open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem

Справа № 510/2216/23

Провадження № 2/510/597/24

У Х В А Л А

10.01.24 р. м. Рені

Суддя Ренійського районного суду Одеської області Дудник В.І., розглядаючи матеріалицивільної справиза позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання права власності, -

В С Т А Н О В И В

Позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулись із позовом до ОСОБА_3 із вимогами про визнання права власності на майно житловий будинок із надвірними спорудами та господарськими будівлями, розташований по АДРЕСА_1 , за ними, як за добросовісними набувачами.

Вищевказане спадкове майно рахується оформленим на ім`я ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 . За життя ОСОБА_4 склав заповіт на ім`я ОСОБА_3 .

У теперішній час у даній справі позивачами було подано клопотання про витребування доказів, яким вони просять витребувати з Ренійської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Обґрунтовуючи своє клопотання, позивачі зазначили, що ОСОБА_4 був заповідачем за заповітом, оформленим на ім`я ОСОБА_3 , після смерті ОСОБА_4 потрібно визначитися із колом спадкоємців. Оскільки позивачам невідомо, чи звертався хто-небудь до нотаріальної контори за прийняттям спадщини після смерті ОСОБА_4 , необхідно витребувати з Ренійської державної нотаріальної контори копію спадкової справи, заведену після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ці матеріали є доказами, які необхідні для належного вирішення справи про визнання права власності на майно по суті, але самостійно позивачі не мають можливості їх надати.

Дослідивши матеріали цивільної справи в частині, необхідній для розгляду вказаного вище клопотання, суд зазначає про таке.

Згідно з нормамист.84ЦПКУкраїни особи, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у ч.2 та 3 ст. 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання, суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Як вбачається із клопотання позивачів, ними виконані вимогист.84ЦПКУкраїни щодо змісту клопотання про витребування доказів.

Оскільки невжиття заходів щодо витребування доказів перешкоджає ухваленню законного та обґрунтованого судового рішення у даній цивільній справі, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивачів про витребування доказів.

Керуючисьст. ст. 83, 84 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В

Клопотання позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у нотаріуса Ренійської державної нотаріальної контори належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію даної ухвали для виконання невідкладно направити державному нотаріусу Ренійської державної нотаріальної контори (68800. Одеська область, м. Рені, вул. 28 Червня, 125).

Встановити строк, в який необхідно надати витребувані судом докази, - протягом п`яти днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до положеньст.148ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу в сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя В.І. Дудник

Джерело: ЄДРСР 116197193
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку