open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

2-о/754/111/24

Справа № 754/1627/24

У Х В А Л А

Іменем України

02 лютого 2024 року суддя Деснянського районного суду міста Києва розглянувши питання про призначення адвоката особі, стосовно якої суд розглядає справу про визнання фізичної особи недієздатною у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Деснянського районного суду міста Києва перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, про визнання недієздатною громадянку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Згідно з частиною п`ятою статті 293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 13 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» безоплатна вторинна правнича допомога включає здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

Пунктом 24 частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу» визначено, що право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно із цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

З метою забезпечення прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щодо якої розглядається справа, на безоплатну правничу допомогу, суд вважає за необхідне залучити адвоката через відповідний суб`єкт надання безоплатної вторинної правничої допомоги - Лівобережний київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На підставі викладеного, керуючись ст. 293, 299 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Доручити Лівобережному київському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Київ, вул. Сімферопольська, 5/1) призначити адвоката особі, стосовно якої суд розглядає справу про визнання фізичної особи недієздатною ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , при розгляді цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Копію ухвали негайно направити до Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Лівобережному київському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити прибуття адвоката в приміщення Деснянського районного суду міста Києва в судове засідання.

Розгляд справи призначено на 27 лютого 2024 року о 12:00 год.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя:

Джерело: ЄДРСР 116723368
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку