open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 344/17723/23

Провадження № 1-кп/344/499/24

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2024 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого-судді ОСОБА_1 ,

з участю секретарів судового засідання ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

прокурора ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали спеціального судового провадження в кримінальному провадженні з обвинувальним актом про обвинувачення ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , громадянина України, зареєстрованого по АДРЕСА_1 , з професійно-технічною освітою, раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_6 вчинив: державну зраду, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, а також перехід на бік ворога в умовах збройного конфлікту (в редакції станом на 11 липня 2014 року); добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території; участь у терористичній організації; участь в діяльності не передбаченого законом збройного формування та керівництво ним, - за наступних обставин.

Так, не пізніше 07 квітня 2014 року ОСОБА_6 , маючи спеціальне звання - майор міліції, будучи працівником правоохоронного органу України, підтримуючи збройну агресію російської федерації проти України, умисно, з метою вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України, усвідомлюючи, що він вчиняє державну зраду, умисно не виконав звернення колегії МВС України до особового складу органів і підрозділів внутрішніх справ Донеччини та Луганщини, згідно якого всі працівники були зобов`язані прибути до м. Сватово Луганської області до 07 липня 2014 року, добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «ЛНР», де в подальшому і проходив службу на різних посадах. Не пізніше 01 квітня 2023 громадянин України ОСОБА_6 був призначений на посаду начальника т.зв. «Отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения по обслуживанию Антрацита и Антрацитовского района УГИБДД МВД ЛНР». Громадянин України ОСОБА_6 , діючи з прямим умислом, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з метою заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, перебуваючи на службі у незаконних збройних формуваннях терористичної організації т.зв. «ЛНР», а в подальшому на службі в т.зв. «Отделе государственной инспекции безопасности дорожного движения по обслуживанию Антрацита и Антрацитовского района УГИБДД МВД ЛНР», будучи його керівником, з метою виконання загального плану захоплення території України, виконував обов`язки по забезпеченню безпеки дорожнього руху на території міста Антрацит та Антрацитівського району Луганської області, перевірку документів мешканців населених пунктів, які перебувають в тимчасовій окупації, здійснював загальне керівництво вказаним підрозділом. За таких обставин ОСОБА_6 умисно перейшовши на бік ворога в період конфлікту, надаючи допомогу іноземній державі та її представникам у проведення підривної діяльності проти України, на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, вчинив державну зраду.

Крім цього, 01 квітня 2023 року ОСОБА_6 , підтримуючи збройну агресію російської федерації проти України, умисно, з метою вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності України, добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «ЛНР», зокрема в т.зв. «Отдел государственной инспекции безопасности дорожного движения по обслуживанию Антрацита и Антрацитовского района УГИБДД МВД ЛНР», де зайняв посаду начальника зазначеного відділу. Таким чином ОСОБА_6 , будучи громадянином України, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, добровільно долучився до незаконного збройного формування, створеного на тимчасово окупованій території.

Також громадянин України ОСОБА_6 , діючи з прямим умислом, тобто усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, з метою заподіяння шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, в складі т.зв. «Отдел государственной инспекции безопасности дорожного движения по обслуживанию Антрацита и Антрацитовского района УГИБДД МВД ЛНР», з метою виконання загального плану захоплення території України виконував обов`язки керівника цього незаконно створеного озброєного підрозділу, здійснював загальне керівництво його діяльністю. Він же, не пізніше 01 квітня 2023 року і по сьогоднішній день є керівником т.зв «Отдел государственной инспекции безопасности дорожного движения по обслуживанию Антрацита и Антрацитовского района УГИБДД МВД ЛНР», організовує його роботу та здійснює загальне керівництво. При цьому, ОСОБА_6 усвідомлював, що терористична організація «ЛНР», в діяльності якої він приймає участь, діє на території України незаконно та що її учасники застосовують зброю, вчиняють терористичні акти, захоплення будівель органів державної влади та місцевого самоврядування, вбивства людей, вибухи, підпали та інші дії, які створюють небезпеку для життя та здоров`я людей, завдають значної матеріальної шкоди та призводять до настання інших тяжких наслідків, з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокацій воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення та впливу на прийняття рішень органами державної влади, місцевого самоврядування, а також перешкоджають виконанню службових обов`язків співробітниками правоохоронних органів України, військовослужбовцями Збройних Сил України та інших військових формувань України, задіяними у відсічі збройної агресії російської федерації проти України. Тобто, будучи громадянином України, ОСОБА_6 , діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, добровільно долучився до незаконних збройних формувань, створених на тимчасово окупованій території.

Крім цього, не пізніше ніж з 01 квітня 2023 року громадянин України ОСОБА_6 , підтримуючи збройну агресію російської федерації проти України, умисно, з метою вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності України, добровільно вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації т.зв. «ЛНР», зокрема в т.зв. «Отдел государственной инспекии безопасности дорожного движения по обслуживанию Антрацита и Антрацитовского района УГИБДД МВД ЛНР» на посаду начальника. Перебуваючи на посаді начальника т.зв. «Отдела государственной инспекии безопасности дорожного движения по обслуживанию Антрацит и Антрацитовского района УГИБДД МВД ЛНР», громадянин України ОСОБА_6 здійснював загальне керівництво вказаним озброєним підрозділом.

Суд зазначає, що розгляд кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_6 здійснювався за відсутності обвинуваченого (in absentia).

Відповідно до ч. 5 ст. 374 КПК України у разі ухвалення вироку за наслідками кримінального провадження, у якому здійснювалося спеціальне досудове розслідування або спеціальне судове провадження (in absentia), суд окремо обґрунтовує, чи були здійснені стороною обвинувачення всі можливі передбачені законом заходи щодо дотримання прав підозрюваного чи обвинуваченого на захист та доступ до правосуддя з урахуванням встановлених законом особливостей такого провадження.

Згідно з ч. 2 ст. 7 КПК України зміст та форма кримінального провадження за відсутності підозрюваного або обвинуваченого (in absentia) повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, зазначеним у частині першій цієї статті, з урахуванням особливостей, встановлених законом.

Приймаючи рішення щодо проведення спеціального досудового розслідування та проведення розгляду за процедурою in absentia, слідчий суддя виходив із того, що інкримінований обвинуваченому злочин та його поведінка підпадали під вимоги, зазначені у ч. 2 ст. 297-1 КПК України. Положення закону щодо здійснення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження не визнані неконституційними і є такими, що узгоджуються зі стандартами, визначеними у Резолюції (75) 11 Комітету Міністрів Ради Європи щодо критеріїв, які регламентують провадження, що здійснюється за відсутності обвинуваченого. Так відповідно до рекомендацій Комітету Міністрів Ради Європи важливою умовою застосування спеціального досудового розслідування та спеціального судового розгляду є те, щоб під час спеціального досудового розслідування або спеціального судового провадження було забезпечено процесуальні права та гарантії осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, зокрема, право обвинуваченого бути поінформованим належним чином про дату слухання справи та про своє право на законне чи інше представництво в суді.

Враховуючи положення КПК України та Резолюції (75) 11 Комітету Міністрів Ради Європи суд зазначає наступне.

З 24 лютого 2022 року АТ «Укрпошта» припинено приймання всіх видів міжнародних поштових відправлень призначенням до російської федерації.

Відповідно до ч. 4 ст. 548 КПК України оригінал запиту про міжнародно-правову допомогу надсилається за кордон поштою, то в умовах припинення АТ «Укрпошта» приймання всіх видів міжнародних поштових відправлень призначенням до російської федерації, виконати вимоги КПК України та міжнародних договорів щодо вжиття необхідних заходів з метою отримання правової допомоги у кримінальному провадженні на території російської федерації немає можливості.

Повістки про виклик ОСОБА_6 повідомлення його про підозру, повідомлення про початок здійснення спеціального досудового розслідування надсилались та публікувались відповідно до вимог КПК України шляхом публікування на офіційному веб-сайті Офісу Генерального прокурора та на стадії судового розгляду на офіційному веб-сайті Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області, а також у засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження - у газеті «Урядовий кур`єр» в рубриці «Оголошення», а копію процесуальних документів, що підлягали врученню ОСОБА_6 на виконання вимог ч. 2 ст. 297-5 КПК України направлялись захиснику. Будь-які клопотання від обвинуваченого на адресу суду не надходили.

Дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Івано-Франківській області адвоката ОСОБА_5 уповноважено у межах процесуальних прав і обов`язків, визначених ст.ст. 46, 47 КПК України, забезпечити безоплатну вторинну правову допомогу ОСОБА_6 .

Ухвалою слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 06 вересня 2023 року надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно обвинуваченого.

Отже орган досудового розслідування вживав всіх можливих передбачених КПК України заходів для виклику ОСОБА_6 , щоб забезпечити останньому можливість безпосередньо та через обраного захисника реалізовувати права підозрюваного на стадії досудового розслідування.

Після постановлення ухвали слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 06 вересня 2023 року, якою надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно ОСОБА_6 , відповідно до вимог ч. 4 ст. 46, ст. 42, п. 8 ч. 2 ст. 51 та ч. 2 ст. 297-5 КПК України реалізацію прав підозрюваного (обвинуваченого) здійснювала його захисник, яка отримувала необхідні процесуальні документи, знайомилася з матеріалами кримінального провадження.

Крім цього, згідно з ухвалою Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 31 жовтня 2023 року відносно ОСОБА_6 здійснювалось спеціальне судове провадження.

В судовому засіданні приймала участь захисник ОСОБА_5 , яка була захисником на стадії досудового розслідування і обізнана з матеріалами кримінального провадження від початку здійснення спеціального досудового розслідування.

Судом також вживалися заходи про виклик обвинуваченого для забезпечення доступу до правосуддя, у зв`язку із чим на кожне судове засідання останній викликався у порядку ст. 323 КПК України. Повістки про виклик опубліковані у газеті «Урядовий кур`єр», а також на офіційному сайті Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Захисник обвинуваченого не заперечувала щодо розгляду даного кримінального провадження в порядку спеціального судового провадження та здійснювала активні дії, спрямовані на його захист: приймала участь у дослідженні доказів, виступала у дебатах та просила ухвалити об`єктивне рішення.

Враховуючи наведене та з урахуванням здійснення у даному кримінальному провадженні спеціального досудового розслідування і спеціального судового провадження, суд вважає, що стороною обвинувачення вжито достатніх заходів щодо дотримання прав підозрюваного та обвинуваченого ОСОБА_6 на захист та доступ до правосуддя.

Всі наведені вжиті заходи вказують на те, що обвинувачений був поінформований належним чином про дати та час розгляду кримінального провадження, а також дотримані його права на належне представництво у суді.

Зважаючи на специфіку спеціального судового провадження (ч. 3 ст. 323 КПК України) суд, зберігаючи неупередженість та безсторонність, надає особливого значення охороні прав та законних інтересів обвинуваченого, як учасника кримінального провадження, яке відбувається за його відсутності, забезпеченню повного та неупередженого судового розгляду з тим, щоб до обвинуваченого була застосована належна правова процедура в контексті приписів ст. 2 КПК України з дотриманням всіх загальних засад кримінального провадження з урахуванням особливостей, встановлених виключно законом.

В той же час вина ОСОБА_6 повністю доведена сукупністю зібраних в кримінальному провадженні та досліджених в судовому засіданні доказів, які суд вважає належними та допустимими.

Так, під час судового провадження допитано свідка ОСОБА_7 , який суду пояснив, що з червня 2014 року виїхав з Луганської області та переведений на роботу в Управління внутрішньої безпеки Національної поліції в Івано-Франківській області. Обвинуваченого ОСОБА_6 знає по службі, як працівника поліції. Коли він виїжджав з Луганщини, то ОСОБА_6 стояв на пості вже з росіянами, так як перейшов на їх бік. Згодом на відео в телеграм каналі, який переглядав у зв`язку з виконанням службових обов`язків, побачив, як ОСОБА_6 був присутній на заходах в м. Антрацит, у формі начальника поліції ЛНР. Про даний факт він повідомив своїх колег по роботі, які і зареєстрували дане кримінальне провадження. Також пояснив, що до 2014 року обвинувачений був там замом у ОСОБА_8 . Знав ОСОБА_9 особисто, впізнав його по зовнішньому вигляду, жодного сумніву, що на відео саме ОСОБА_9 , - немає.

Від допиту свідка ОСОБА_10 прокурор відмовилась, відповідні наслідки йому роз`яснено.

Крім цього, відповідно до рапорту оперуповноваженого ВМЗК Івано-Франківського управління ДВБ НП України капітана поліції ОСОБА_11 від 02 червня 2023 року в діях ОСОБА_6 вбачаються ознаки складу кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 2 ст. 111 та ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Відповідні відомості про кримінальні правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05 червня 2023 року (№62023140150000106); 24 липня 2023 року (№62023140150000170, №62023140150000171 та №62023140150000172).

Постановою від 27 липня 2023 року матеріали досудового розслідування у кримінальних провадженнях №62023140150000106 від 05 червня 2023 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України, 362023140150000170 від 25 липня 2023 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 7 ст. 11-1 КК України, №62023140150000171 від 25 липня 2023 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, №6202314015000172 від 25 липня 2023 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 260 КК України, об`єднано в одне провадження, з присвоєнням єдиного №62023140150000106.

Згідно з рапортом оперуповноваженого ВМЗК Івано-Франківського управління ДВБ НП України капітана поліції ОСОБА_12 від 08 червня 2023 року в ході виконання доручення отримано особову картку на ОСОБА_6 та його зображення.

Відповідно до листа Ліквідаційної комісії Головного управління МВС України в Луганській області від 08 червня 2023 року надано довідку про проходження служби в органах внутрішніх справ ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та витяг з наказу ГУ МВС України в Луганській області від 13 жовтня 2014 року №324 о/с.

Постановою слідчого від 22 червня 2023 року в кримінальному провадженні призначено судову портретну експертизу.

Відповідно до висновку експерта №СЕ-19/109-23/7419-ФП від 30 червня 2022 року особа чоловічої статі, яка одягнена у формений одяг із спеціальним званням «підполковник», зображена на відео файлі з назвою «Telegram_rafiubi», наданому в якості об`єкта дослідження одна й та сама особа, що зображена на фото файлі з назвою «Соколов» - особовій картці ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який надано у якості зразка для порівняння.

Згідно з протоколом огляду компакт-диска від 01 серпня 2023 року проведено огляд файлів на яких містяться відеозаписи. При перегляді відеозапису з 10 по 13 секунду зображені дві особи, одягнені в однострій темно-синього кольору, погонами та шевронами на рукавах із написом «Полиция МВД ЛНР» та шевронами на грудях із написом «ГИБДД». Однією із осіб є ОСОБА_6 з 01:32 хвилини до його завершення зображений ОСОБА_6 , який виголошує промову.

Також під час судового розгляду даного кримінального провадження відповідно до вимог ст. 359 КПК України учасникам судового провадження в залі судового засідання було проведено відтворення наданих стороною обвинувачення відеозаписів та файлових документів, які містяться на електронних носіях інформації, після чого заслухано доводи учасників з цього приводу.

Відповідно до рапорту оперуповноваженого ВМЗК Івано-Франківського управління ДВБ НП України капітана поліції ОСОБА_12 від 11 вересня 2023 року під час виконання доручення за допомогою інтегрованої міжвідомчої автоматизованої системи обміну інформацією з питань контролю осіб, транспортних засобів та вантажів які перетинають державний кордон «Аркан» було встановлено, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , лінію розмежування з тимчасово окупованими територіями та Державний кордон України в період часу з 08 листопада 2017 року по теперішній час не перетинав.

Згідно з протоколом огляду від 01 серпня 2023 року здійснено огляд офіційного веб-сайту Офісу Генерального прокурора, де розміщено публікація повідомлення про підозру громадянину ОСОБА_6 , у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260 КК України.

Постановою старшого слідчого П`ятого слідчого відділу ТУ ДБР від 04 вересня 2023 року оголошено розшук підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою слідчого судді Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 06 вересня 2023 року обрано щодо підозрюваного ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Відтак суд за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінивши кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору достатності та взаємозв`язку для прийняття відповідного процесуального рішення, вважає, що вина обвинуваченого ОСОБА_6 у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях знайшла своє підтвердження та кваліфікує його дії за:

- ч. 1 ст. 111 КК України, як, державна зрада, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, а також перехід на бік ворога в умовах збройного конфлікту (в редакції станом на 11 липня 2014 року);

- ч. 7 ст. 111-1 КК України, як добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території;

- ч. 1 ст. 258-3 КК України, як участь у терористичній організації;

- ч. 3 ст. 260 КК України, як участь в діяльності не передбаченого законом збройного формування та керівництво ним.

Згідно з ст. 65 КК України особі, яка вчинила кримінальне правопорушення, має бути призначене покарання, необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових кримінальних правопорушень, а відповідно до ст. 50 КК України покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженими, так і іншими особами.

Призначаючи покарання обвинуваченому ОСОБА_6 суд враховує: ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, які відповідно до ст. 12 КК України є тяжким та особливо тяжкими злочинами; дані про особу винного, який на обліку в лікарів психіатра та нарколога не перебуває, раніше не судимий.

Обставин, які б пом`якшували чи обтяжували покарання, судом не встановлено.

Отже, враховуючи вищенаведене, думку прокурора, яка просила призначити обвинуваченому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років з конфіскацією майна і з позбавлення права обіймати посади в правоохоронних органах на строк 15 років, та захисника, яка погодилась з думкою прокурора, суд, виходячи з принципу індивідуалізації покарання, вважає, що ОСОБА_6 слід призначити покарання у виді позбавлення волі в межах санкцій ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260 КК України, та додаткові покарання у виді конфіскації майна та позбавлення права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування України, з урахуванням вимог ч. 1 ст. 70 КК України, і такі покарання будуть достатніми, справедливими та необхідними для його виправлення, а також для запобігання вчиненню нових кримінальних правопорушень як ним, так і іншими особами.

Крім цього, з обвинуваченого ОСОБА_6 необхідно стягнути процесуальні витрати в даному кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 368, 370, 374, 375, 615 Кримінального процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

ОСОБА_6 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260 КК України, та призначити йому покарання:

за ч. 1 ст. 111 КК України у виді позбавлення волі на строк 13 (тринадцять) років з конфіскацією майна;

за ч. 7 ст. 111-1 КК України у виді позбавлення волі на строк 15 (п`ятнадцять) років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування України на строк 15 (п`ятнадцять) років, з конфіскацією майна;

за ч. 1 ст. 258-3 КК України у виді позбавлення волі на строк 11 (одинадцять) років з конфіскацією майна;

за ч. 3 ст. 260 КК України у виді позбавлення волі на строк 10 (десять) років з конфіскацією майна.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України визначити ОСОБА_6 остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі на строк 15 (п`ятнадцять) років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування України на строк 15 (п`ятнадцять) років.

Строк відбуття покарання ОСОБА_6 рахувати з часу, коли він буде фактично затриманим для виконання даного вироку.

Стягнути з ОСОБА_6 в дохід держави 7170 (сім тисяч сто сімдесят) гривень процесуальних витрат в кримінальному провадженні за проведення експертизи.

Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Копію вироку в день його проголошення вручити прокурору, захиснику та захиснику для вручення обвинуваченому.

Інформацію про вирок опублікувати у засобах масової інформації загальнодержавної сфери розповсюдження, а саме у газеті «Урядовий кур`єр» та на веб-сайті Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області.

Головуючий-суддя ОСОБА_13

Джерело: ЄДРСР 117453394
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку