open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 216/1463/24

провадження 1-кп/216/420/24

УХВАЛА

іменем України

про призначення до судового розгляду

11 березня 2024 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

за участю

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

потерпілої ОСОБА_4 ,

обвинуваченого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №12024041230000041 від 09.01.2024, за обвинуваченням:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кривого Рогу, Дніпропетровської області, громадянина України, який має вищу освіту, перебуває у зареєстрованому шлюбі, має на утриманні трьох дітей: ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 , військовослужбовця військової служби за призовом під час мобілізації військової частини НОМЕР_1 , на посаді діловода штабу військової частини НОМЕР_1 , у військовому звані «старший солдат», проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , не судимий,

обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України,

в с т а н о в и в:

До Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №12024041230000041 від 09.01.2024, за обвинуваченням ОСОБА_5 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

При проведенні підготовчого судового засідання встановлено, що кримінальне провадження підсудне даному суду і підстав для його закриття немає.

Від прокурора, потерпілої, обвинуваченого клопотань про здійснення виклику певних осіб до суду для допиту, витребування певних речей чи документів, вчинення інших дій, клопотань щодо обрання запобіжного заходу не надійшло.

Натомість під час розгляду справи в підготовчому судовому засіданні обвинувачений через канцелярію суду подав клопотання про повернення обвинувального акту прокурору в зв`язку з його невідповідністю вимогам ст. 291 КПК України, а саме: на думку обвинуваченого слідчим не своєчасно внесено відомості до ЄРДР, відсутнє в матеріалах кримінального провадження повідомлення про завершення досудового розслідування, примірник обвинувального акту наданий обвинуваченому не містить печатки Криворізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіонального. Також, на думку обвинуваченого, оскільки в обвинувальному акті відсутні уніфікації та ідентифікації транспортних засобів, неможливо визначити об`єкт кримінального правопорушення, разом з тим, в матеріалах справи містяться на думку обвинуваченого суперечливі висновки експертизи щодо розрахункової швидкості транспортного засобу автомобіля «AUDI A6».

Прокурор в підготовчому судовому засіданні заперечувала проти клопотання обвинуваченого про повернення обвинувального акту.

Потерпіла в підготовчому судовому засіданні підтримала думку прокурора.

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 314 КПК України у підготовчому судовому засіданні суд має право прийняти таке рішення, зокрема, повернути обвинувальний акт, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру прокурору, якщо вони не відповідають вимогам цього Кодексу.

Вимоги до обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування визначені відповідно у ст.ст. 291 та 109 КПК України.

Проаналізувавши зміст обвинувального акту та реєстр матеріалів досудового розслідування за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України, судом встановлено, що виклад фактичних обставин у ньому є повним, сам обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування відповідають вимогам КПК України, тому підстав для повернення обвинувального акту прокурору не встановлено.

Згідно вимог ч. 1 ст. 314-1 КПК України з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду. Відповідно до ч. 2 ст. 314-1 КПК України досудова доповідь складається щодо особи, обвинуваченої у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Частиною четвертою ст. 314-1 КПК України передбачені випадки, коли досудова доповідь не складається, в судовому засіданні не встановлено передбачених вказаною нормою підстав для не складання досудової доповіді.

Відповідно до статті 19 Закону України «Про пробацію» права, обов`язки, відповідальність, правовий та соціальний захист персоналу органу пробації визначаються Законом України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» та цим Законом, тому складання досудової доповіді слід доручити Центрально-Міському районному відділу Філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області.

На підставі наведеного суд вважає за можливе призначити кримінальне провадження для розгляду в судовому засіданні.

Керуючись ст. 109, 291, 314-316, 334 КПК України, суд

п о с т а н о в и в:

В задоволенні клопотання обвинуваченого ОСОБА_5 про повернення обвинувального акту прокурору відмовити.

Кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №12024041230000041 від 09.01.2024, за обвинуваченням ОСОБА_5 , у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, прийняти до провадження Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, та призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 15 годину 30 хвилин 21 березня 2024 року.

В судове засідання викликати прокурора, потерпілу, обвинуваченого.

Доручити Центрально-Міському районному відділу Філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області скласти досудову доповідь відносно обвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Кривого Рогу, Дніпропетровської області, громадянина України, який має вищу освіту, перебуває у зареєстрованому шлюбі, має на утриманні трьох дітей: ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 , військовослужбовця військової служби за призовом під час мобілізації військової частини НОМЕР_1 , на посаді діловода штабу військової частини НОМЕР_1 , у військовому звані «старший солдат», проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити обвинуваченому, що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Встановити строк надання досудової доповіді до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області до 21 березня 2024 року.

Зобов`язати представника персоналу органу пробації невідкладно повідомляти суд про наявність або виникнення об`єктивних обставин, що унеможливлюють підготовку або своєчасне подання досудової доповіді.

Копію ухвали надіслати начальнику органу пробації для виконання.

Ухвала самостійному оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_8

Джерело: ЄДРСР 117607540
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку