open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УХВАЛА

про розгляд справи за правилами загального

позовного провадження та призначення

підготовчого судового засідання

27 лютого 2024 року м. Київ №320/47625/23

Київський окружний адміністративний суд в складі судді Донця В.А. розглянувши клопотання відповідача про розгляд адміністративної справи за правилами загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом:

визнати протиправним та скасувати рішення Кваліфікаційно- дисциплінарної комісії прокуратури від 27.06.2023 № 519дк-23 про відмову ОСОБА_1 в допуску до складання кваліфікаційного іспиту;

- зобов`язати Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокуратури допустити ОСОБА_1 до складання кваліфікаційного іспиту.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 25.01.2024 відкрито провадження в адміністративній справі, постановлено здійснити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Представником відповідача подано заяву про розгляд справи у відкритому судовому засіданні у загальному позовному провадженні, оскільки позивач оскаржує рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про відмову в допуску до складання кваліфікаційного іспиту, що відноситься до справ з приводу доступу до публічної служби, така справа має вважливе значення для сторін, вимагає повного та всебічного встановлення обставин справи, також відповідач має бажання надати усні пояснення по суті спору, процедури здійснення добору кандидатів на посаду прокурора окружної прокуратури з огляду на нетривалу судову практику Київського окружного адміністративного суду у вирішенні таких спорів, тому існує необхідність у розгляді даної справи в судовому засіданні з викликом сторін.

Відповідно до частини четвертої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: залишення заяви відповідача без задоволення; розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням (пункти 1-2).

Згідно з частиною третьою статті 257 КАС України при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження (пункти 1-7).

Представник відповідача зазначив про важливість справи для сторін та те, що справа стосується доступу до публічної служби.

Суд вважає обґрунтованими доводи представника відповідача наведені поданому в клопотанні, тому суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 257, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів про розгляд справи за правилами загального позовного провадження задовольнити.

2. Здійснити розгляд справи №320/47625/23 за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання, яке відбудеться 20 березня 2024 року об 11:30 год. у приміщенні Київського кружного адміністративного суду за адресою: місто Київ, бульвар Лесі Українки, корпус 1 (поверх 6), зала судового засідання №618.

4. Повідомити відповідача, відповідно до пункту 12 частини дев`ятої статті 171 КАС України про можливість отримання позовної заяви з додатками безпосередньо в Київському окружному адміністративному суді за адресою: місто Київ, бульвар Лесі Українки, будинок 26-А, корпус 1 (поверх 6).

5. Встановити строки для подання зав по суті та доказів:

відповідачу п`ятнадцять днів з дня вручення (отримання) цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача;

позивачу десять днів, з дня наступного за днем отримання відзиву, для подання відповіді на відзив;

відповідачу десять днів, з дня наступного за днем отримання відповіді на відзив, для подання заперечень.

6. Дату судового розгляду справи по суті визначити за наслідками підготовчого провадження.

7. Роз`яснити, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву, відповіді на відзив, заперечення) є правом сторони, такі заяви повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 162-164 Кодексу адміністративного судочинства України та подаватись до суду з доказами їх направлення з додатками іншій стороні.

У разі ненадання відповідачем відзиву, у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішуватиме справу за наявними доказами.

Докази надаються до суду відповідно до статті 79 цього Кодексу.

Заяви з процесуальних питань подаються до суду з доказами їх направлення з додатками іншій стороні та повинні відповідати вимогам, встановленим статтями 166-167 Кодексу.

8. Інформацію в справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2670/.

9. Про права і обов`язки учасників справи, сторін, які визначені статтями 44, 47, 198 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники справи можуть ознайомитись за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2747-15#Text.

Відповідно до частини другої статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Кодексом адміністративного судочинства України не передбачено оскарження ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Суддя Донець В.А.

Джерело: ЄДРСР 117312716
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку