір, умови якого встановлені однією із сторін у формулярах або інших стандартних формах, який може бути укладений лише шляхом приєднання другої сторони до запропонованого договору в цілому. Друга сторона не може запропонувати свої умови договору.

У переважній більшості випадків застосування конструкції договору приєднання його умови розроблює підприємець (в даному випадку АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК»).

Відповідно доч.1ст.9ЗаконуУкраїни«Про споживчекредитування»Кредитодавець розміщуєна своємуофіційному веб-сайтіінформацію,необхідну дляотримання споживчогокредиту споживачем.Така інформаціяповинна міститинаявні таможливі схемикредитування укредитодавця. Споживач перед укладенням договору про споживчий кредит має самостійно ознайомитися з такою інформацією для прийняття усвідомленого рішення.

Згідно вимогч.4ст.16Закону України«Про споживчекредитування» у разі затримання споживачем сплати частини споживчого кредиту та/або процентів щонайменше на один календарний місяць, а за споживчим кредитом, забезпеченим іпотекою, та за споживчим кредитом на придбання житла - щонайменше на три календарні місяці кредитодавець має право вимагати повернення споживчого кредиту, строк виплати якого ще не настав, в повному обсязі, якщо таке право передбачене договором про споживчий кредит.

За змістомстатті 1056-1 ЦК України розмір процентів, тип процентної ставки (фіксована або змінювана) та порядок їх сплати за договором визначаються в договорі залежно від кредитного ризику, наданого забезпечення, попиту і пропозицій, які склалися на кредитному ринку, строку користування кредитом, розміру облікової ставки та інших факторів на дату укладення договору.

Відповідно до частини першоїстатті 1048 ЦК Українипозикодавець має право на одержання від позичальника процентів від суми позики, якщо інше не встановлено договором або законом. Розмір і порядок одержання процентів встановлюються договором. Якщо договором не встановлений розмір процентів, їх розмір визначається на рівні облікової ставки Національного банку України. У разі відсутності іншої домовленості сторін проценти виплачуються щомісяця до дня повернення позики.

Згідно зістаттею 1049 ЦК Українипозичальник зобов`язаний повернути позикодавцеві позику (грошові кошти у такій самій сумі або речі, визначені родовими ознаками, у такій самій кількості, такого самого роду та такої самої якості, що були передані йому позикодавцем) у строк та в порядку, що встановлені договором. Договір позики є укладеним з моменту передання грошей або інших речей, визначених родовими ознаками.

Згідно з приписами частини першої статті 530 ЦК України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Відповідно до ч.2 ст. 1050 ЦК України якщо договором встановлений обов`язок позичальника повернути позику частинами (з розстроченням), то вразі прострочення повернення чергової частини позикодавець має право вимагати дострокового повернення частини позики, що залишилася, та сплати процентів, належних йому відповідно до статті 1048 цього Кодексу.

Встановивши зміст спірних правовідносин та дослідивши подані позивачем матеріали, суд дійшов висновку про задоволення позову виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

За правилами ст. ст. 12, 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених Кодексом. Доказування не може ґрунтуватись на припущеннях.

Відповідно до статті 89 ЦПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також достатність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності. Суд надає оцінку як зібраним у справі доказам в цілому, так і кожному доказу (групі однотипних доказів), який міститься у справі, мотивує відхилення або врахування кожного доказу (групи доказів).

Анкета-заява до Договору про надання банківських послуг від 28.07.2020 свідчить про те, що відповідачу ОСОБА_1 в АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» було відкрито поточний рахунок № НОМЕР_1 у гривні з встановленням кредитного ліміту на запропонованих Банком Умовах та Тарифах. Відповідач дійсно користуватись кредитними послугами позивача на публічних Умовах і правилах обслуговування фізичних осіб в АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» при наданні банківських послуг щодо карткових продуктів (Monobank/Universal Bank), розміщених на офіційному вебсайті цього банку. ОСОБА_1 користувався коштами Банку у спосіб встановлення відновлювальної кредитної лінії з використанням спеціального платіжного засобу платіжної картки. Використані кредитні кошти відповідач повертав разом з нарахованими відсотками у розмірах та на умовах, визначених Тарифами, проте час від часу допускав прострочення платежів та з 28.02.2023 протягом наступних більш як 90 днів (трьох місяців) не вніс жодного платежу, а тому Банк з 03.06.2023 визнав усю кредитну заборгованість простроченою та припинив кредитування відповідача, в тому числі і нарахування відсотків.

Таким чином, внаслідок прострочення виконання відповідачем основного грошового зобов`язання та не внесення обов`язкових мінімальних щомісячних платежів на погашення кредиту та відсотків позивач АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» у відповідності до п.п. 5.16. п.5 Розділу ІІ Умов і Правил та ч.2 ст.1250 ЦК України правомірно вимагає від позичальника ОСОБА_1 повернення усієї кредитної заборгованості, яка станом на 07.11.2023 складає 11614,33 грн.

Розрахунок боргу перевірений та детально проаналізований судом. Він зроблений у відповідності до Умов і правил обслуговування фізичних осіб в АТ «Універсал Банк» при наданні банківських послуг щодо карткових продуктів (Monobank/Universal Bank), на які погодився (приєднався) відповідач, а також його правильність підтверджується випискою по особовому рахунку відповідача.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що відповідач не надав заперечень (відзиву) на позов, суд дійшов висновку про стягнення з відповідача на користь позивача заборгованості за тілом кредиту в розмірі 11614,33 грн, куди окрім запозичених та неповернутих коштів також увійшли нараховані та списані за рахунок кредитного ліміту проценти за договором про надання банківських послуг «Monobank» від 28.07.2020.

Вирішуючи питання розподілу судових витрат у справі, суд на підставі ч.1 ст. 141 ЦПК стягує з відповідача на користь позивача сплачений ним при поданні позову судовий збір в розмірі 3028,00 грн.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 11-13, 76-81, 89, 141, 263-265, 274, 279, 280-281 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позовні вимоги Акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК»до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 накористь Акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК»кредитну заборгованість за договором від 28.07.2020 в розмірі 11614,33грн (одинадцять тисяч шістсот чотирнадцять гривень 33 копійок).

Стягнути з ОСОБА_1 накористь Акціонерного товариства «УНІВЕРСАЛ БАНК» суму сплаченого судового збору в розмірі 3028,00 грн (три тисячі двадцять вісім гривень).

Заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача, поданою протягом тридцяти днів з дня його проголошення (підписання).

Апеляційну скаргу на рішення суду може бути подано позивачем до Київського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня складання повного рішення суду, а відповідачем з дати постановлення ухвали про відмову в задоволенні заяви про перегляд заочного рішення.

Відомості про учасників справи:

позивач Акціонерне товариство «УНІВЕРСАЛ БАНК», місцезнаходження: вул. Автозаводська, 54/19, м. Київ, 04082; код ЄДРПОУ: 21133352;

відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , остання відома адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_2 .

Суддя А.О.Залеська

Джерело: ЄДРСР 117912647
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку